Haberler

Gürsu Ovası'nda Su Baskını Meclis'e Taşındı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da armut ve şeftali üretiminin yapıldığı Gürsu Ovası eriyen karlar ve yağmur nedeniyle sular altında kaldı.

Bursa'da armut ve şeftali üretiminin yapıldığı Gürsu Ovası eriyen karlar ve yağmur nedeniyle sular altında kaldı. CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Karahıdır ve Serme köylerini ziyaret ederek bilgi aldı. CHP Milletvekili İlhan Demiröz de konuyu soru önergesiyle TBMM'ye taşıyarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı üreticinin  mağduriyetinin giderilmesi için çalışma yapmaya çağırdı.

Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez'i ziyaret ederek selden zarar gören arazilerle ilgili bilgi alan Turhan Tayan, daha sonra Karahıdır ve Serme köylerindeki vatandaşlarla buluştu ve sular altında kalan meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Gölbaşı'ndan gelen kanalların açılması ve derinleştirilmesi gerektiğini ve DSİ'nin sele karşı ciddi teknik tedbirler alması gerektiğini kaydeden Tayan şöyle dedi:

"Otomatik olarak devreye girecek pompa istasyonlarının kurulması gerektiğini yıllardır söylememe rağmen, ilgililer bu soruna ilgisiz kalmakta. Bin dönümden fazla bir arazide başta armut olmak üzere şeftali ve elma bahçelerinin su altında kalması, ağaçların köklerinin çürümesine sebebiyet verecektir."

ÜRETİCİYE DESTEK VERİLMELİ

Köylünün büyük bir felaket yaşadığını, milyonları aşan bir zararın ortaya çıktığını dile getiren Tayan, şunları söyledi:

"Hükümetin süratle zarar tespiti yapıp, üreticiye destek vermesi gerekiyor. Üreticiler, meyve bahçelerini yeniden verimli hale getirebilmek, ilave bakım ve masraflar yapmak için her yönden desteğe muhtaçtırlar. İktidar mensuplarının olaya kayıtsız kalmasını ayıplıyorum. Pazar günü Gürsu'da AKP toplantılarına gelen iktidar mensupları bu afet bölgesini ziyaret etmeyi düşünmemişlerdir."

CHP'Lİ DEMİRÖZ, BAKAN EKER'E SORDU

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de, Gürsu Ovası'nda aşırı yağış sonucu çok sayıda üreticinin meyve ağaçlarının, ıspanak, dereotu gibi ürünlerinin zarar gördüğünü kaydederek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'n yanıtlaması istemiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde 12 ocak ve sonrası meydana gelen aşırı yağışlardan Gürsu Ovası'nda bin dönüm alanın su altında kaldığını anımsatan İlhan Demiröz, bakanlığın 700 dönümü meyve bahçesi, 300 dönümü sebze ekili alanda üreticinin yaşadığı mağduriyete yönelik bir tespit çalışmasının olup olmadığını sordu. Demiröz, "Meyveliklerin verim düşüklüğü veya kuruma ihtimali düşünülürse, kurum olarak ileriye dönük neler yapmayı planlıyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

ZEYTİN ÜRETİCİLERİNİN ZARARI İÇİN NE YAPACAKSINIZ?

Soru önergesinde 30 Mart 2014 tarihinde soğuktan, 10 Mayıs 2014'de aşırı yağıştan, 30 Mayıs'ta doludan zarar gören Mudanya- İznik- Orhangazi ve Gemlik ilçelerindeki zeytin bahçelerine 2015 Ocak ayı itibarıyle de yoğun kar yağışının zarar verdiğini anımsatan İlhan Demiröz, Bakan Mehdi Eker'e "Bu ilçelerimizde üretim yapan zeytin üreticilerimizin uğradıkları zarar/ziyan için neler yapmayı düşünüyorsunuz?" diye sordu. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
Tunceli'de kayyum gerginliği! Polis barikatını aşmak istediler

Polisle kalabalık arasında arbede çıktı

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

title