Gurme Şef Ömür Akkor'a Büyük İlgi
DAÜ, Turizm Fakültesi ünlü Gurme Şef Muhammed Ömür Akkor'u ağırladı.
DAÜ Turizm Fakültesi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden Gurme Şef Ömür Akkor'a büyük ilgi
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Turizm Fakültesi ünlü Gurme Şef Muhammed Ömür Akkor'u ağırladı. DAÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin ve öğretim görevlilerinin katıldığı seminer, DAÜ Turizm Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınay'ın gerçekleştirdiği seminerde, Muhammed Ömür Akkor, Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin geleceklerini planlama konusunda yararlı bilgiler paylaştı. Prof. Dr. Altınay, Türkiye ve dünyada adını duyurmuş, ' Selçuklu Mutfağı' kitabı ile dünyanın en iyi yemek tarihi kitabı ödülünü almaya hak kazanmış değerli bir ismi ağırlamaktan duyduğu büyük mutluluğu anlattı. İleride öğrencilerini de böyle önemli ödüllere sahip aşçılar olarak görmekten büyük onur duyacağını anlatan Prof. Dr. Altınay, sektör işbirliği açısından bu tür etkinliklerin öğrencilerin farkındalıklarının artırılmasında büyük etken olduğunu da belirtti.
Prof. Dr. Altınay'ın ardından sözü Muhammed Ömür Akkor alarak kariyerinde izlediği yolu, amaçlarını ve Aşçılık Mesleğinde önemli olan noktaları dinleyicilere aktardı. Akkor, öncelikle, ' Selçuklu Mutfağı' kitabını anlatarak konuşmasına başladı. Kitabını diğer kitaplardan farklı kılmak için, yemek tariflerinin yanı sıra Selçuklu tarihini anlatan bir hikayeye de yer verdiğini belirten Akkor, dünyanın en iyi yemek tarihi kitabı ödülünü almasında bunun büyük bir rol oynadığını söyledi. Akkor, aşçılık mesleğini iyi bir şekilde yaparken kilit noktanın; iyi bulaşık yıkamak olduğunu da belirtti. Akkor, 'iyi bir Şef, bir restorantta her adamın yerine geçebilecek kriterlere sahip olmalı' dedi. Bir şefin, aynı zamanda iyi bir pazarlamacı olması gerektiğini de vurgulayan Akkor, 'doğru planlama yapmak hem mutfağı hem de hayatınızı doğru bir şekilde yönlendirmenizi sağlar' dedi.
Yemek öğrenme sürecinin çok uzun bir süreç olmadığını belirten Akkor, öğrencilere bu yolda önlerine çıkacak olan fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini de söyledi. Hayatı boyunca öğrenme arzusundan vazgeçmediğini de sözlerine ekleyen Akkor, gezme, okuma, yazma ve yemek yeme arzularından da asla vazgeçmeyeceğini belirtti. Öğrencilere bir çok öğütlerde bulunan Akkor, 'Damak Hafızası'nın Aşçılık mesleğini yapacak olanla tarafından geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
DAÜ Turizm Fakültesi'nde alınan eğitimin çok ciddi bir eğitim olduğunu vurgulayan Akkor, öğrencileri bu noktada farkındalıklarını geliştirmeye davet etti. Son olarak öğrencilere 'fikirlerinizin size sahip çıkmasına izin vermeyin, sizler fikirlerinizi kontrol edin' dedi.
Seminerin sonunda DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altınay, Akkor'a Kıbrıs'a özgü el işi İpek Kozası takdim ederek, bu alandaki heyecanının hiç eksilmemesi dileklerini iletti.