Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Lübnan Dışişleri Bakanı'ndan ateşkes umudu: Nihai karar İsrail'in

Gözler Orta Doğu'da! Saatler içinde her şey değişebilir

"Günümüz İnanç Problemleri Konuşuluyor"

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"XVIII. Kelam Anabilim Dalları Koordinasyon Toplantısı ilgiyle izlendi"

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi "XVIII. Kelam Anabilim Dalları Koordinasyon Toplantısı ve Halkın Soruları Bağlamında Günümüz İnanç Problemleri" konulu sempozyum programı üniversitenin Fatih'deki binasında düzenlendi.  Açılış konuşmasını yapan Kelam Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Aydın, AK Parti hükümetinin çabalarıyla ilahiyat fakültelerinin sayısının arttığına dikkat çekti.

"XVIII. Kelam Anabilim Dalları Koordinasyon Toplantısı ve Halkın Soruları Bağlamında Günümüz İnanç Problemleri" sempozyumu  geniş bir katılımla gerçekleşti.  Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Trabzon, yaptığı konuşmada, toplantının düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti. Trabzon, "Böyle bir önemli konunun fakültemizde yapılmasından dolayı büyük onur duyuyoruz.  Buradan çıkacak sonuçların ilim dünyasına ve topluma büyük katkılar sağlayacağını ümit ediyorum." diye konuştu.

"ÖĞRENCİLER SALONU DOLDURDU"

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük de kurulun Diyanet İşleri Başkanlığı'nın akademik cephesini oluşturduğunu belirtti. Kurul'un ilahiyat fakülteleriyle her zaman işbirliğine önem verdiğini kaydeden Küçük,  "Biz, dinin diğer alanlarıyla alakalı olduğu kadar inanç konularıyla ilgili olarak ta sürekli toplumun sorularıyla muhatap oluyoruz." dedi.  Küçük, vatandaşlardan ve vatandaş olmayanlardan telefon, mektup ve e-postalarla kendilerine inanç konularıyla ilgili sorular yöneltildiğini belirtti. Küçük, "Kurulumuz diğer alanlarla ilgili olduğu gibi inanç alanlarıyla ilgili olarak ta sık sorulan soruları tespit edip standart metinler oluşturmuş ve onları kendi arasında kategorilere ayırmıştır." dedi.

Daha sonra konuşan Kelam Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Aydın ise son yıllarda bu tür akademik sempozyumlar düzenlenmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu vurguladı. Kelamcıların da akademik dil kullanmaya başladığını ifade eden Prof. Dr. Aydın, "Biz 18 yıl önce güzel bir tohum atmışız. O dönemin genç akademisyenleri olarak kelam toplantılarının bereketini çok gördük" dedi. Son yıllarda daha çok sempozyum ağırlıklı akademik çalışmalar yapıldığına da dikkat çeken Aydın, şöyle konuştu: " Bağcılar Belediyesi'nin ilme verdiği önemden dolayı hazırlıklar kolay oldu. Avrupa yakasında Bağcılar Belediyesi bu tür ilmi faaliyetleri destekliyor. Kendimde bir takım toplantılarına konuşmacı olarak katıldım kendileri de ilmi toplantılar düzenliyor. İnsanın ahrete götüreceği en önemli hizmetlerden birisi de ilme yaptığımız hizmetlerdir. Bu anlamda sadece kaldırım yatırımı değil manevi yatırım da yapılmalı. Bu çalışmaları takdir etmemiz lazım. Taşlar eskiyecek ama bu sempozyumdan çıkacak kitap kıyamet kopana kadar devam edecek. "

"TOHUM İYİ EKİLDİ VERİMİ DE İYİ ALDIK"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da sempozyumda bir konuşma yaptı. Sözlerine Bağcılar Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'a ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek başlayan Çağırıcı, "Yedi yıldır başkanlık yapıyorum. Tohum iyi ekildi verimi de iyi aldık. Allah yeni neslin iyi yetişmesi konusunda bizleri vesile kıldı. Arkadaşlarıma her zaman söylüyorum, 'bir yerden herhangi bir teklif geldiğinde onu mutlaka değerlendirin' diye. Eğer inancıma, ahlakıma, milletime, vatanıma, bayrağıma bir sakıncası yoksa 'o işin içinde olun talimatım' vardır . Bir imam hatiplinin evladı olarak olarak bir imam hatipli olarak yetişmenin şerefini şerefini taşıyorum.  1980'li yıllarda imam hatiplilerin durumunu biliyordunuz.  Gençlerin zorla gittiği imama hatipten 1985 yılında mezun oldum. İnişli çıkışlı dönemden sonra Allah bize bu günleri de gösterdi." diye konuştu.

Bağcılar Belediyesi'nin başarılı işlere imza attığını hatırlatan Çağırıcı, hazırlanan güzel çevrelerin iyi korunabilmesi ve doldurulabilmesi  için sosyal ve kültürel açıdan zengin bir toplum oluşturulması gerektiğini de vurguladı. Çağırıcı, belediye olarak son dört yılda Aliya İzzet Begoviç, Hoca Ahmet Yesevi, Uluslar arası Medya ve Balkan Savaşları konulu sempozyumlar düzenlediklerini de hatırlatarak, 1-2 Haziran tarihlerinde de Uluslar arası Gümüşhanevi Sempozyumu düzenleyeceklerini ifade etti. Çağırıcı, bu sempozyumların toplumun her kesimi tarafından büyük bir beğeni ve sempati ile karşılandığını sözlerine ekledi.

"CAMİ ALTLARINI KÜTÜPHANE VE MİSAFİRHANE YAPACAĞIM"

Bağcılar'daki ibadethanelerle ilgili de kısa bir konuşma yapan Çağırıcı, ilçede 90 cami ve 90 okul bulunduğunu vurgulayan Çağırıcı, cami bahçelerindeki imam lojmanlarını kaldıracağını da kaydetti. Çağırıcı, "Ben de orada yetiştim. Sıkıntılıydı. Tüm masrafların ödenmesine rağmen dedikodular üzüntü verici. Hem de şadırvan kokusundan da kurtulmak için bahçelerdeki evlerin yerini bahçe haline getirdik. Camilerin altındaki ticaret haneleri de boşaltıyoruz. Mahkemeye veriyorlar ama olsun. Biz yaptığmız işin doğruluğuna inanıyoruz. Dede ile torun mutlaka camide bulunmalı. Camilerin altını kütüphane ve misafirhane yapacağız. İçini de güvenli internetle donatacağız. " diye konuştu.

Toplantıda Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, katkılarından dolayı dolayı Başkan Çağırıcı'ya, Prof. Dr. Emrullah Yüksel de Prof. Küçük'e birer şükran plaketi sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title