Güngören'den Balkanlara 'Gönül Köprüsü' Kuruldu
Bosna’da 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa katliamını anmak ve Mars Mila (Barış Yürüyüşü) yürüyüşüne katılmak için Güngören’den bisikletleriyle hareket eden gençler Srebrenitsa’ya ulaştı.
Bosna'da 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa katliamını anmak ve Mars Mila (Barış Yürüyüşü) yürüyüşüne katılmak için Güngören'den bisikletleriyle hareket eden gençler Srebrenitsa'ya ulaştı.
Rotasını barışa, sevgiye, dostluğa ve kardeşliğe doğru planlayan 6 genç, Bosna'da 1995 yılında yaşanan katliamın anma etkinliklerine katılmak üzere 27 Haziran'da Güngören Park'ta düzenlenen uğurlama organizasyonuyla Balkanlara doğru yola çıkmıştı. Abdullah Tarık Akkaya, Furkan Akkaya, Sacit Boztaş, Said Erol, Salih Süha Kürün ve Burak Türedi olmak üzere 6 bisikletçiden oluşan "Gönül Köprüsü Ekibi", 13 gün süren yolculuğun ardından 11 Temmuz'da Srebrenitsa'ya ulaştı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve Balkanlar ile Türkiye arasında gönül köprüsü kurma niteliğindeki proje kapsamında bin 800 kilometre pedal çevirerek Bulgaristan, Makedonya ve Kosova'yı bir uçtan bir uca geçen bisikletçiler, yolculuk boyunca barışı ve sporu ön plana çıkararak tüm dünyaya sevgi, dostluk ve hoşgörü mesajı verdiler. Srebrenitsa katliamının 20. yıl dönümünde Potoçari Anıt Mezarlığı'nda bir araya gelen bisikletçiler, Güngören Belediyesi'nin kardeş ilçesi Gorazde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç ile birlikte anma törenlerine geldi. Anma törenlerinin ardından bisikletçiler, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Binlerce Bosnalının katılımıyla gerçekleşen iftarda birlik ve beraberliği simgeleyen görüntüler ortaya çıktı. Bosna'yı yüzyılların kardeşliğinin pekiştiği bölge olarak nitelendiren Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Ramazan'ın sevincini Gönül Köprüsü Elçileri ve Gorazdelilerle birlikte iftar sofrasında yaşadı.
"BARIŞ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİK"
Sporu ön plana çıkararak, dünya ve bölge barışına katkı sunma amacıyla pedal çevirdiklerini vurgulayan gençler, "Tarihsel süreçten gelen ve çeşitli sebeplerle sekteye uğrayan Balkan kardeşliğini yeniden yeşertmek, Türkiye sıcaklığını Balkanlara taşımak, Balkan topraklarında şehir şehir gezerek adeta bir gönül köprüsü inşa etmek için pedal çevirdik. Geçtiğimiz yerlerde insanlarla iletişim kurma şansına sahip olduk ve çok güzel tepkiler aldık. Her gittiğimiz ülkede bisikletleriyle bize eşlik eden dostlarımız oldu. Çok güzel ve sağlam ilişkiler kurduk.Herkes gibi bizim de arzumuz geçmişte yaşanan acıların bir daha tekrarlanmaması" diye konuştu.
"HOŞGÖRÜ MESAJINI DÜNYAYA DUYURMAK İSTEDİK"
Yüzyılların kardeşliğini pekiştirmek, Bosna için önemli bir gün olan 'Srebrenitsa Katliamı'nı anma töreninde dostlarının yanında olmak ve destek vermek için "Güngören'den Balkanlara Gönül Köprüsü" projesini geliştirdiklerini belirten Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ise, "Balkanlar, her köşesinde kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan, gönül bağımız olan, yüzyıllar boyu süren bir kardeşliğe ev sahipliği yapan, bizlere hiçte yabancı olmayan bir bölge. Balkan coğrafyasında tarihin derinliklerinden gelen kardeşlik ve kültürel bağları, sosyal ve kültürel çalışmalarla desteklemek, yüzyıllar boyu var olan kardeşlik bağlarını güçlendirmek, bugün dünyanın her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu barış ve hoşgörü mesajını Balkanlar üzerinden tüm dünyaya duyurmak amacıyla bu projeyi önemsiyor ve destekliyoruz. Balkan coğrafyasında var olan kardeşlik duygusunun güçlendirilmesi ve dostluk, kardeşlik hissiyatını bölge halkına ve yeni nesillere aktarılması için Güngören Belediyesi olarak bu bölgede çalışmalarımız ve desteğimiz devam edecek" şeklinde konuştu. - İSTANBUL