Güney'de Kamu Binaları Kaderine Terk Edildi
Denizli'nin üzüm ve şarapçılık deposu olan Güney'de özelleştirme ve değişiklikler nedeniyle kamu binaları atıl durumda kaldı.
Denizli'nin üzüm ve şarapçılık deposu olan Güney İlçesi'nde özelleştirme, bazı devlet kurumlarının kapatılması ve Milli Eğitim politikalarındaki değişiklikler nedeniyle çok sayıda kamu binası atıl durumda kaldı. Belediye Başkanı CHP'li Halit Gürbüz, ilçedeki kamu binalarının politika değişikliklerinin kurbanı olduğunu söylerken, ilçeyi gezen Vali Abdülkadir Demir, atıl binaların değerlendirileceğini söyledi.
Güney'de 1994 yılında yapılan Huzurevi, 1970 yılında Pratik Sanat Okulu olarak inşa edilen Lise binası, 2000 yılında yapılan ve Adliye'nin kapatılıp Buldan'a taşınmasıyla boşayan Adliye binası, eski Hükümet Konağı, özelleştirildiği için boş kalan Yaprak Tütün İşleme Müdürlüğü'ne ait binalar atıl durumda ve kullanılmıyor. İlçede 1979 yılında Pratik Sanat Okulu olarak inşa edilen daha sonra Endüstri Meslek Lisesi ve Çok Programlı Lise olarak hizmet veren lise binası öğrencisi olmadığı için son 10 yıldan bu yana boş olarak duruyor. Cam ve çevreleri kırılan, bakımsızlıktan sıvaları dökülen bina kurtarılmayı bekliyor. Güneylilerin el birliği ile inşa ettiği iki katlı bahçe içerisindeki Huzurevi, kadro verilmemesi nedeniyle boş bekliyor. 2000 yılında Adliye binası olarak yapılan üç katlı bina, Adliye'nin kapatılıp, Buldan'a taşınmasıyla boşaltıldı. 2003 yılındaki depremde hasar gören binanın depreme dayanıksız olduğu belirlendi. Binanın güçlendirilerek Entegre İlçe Hastanesi olarak kullanılması planlanıyor. Özelleştirme nedeniyle atıl kalan Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü binası da kaderine terk edilmiş olarak bekliyor. 1926 yılında yapılan ve 2000 yılına kadar Hükümet Konağı olarak kullanılan bina şu an kullanılmıyor ve restore edilmeyi bekliyor. Ortaokul ve ilkokul olarak kullanılan bina ise anaokulu olarak hizmet veriyor ve sadece 10 öğrenci eğitim görüyor.
DESTEK OLUNMALI
CHP'li belediye Başkanı Halit Gürbüz, ilçedeki bir çok kamu binasının kaderine terk edildiğini ve kullanılmadığını söyledi. Gürbüz, "İlçemizde gerek özelleştirme gerekse uygulanan devlet politikaları nedeniyle kapatılan kamu kurumları yüzünden boşalan çok sayıda bina var. Kimi binalar Özelleştirme İdaresi, kimi Milli Eğitim'e ait. Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'ne ait binanın Ziraat Odası'na verilmesi ve depo olarak kullanılması için çok uğraştık. Ancak başaramadık ve bugün yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Adliye binası kullanılmıyor, halkımızın yardımlarıyla yapılan Huzurevi kullanılmadan çürümeye terk edildi. Bu milli servet bir şekilde değerlendirilmeli ve bizlere de destek olunmalı" diye konuştu.
VALİ'DEN 'DEĞERLENDİRİLECEK' SÖZÜ
Güney'i ziyaret eden Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ilçedeki atıl binaların değerlendirileceğini söyledi. Adliye binası ve anaokulu olarak kullanılan eski Hükümet Konağı'nı ziyaret eden Vali Demir, milli servetin en kısa zamanda değerlendirilmesi için harekete geçileceğini belirterek, "Bu binalar bir şekilde değerlendirilecek. Güçlendirilmesi gerekenler güçlendirilecek, yıkılması gerekenler ise yıkılıp yeniden yapılacak. Ayrıca, Hükümet Konağı başta olmak üzere tarihi binaların da restorasyonunun yapılması için gerekli çalışmalar başlatılacak" dedi.
ONB - Denizli