Haberler
Güney Kore'de parlamento sıkıyönetim kararını iptal etti

Sıkıyönetime karşı parlamentonun kararı ortalığı karıştıracak

Güney Kore'de sıkıyönetim ilan edildi

Parlamento kapatıldı, vekiller binaya giremiyor

Güney Kore'de tansiyon yüksek! Tanklar sokaklara indi, binlerce kişi Meclis'e gidiyor

Tanklar sokaklara indi bile! Binlerce kişi Meclis'e gidiyor

Güney Kore Devlet Başkanı onları işaret etmişti: Muhalif lider, polislerin kapattığı meclise duvarlardan atlayarak girdi

Ana muhalefet liderinin meclise girişi olay oldu! Canlı yayın açtı herkes izledi

Güney Afrika'da Terkedilmiş Madende Mahsur Kalan Kaçak Madenciler İçin Kurtarma Çalışmaları Başladı

Güney Afrika'da Terkedilmiş Madende Mahsur Kalan Kaçak Madenciler İçin Kurtarma Çalışmaları Başladı
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Stillfontein bölgesindeki terkedilmiş bir altın madeninde mahsur kalan yüzlerce kaçak madenci için kurtarma ekipleri oluşturuldu. Deneyimli gönüllüler ve polisle işbirliği içinde yürütülen kurtarma çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar 1173 madenci teslim oldu, ancak birçok madenci hala yer altında kalmaya devam ediyor.

CAPE Güney Afrika Cumhuriyeti'nde terkedilmiş bir madende mahsur kalan yüzlerce kaçak madenci için kurtarma çalışması başlatıldı.

Güney Afrika Polis Bakanı Senzo Mchunu, basına yaptığı açıklamada, Kuzey Batı eyaletinin Stillfontein bölgesindeki terkedilmiş bir altın madeninde mahsur kalan yüzlerce kaçak madencinin kurtarılması için gönüllülerden oluşan arama ve kurtarma ekipleri kurulduğunu bildirdi.

Mchunu, kaçak madencileri kurtarmak için kurulan ekiplerin deneyimli maden kurtarma gönüllülerinden oluştuğunu ve polisle hareket edeceğini belirterek, "Yeraltındakileri çıkarmamız gerekiyor. Uzun yıllardır bu gibi durumlarda insanları kurtarma konusunda deneyime sahipler. Bizim bir parçamız olmayı kabul ettiler" dedi.

Güney Afrika polisinin Stillfontein'deki kaçak madencilere su ve gıda tedarikini kesmesinin ardından, teslim olmakta direnen yüzlerce madenci yer altında aç ve susuz halde mahsur kalmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni'nin kaçak madencilerin gerekirse "dumanla dışarı çıkarılacağı" açıklaması, kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Polisten yapılan açıklamada, şimdiye kadar 1173 kaçak madencinin yüzeye çıkarak teslim olduğu, yüzlercesinin ise teslim olmakta direndiği bilgisi paylaşılmıştı.

Altın ve elmas madeni zengini Güney Afrika Cumhuriyeti'nde terkedilmiş madenler, çoğunlukla "Zama Zama" adı verilen kaçak madencilerin faaliyetlerine sahne oluyor.

Çoğunluğu yabancı uyruklu olan kaçak madencilerin, sıklıkla farklı suç olaylarına karıştıkları gözleniyor.

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title