Gülün Tozunu Çıkardılar, Kilosunu 70 Liradan Satıyorlar
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Kurutulmuş güllerin işlenmesinden detaylar Firma sahibi Mehmet Poyraz'ın açıklamaları Gül tozundan detaylar Gülün tozunu çıkardılar, kilosunu 70 liradan satıyorlar Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'inin karşılandığı Isparta'da bir firma, 6 kilogram yaş gül çiçeğinden elde ettiği 1 kilogram gül kurusunu 80, tozunu ise 70 liradan satıyor Firma sahibi Poyraz: "Şu anda ilk baştaki kapasitemizin 10 katına çıktık. Türkiye'de yüzlerce noktaya satış yapıyoruz.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Kurutulmuş güllerin işlenmesinden detaylar
Firma sahibi Mehmet Poyraz'ın açıklamaları
Gül tozundan detaylar Gülün tozunu çıkardılar, kilosunu 70 liradan satıyorlar
Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'inin karşılandığı Isparta'da bir firma, 6 kilogram yaş gül çiçeğinden elde ettiği 1 kilogram gül kurusunu 80, tozunu ise 70 liradan satıyor
Firma sahibi Poyraz:
"Şu anda ilk baştaki kapasitemizin 10 katına çıktık. Türkiye'de yüzlerce noktaya satış yapıyoruz. Çin'den gelen bir heyetle de görüşerek numuneleri ilk kez yurt dışına gönderdik"
MURAT YOLCU - Dünya gül yağı üretimin yüzde 65'ini tek başına karşılayan Isparta'da, gülün farklı uygulamalarla kullanılması adına bir firma yaş olarak aldığı gülü kurutarak kilogramını 80, gülün tozunu ise 70 liradan satıyor.
Yağındaki güçlü kokusu ile dünyadaki parfümeri firmaları tarafından önceliklik tercih edilen Isparta gülü, gıda, kozmetik ve ilaç gibi bir çok sektörde de ilgi görüyor.
Isparta'da kurutulmuş gıdalar üzerine faaliyette bulunan bir firma ise güle farklı bir boyut getirmek ve gülün kullanım alanı arttırmak için gülü kurutarak satıyor.
Kurutulan gülden toz da elde eden firma, kurutulmuş gülün kilogramını 80, tozunu ise 70 liradan satıyor.
"Kapasitemizi 10 katına çıkardık"
Firma sahibi Mehmet Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmasının yaklaşık 3 yıl önce sebze ve meyvelerin kurutularak satılması amacıyla kurulduğunu, gelinen süreçte çok sayıda ürünün kurutulmasını yaptıklarını söyledi.
Isparta'nın dünyada gül açısından önemli bir yere sahip olduklarını, kuruldukları günden bu yana güle çok önem verdiklerini ifade eden Poyraz, gülü yaş olarak kullanılmasının yanında kurutularak da güle ekonomik bir değer kazandırmak istediklerin anlattı.
Bu şekilde gülü kurutarak, ardından ise kurutulan gülden, toz elde etmeyi başardıklarını dile getiren Poyraz, bunların kısa sürede talep edilir hale geldiğini kaydetti.
"Numuneleri yurt dışına gönderdik"
Şu anda ilk baştaki kapasitelerinin 10 katına çıktıklarını belirten Poyraz, Türkiye'de yüzlerce noktaya satış yaptığını, Çin'den gelen bir heyetle görüşerek de numunelerini ilk kez yurt dışına gönderdiklerini vurguladı.
Poyraz, yurt içinde satışlarda gül kurusunun kilogramını 80, gül tozunun ise 70 liradan satışını gerçekleştirdiklerine dikkati çekti.
Gül hasat döneminden başlamak üzere 15 günde 10 ton yaş gül işlediklerini, bundan da 1,5 ton gül kurusu elde ettiklerini dile getiren Poyraz, elde edilen ürünün tamamının sattıklarını, gül kurusuna olan talebin gün geçtikçe arttığını sözlerine ekledi.