Gsm Oscarlarının 'Büyük Ödülü' Kırmızı Işık'a
Vodafone Kırmızı Işık mobil uygulaması, GSM sektörünün oscarları olarak bilinen ve Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından verilen Global Mobil Ödüllerinde, Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis dalında büyük ödülü kazandı.
Vodafone Kırmızı Işık mobil uygulaması, GSM sektörünün oscarları olarak bilinen ve Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından verilen Global Mobil Ödüllerinde, Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis dalında büyük ödülü kazandı.
Vodafone açıklamasına göre, Vodafone Türkiye tarafından kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla geliştirilen Kırmızı Işık mobil uygulaması, GSMA tarafından mobil iletişim dünyasının en iyilerini ödüllendirmek amacıyla Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen 21'inci Global Mobil Ödülleri'nden "büyük ödül" kazanarak döndü. Vodafone Türkiye'nin Mart 2014'te kullanıma sunduğu Vodafone Kırmızı Işık, Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis ödülüne layık görüldü.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye olarak, dijital dönüşüm vizyonları doğrultusunda ticari ve teknoloji yatırımları kadar sosyal yatırımlarını da önemsediklerini belirtti.
Bu anlayışla hayata geçirdikleri Vodafone Kırmızı Işık projesiyle bu ödülü almanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Öğüt, "Güçlü bir toplum için kadınlara fırsat eşitliği sağlayarak, toplumsal ve ekonomik hayata eşit katılımlarını desteklemek üzere yatırımlarımızı sürdürürken, mobil teknolojilerinin gücünü kullanarak hayata geçirdiğimiz Kırmızı Işık uygulaması sayesinde şiddete maruz kalan kadınlara tek dokunuşla destek eli uzatıyoruz. Vodafone Türkiye olarak, mobil gücümüzle toplumsal gelişime katkı sağlamaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
Kırmızı Işık uygulaması yaklaşık 300 bin kez indirildi
Vodafone'un Türkiye'de gittikçe artan kadına yönelik şiddet vakalarına karşı kullanıma sunduğu ve bugüne kadar yaklaşık 300 bin kez indirilen Vodafone Kırmızı Işık uygulaması, kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetlerine ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlıyor.
Mart 2014'te sunulan uygulama için hazırlanan "Aramızda" iletişim kampanyası, geçen yıl Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivalinde Grand Prix'i Türkiye'ye ilk kez kazandırdı. Cannes'da Grand Prix ile birlikte bir altın, iki gümüş ve üç bronz olmak üzere toplam 7 ödül alan kampanya, CLIO'da da biri büyük ödül olmak üzere 3 ödül birden kazandı. Vodafone Türkiye, sadece 2015'te Vodafone Arena, Avantaj Cepte, Cep Cüzdan, Kırmızı Işık gibi proje, uygulama ve kampanyalarıyla yurtiçinde ve yurtdışında toplam 265 ödül kazandı.
Vodafone bu yıl 9 dalda finalistti
22-25 Şubat tarihleri arasında Barcelona'nın ev sahipliği yaptığı Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini bulan 21'inci Global Mobil Ödüllerinde (Glomo Awards), bu yıl 930'un üzerinde başvurudan 285 finalist, 8'i aşkın kategoride 40'ı aşkın ödül için yarıştı.
Vodafone Türkiye, ödül aldığı Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis kategorisi dışında 2009 yılında çiftçilere odaklı ilk sosyal iş modeli olarak geliştirdiği ve geçen yıl itibariyle Tarımda Türk Reçetesi olarak 5 ülkede daha kullanıma sunulan Vodafone Çiftçi Kulübü ile Gelişmekte Olan Pazarlarda En İyi Mobil İnovasyon kategorisinde finalist oldu.
Vodafone Grubu ise, En İyi Mobil Ödeme Çözümü, Seyahat, Dinlence, Konukseverlikte En İyi Mobil Kullanımı, Tanılama ve Kimlikte Mobil Bağlantı Ödülü, Nesnelerin İnternetine Yönelik En İyi Mobil İnovasyon, Erişim ve Dahiliyet İçin En İyi Mobil Kullanımı, Yeşil Mobil Ödülü ve En İyi Bağlantılı Tüketici Elektronik Cihazı dallarında finale kalma başarısını gösterdi.