Grohe AG'ye kurumsal sosyal sorumluluk ödülü
Kendisini su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmalara adayan Grohe AG, Alman Federal Hükümeti KSS ödüllerinde "1.000'den fazla çalışana sahip şirketler" kategorisinde birinci oldu.
Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat donanımı tedarikçisi Grohe AG, sürdürülebilirliği şirket stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak ele alıyor ve 2020 yılına kadar sektörünün en sürdürülebilir şirketi olmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmalarıyla takdir kazanan Grohe AG son olarak "1000'den fazla çalışana sahip şirketler" kategorisinde Alman Federal Hükümeti 2017 KSS (kurumsal sosyal sorumluluk) Ödülü'nü kazandı.
Sürdürülebilirliği başlıca gündem maddeleri arasına alan GROHE yönetim ekibi, çalışanları ve diğer şirketler açısından hem rol model hem de öncü olarak oynadığı rol nedeniyle on bir kişilik uzman jüri heyetinin övgülerini kazandı. Aynı kategorideki diğer adaylar arasında, Unilever Deutschland GmbH, Flughafen München GmbH, Ford-Werke GmbH ve FRoSTA AG bulunuyordu. Ödül, jüri üyesi ve Friedrichshafen'daki Zeppelin Üniversitesi'nde iş ahlakı uzmanı Profesör Josef Wieland tarafından sunuldu.
Rauterkus: "Sürdürülebilirlik DNA'mızda yer alıyor"
Grohe AG CEO'su Michael Rauterkus, Berlin'deki Humboldt Carré'da düzenlenen etkinlikte ödülü alırken, "Sürdürülebilirlik, DNA'mızda yer etmiş, köklü bir tutku. Etrafımızdaki dünyanın KSS konusundaki heyecan ve adanmışlığımızı takdir ettiğini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilirlik konusundaki 360 derece yaklaşımımızda, çalışan, tedarikçi, fabrika, süreç ve topluma olan katkımızı aynı ölçüde sahipleniyoruz. Politikalarımızın sektörümüz için referansı olarak kabul edildiğini ve başkalarına da ilham verdiğini gördükçe hem kendimizi kanıtladığımızı hissediyor hem de gurur duyuyoruz" dedi.
Sürdürülebilir bir gelecek için ürünler – 'Made in Germany' Yarışması
Şirketin sürdürülebilirlik stratejisinin ürünlerine yansımasının en önemli örneklerinden biri de musluk suyunu filtrelenmiş, soğutulmuş, hatta kabarcıklı ve serinletici bir içeceğe dönüştüren GROHE Blue Home su sistemi. Bu sistem, şişeli maden suyuna ve bununla ilişkili işleme, şişeleme ve nakliye faaliyetlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Göttingen'deki Georg-August Üniversitesi tarafından yürütülen bir çalışmaya göre, GROHE Blue Home, bulunduğu hanelerin karbon ayak izini geleneksel şişe suya kıyasla yaklaşık yüzde 60 oranında azaltıyor.
Sürdürülebilirlik için şirket içi rekabet
Yönetim Kurulu üyesi Thomas Fuhr, şunları kaydetti: "2011 yılından bu yana, üretim tesislerimiz arasında şirket içi rekabeti sağlamak amacıyla GROHE Sürdürülebilirlik Ödülü'nü düzenliyoruz. Bu ödül, çalışanlarımızın çabalarını takdir ederek onları daha da sürdürülebilir üretim süreçleri ve her ürünün imalatında kaynakların daha da etkin şekilde kullanımı için fikir ve çözümler üzerinde çalışmaya teşvik ediyor."
Net şekilde belirlenmiş sürdürülebilirlik hedefleri ile ilerliyor
GROHE, 2020 yılına kadar enerji verimliliğini %20 oranında artırarak, karbon ayak izini %20 oranında azaltma hedefini belirledi. Bu hedefe ulaşmak için ise, diğer hususların yanı sıra Hemer ve Lahr'da devreye sokulan iki yeni birleşik ısı ve enerji santrali ile aydınlatma ekipmanlarında LED'e geçiş çalışmalarından yararlanılacak. Bu yolculuktaki bir diğer kilometre taşı ise, şirketin enerji yönetim sisteminin ISO 50001 sertifikası aldığı Aralık ayında geçildi. Ayrıca, şirketin 2020 yılına kadar sürdürülebilirlik alanında global sıhhi tesisat donanımları sektörünün liderliğine oturma taahhüdü bulunuyor.