Haberler
Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret çıkışı: Ortada dolaşan rakamları kabul etmek mümkün değil

Türk-İş Başkanı Atalay'dan gündem yaratacak asgari ücret çıkışı

Piyasaları alt üst eden sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Çete ile anılan Güney Hastanesi'nin sahibi: Ortaokul mezunuyum, sigorta primim için hastaneyi satın aldım

İstanbul'un göbeğindeki hastaneyi bakın ne için satın almış

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yalçın hakkında yakalama kararı

Özel'in cezaevi ziyareti sırasında başkan yardımcısına operasyon

Gökçeada'da Masi Otel Bilmecesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde 16 yıl önce inşa edilen ve yapılan ek binayla kapasitesi 43 odaya çıkartılan Masi Otel'in kentsel SİT alanında kaldığının Danıştay tarafından da onaylanmasının ardından, Çanakkale Koruma Kurulu 90 gün içinde yıkılması kararı aldı.

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde 16 yıl önce inşa edilen ve yapılan ek binayla kapasitesi 43 odaya çıkartılan Masi Otel'in kentsel SİT alanında kaldığının Danıştay tarafından da onaylanmasının ardından, Çanakkale Koruma Kurulu 90 gün içinde yıkılması kararı aldı. Yıkılması beklenen otelin sahibi Masi Turizm İşletmeleri'nin Genel Müdürü Ahmet Balcı ise Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda otelin bulunduğu yerin 'Tercihli Kullanım Bölgesi'nde kaldığını belirtip, yıkılamayacağını savundu.

Gökçeada İlçesi'nde, eski Bademli Köyü'nde 2000 yılında 14 odalı olarak inşa edilen 5 katlı Masi Otel'e, 6 yıl önce 29 odalı ek bina yapıldı. 43 odasıyla hizmet veren otelin ek binasına 2013 yılında ruhsat alındı. Gökçeada Gönüllüleri Derneği, bir süre önce otelin kentsel SİT alanında inşa edildiği gerekçesiyle hukuk mücadelesi başlatıldı. Danıştay 14. Dairesi, otelin SİT alanında kaldığını onadı. Çanakkale Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu da, 90 gün içinde yıkılması kararı aldı. Kurulun 18 Ocak 2016 tarihindeki toplantısında alınan kararda, "101 ada 23 parselde kurulumuz izni alınmadan yapılan otel, havuz gibi tüm inşai ve fiziki uygulamaların ilgili belediye denetiminde 90 gün içinde kaldırılmasına, yapılacak işlemler sonrasında hazırlanacak teknik rapor ve fotoğrafların kurulumuza iletilmesine, kurulumuz izni alınmadan bu parsel üzerinde herhangi bir inşai ve fiziki müdahalede bulunulmamasına karar verildi" denildi.

"OTEL YAPILDIKTAN 2 YIL SONRA SİT ALANINDAN ÇIKARILDI"

Bu gelişmeler ışığında yıkılması beklenen otelin sahibi Masi Turizm İşletmeleri'nin Genel Müdürü Ahmet Balcı, "Otelin yapıldığı yer 2000 yılında SİT alanındaydı. Ancak, iki yıl sonra SİT alanından çıkarıldı. 2010 yılında ek binayı yapınca bu durum göze battı. Gökçeada Gönüllüleri Derneği dört yıl önce bu bölgenin SİT'ten çıkartılmasına itiraz etti. Mahkeme çevrecileri haklı buldu. Danıştay da bu kararı onadı. Çanakkale Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun geçen 18 Ocak tarihli yıkım kararı üzerine harekete geçtik. Bununla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'ne 28 Ocak 2016 tarihli bir dilekçe ile başvurduk. Gelen cevapta, 'İlgili dilekçede, Çanakkale İli, Gökçeada İlçesi, Eski Bademli Köyü, 101 Ada 23 numaralı parselde kayıtlı taşınmazın Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planında hangi kullanımda kaldığına ilişkin görüşümüzün iletilmesi talep edilmektedir. Yapılan incelemeler neticesinde söz konusu alanın Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planında Tercihli Kullanım Bölgesinde yer aldığı anlaşılmıştır' denildi. Bu şekilde bir yazı varken elimizde, nasıl olurda otelin bulunduğu alan SİT olur? Bu konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

Balcı, bu durumda Danıştay'a, Koruma Kuruluna ve Belediyeye, verilen kararın yanlış olduğunu belirten bir yazı göndereceklerini de kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title