Haberler

Göçmen Astronot 'UZAYA Göçü' Anlattı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esad rejimine muhalif tavrından dolayı 2012 yılında Türkiye'ye sığınan Suriye'nin ilk astronotu Muhammed Ahmed Faris, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde Dünya Göçmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide, 150'si Suriyeli, 250 çocuğa uzay yolculuğunu anlattı.

BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da dinlediği söyleşide uzay bilimlerine meraklı çocuklara öğütlerde bulunan Faris, Türkiye'deki birçok bilim merkezini gezdiğini ancak en donanımlı merkezin Bursa'da olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Dünya Göçmenler Günü nedeniyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türk Kızılayı Bursa Toplum Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte, göçmen çocuklar, kendisi de göçmen durumunda olan Suriye'nin ilk astronotu ile bir araya geldi. Esad rejimine muhalif tavrından dolayı 2012 yılında Türkiye'ye sığınan Suriye'nin ilk astronotu Muhammed Ahmed Faris, 150'si Suriyeli toplam 250 ilkokul öğrencisine uzay yolculuğu macerasını anlattı. Suriye Hava Kuvvetleri'nde başarılı bir albay olarak 1987'de gidip, 7 gün 23 saat ve 8 dakika uzayda kalan ve Mir Uzay İstasyonu'nda kimya, fizik ve tıp alanında 13 deney yapan Faris'in söyleşisini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da dinledi.

BAŞARININ SIRRINI PAYLAŞTI

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni 10'larca kez ziyaret ettiğini ve belki binlerce öğrenciyle tanışma fırsatı bulduğunu dile getiren Muhammed Ahmed Faris, bu sayede öğrencilerin uzaya olan ilgisinin arttığını ve astronot olma hayali kuranlar olduğunu hatırlattı. Astronot olma hayali kuran çocuklara başarının üç sırrını anlatan Faris, "Derslerinize çok iyi çalışın, spor yapın ve iyi beslenin" dedi.

Türkiye'nin farklı yerlerindeki bir çok bilim merkezini gezme imkanı bulduğunun da altını çizen Faris, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin Türkiye'nin bir numarası olduğunu, çocukların bu merkezin kıymetini iyi bilmesi gerektiğini kaydetti.

TARİH BOYUNCA UNUTULMAYACAK

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan yurttaşlarına sahip çıkan Türkiye'nin bu tavrının tarih boyunca unutulmayacağını ifade eden Faris, "Bizim 400 yıllık bir kardeşliğimiz var. Türkiye'nin gösterdiği insani misafirperverlik kardeşliğimizi daha da güçlendirecek. Savaş bittiğinde, Suriye huzura kavuştuğunda iki ülke arasındaki kardeşlik etle tırnak gibi olacak. Suriye ve göçmenler konusundaki tavrı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Bunun yanında göçmen çocuklara da böyle güzel eğitim imkanları sunmaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkürü de borç biliyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da savaşın bir an önce bitip, bölgeye huzur gelmesi temennisinde bulunduğu Faris'e günün anısına bir plaket verdi. Öte yandan etkinlik kapsamında çocukların çizdiği göç temalı resimler de sergilendi. Bir öğrenci de leylek üzerinde göç eden bir aileyi çizdiği resmini Başkan Aktaş'a hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel
İstanbul'da katliam: 4 kişiyi öldürüp intihar etti

4 kişiyi öldürüp canına kıydı! İntihar anı kamerada

İstanbul'daki aile katliamında yeni detaylar! Kız kardeşi ve eşini de ağır yaralamış

Katliamda her bir detay kan donduran cinsten! Tüm ailesini öldürmeyi kafasına koymuş

27 ilimizde eğitime kar engeli

27 ilimizde eğitime kar engeli

Antalya Havalimanı'na iniş yapan yolcu uçağında yangın

İçi yolcu dolu uçak, inişten sonra alev aldı

title