Global Girişimcilik Haftası
Anadolu Üniversitesi (AÜ) ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nde, BİGG-ANAÇ Teknogirişim Programı'na katılarak 150 bin lira destek alan girişimcilerin şirketleri, Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle açıldı.
Anadolu Üniversitesi (AÜ) ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nde, BİGG-ANAÇ Teknogirişim Programı'na katılarak 150 bin lira destek alan girişimcilerin şirketleri, Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle açıldı.
AÜ Yunus Emre Yerleşkesi ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, farklı teknolojiler üreten ve TÜBİTAK iş birliğiyle 150 bin lira hibe alıp şirket kuran 7 BİGG-ANAÇ Teknogirişim Programı girişimcisine, AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından temsili ofis tabelası takdim edildi.
Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Gündoğan, girişimci adaylarının iş fikirlerini özgün ve uygulanabilir iş modelleri ile nitelikli iş planlarına dönüştürmelerine destek vermek amacıyla üniversite bünyesinde kurulan, ortak çalışma alanı mantığıyla çalışan ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nde girişimci adaylarına yönelik çeşitli programlar yürütüldüğünü kaydetti.
Üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığını anlatan Prof. Dr. Gündoğan, "Girişimcilik ruhu aşıladığımız gençlerimizin, üniversite mezunlarımızın kendi kimlikleri ve fikirleriyle yeni işler kurmaları sadece onlara istihdam sağlamıyor, bunun yanında üniversiteyi bitiren ya da bitirmeyen birçok insana da yeni iş kapısı sağlıyor." dedi.
"Üniversitelerin görevi devlete eleman yetiştirmek değil"
Prof. Dr. Gündoğan, kamunun yanında özel sektörün de üniversite mezunlarına ihtiyacı olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:
"Üniversitelerin görevi devlete eleman yetiştirmek değil. Maalesef öğrencilerin de böyle bir beklentisi var. İzlenmesi gereken yol; girişimciliği desteklemek, yeni istihdam alanları oluşturmak için cesaret etmek ve çabalamaktan geçiyor. Bugün burada girişimciliği misyon edinip zaman harcayan, üreten ve finalde şirketlerini kuran arkadaşlara şirket tabelalarını vermekten dolayı çok mutluyum. Burada bu aktivitelerin neticesinde ortaya çıkan firmalar, İnşallah bundan sonra ve önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla gencimize istihdam kaynağı oluşturacak."
Program kapsamında, Abdurrahman Yiğit "Renk Okuma Tabanlı Görüntü İşleme Mobil Terminali", Gamze Kara Mağden "Doğal Doku Kaynaklı Biyo Malzemelerden Yara Örtüsü", Uğur Gürel "Paralel Makine Çizelgeleme Bilgi Sistemi", Yavuz Çağrı Özarslan "Yüksek Basınçlı Vitrifiye Seramik Döküm Tezgahlar için Pnömatik Manüpilatör", Reşat Coşkun "3D Bazaar", Sezin Cirdi Şaan "Yapay Zeka Destekli Online Eğitim Platformu" ve Ömer Özer "Sanal Gerçeklik - Gerçek Tedavi" projeleriyle BİGG desteği almaya hak kazanmıştı.