Haberler

Giresun'da "Türk Medyasında Haber Takibi" Konferansı Düzenlendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Gazeteciler Derneği ile İsveç Sınır Tanımayan Gazeteciler Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü “Türk Medyasında Haber Takibi” projesinin kapanışı, bugün düzenlenen “Medyada Tekelleşme” konulu konferansla gerçekleşti.

Giresun Gazeteciler Derneği ile İsveç Sınır Tanımayan Gazeteciler Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü "Türk Medyasında Haber Takibi" projesinin kapanışı, bugün düzenlenen "Medyada Tekelleşme" konulu konferansla gerçekleşti. Konferansta konuşan İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, "Toplumun diğer kesimlerinde ne kadar yozlaşma varsa, ne kadar problem varsa aslında medyada da o kadar var" dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, gazeteciler Mustafa Kemal Erdemol, Zeynel Lüle ve Haldun Domaç katıldı. Konferansın başkanlığını ise Prof. Dr. Semra Atılgan yaptı.

Konferansta söz alan Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun'da güçlü bir basının olduğunu belirterek, "Giresun'da etkili, güçlü, çok fazla sermaye merkezileşmemiş bir basın var. İdareyle gerekli seviyede, gerekli mesafede, gerekli karşılıklı saygı ve sevgiyi esas alan bir ilişki var. Dolayısıyla biz basınımızdan memnunuz. Umarım ki basınımız da bizden memnundur. Dünyada basınla ilgili sıkıntılar vardır. Bizim basınımızın da sıkıntıları vardır. Özellikle sermaye konusunda. Ama Nasrettin Hoca'nın dediği gibi parayı veren düdüğü çalıyor. Eskiden de böyleydi, şimdi de böyle. Dolayısıyla burada devlete çok önemli görevler düşüyor. Devletimiz bu konuda gerekli yasal düzenlemeleri ve destekleri yapıyor ve yapmaya da devam edecektir" dedi.

HABERİN EVRENSEL DİLİ

Konferansta konuşan İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı ise, haberin bir evrensel dili olduğuna vurgu yaptı. Ballı, "Toplumun bütün katmanları birleşik kaplar gibidir. Gazeteciler, medya, inşaat sektörü, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir noktada birleşiyor. Yani toplumun diğer kesimlerinde ne kadar yozlaşma varsa, ne kadar problem varsa aslında medya da da o kadar var" diye konuştu.

Ballı, konuşmasına yaşadığı bir olayı anlatarak şöyle devam etti:

"Bir resim var elimde. Bu resmi bundan 5 yıl önce çektim bekliyorum. Acaba benden başka bir gören olacak mı diye. Sonra gittim birkaç ay önce bir daha çektim. İstanbul Kabataş'ta 350 yıllık bir çeşmenin etrafındaki yazılar ve bir şekilde o yazılar tahrip olmuş. Affedersiniz, merdiven mermerlerinden kesilmiş oraya restorasyon adı altında bir ucube yerleştirilmiş. Her gün binlerce turist bunu görüyor. Tahrip olan yer kesilmiş ve oraya mermeri monte etmişler. İşte bunun adı restorasyon. Nerede bu? İstanbul'da. Bu kaç yıllık? 350 yıllık, arkasında kitabesinde var. Bu ve benzer örnekleri çoğaltabiliriz."

Açılış konuşmalarının ardından konferans başladı. Sırasıyla konuşmalarını yapan gazetecilerden sonra soru ve cevap kısmına geçildi. Konferansın sonunda Giresun Gazeteciler Derneği tarafından katılımcılara plaket takdim edildi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close