Giresun'da Doğaya Dönüş Projesi Tanıtıldı
Giresun'da "Doğaya Dönüş Projesi" Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'nda tanıtıldı.
Giresun'da "Doğaya Dönüş Projesi" Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'nda tanıtıldı.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmeye başlanan 'Doğaya Dönüş Projesi' açılış konferansı Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Konferansa Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Şensöz, Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı, GTSO Meclis Başkanı İbrahim Kara, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile proje ortağı Avusturya, Letonya ve Bulgaristan'ın temsilcileri ile çok sayıda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Hasan Çakırmelikoğlu, "İnsanlarımızın doğal ortamlarda dinlenmek ve değişik kültürlerle bir araya gelmek amacıyla kırsal bölgelere günübirlik veya konaklama amacıyla gitmeleri, yöreye özgü etkinlikleri izlemeleri ve katılmaları ile alternatif bir turizm türü doğmuştur. Kentsel yaşamın stresli, baskıcı, sınırlayıcı ve kurallarla dolu olması sebebi ile yeni tatil anlayışlarının ortaya çıkması kırsal turizmi ilgi gören bir turizm haline getirmiştir" dedi.
Karadeniz Bölgesi'nin kendine özgü coğrafyası, doğası ve kültür yapısından dolayı kırsal turizm için avantajlı bir konumda olduğunu söyleyen Çakırmelikoğlu, "Bu farkındalığın yaratılması amacıyla proje kapsamındaki hedefimiz; kırsal turizm konusundaki eğitimlerin kalitesini artırabilmek için mesleki eğitimcilerin bilgi ve becerilerini artırmak ve her bir proje ortağının yarattığı değerleri bir araya getirmektir" diye konuştu.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Melike Kurtaran Çelik ise 'Karadeniz Bölgesindeki Turizm potansiyeli ile Kırsal Turizmin Gelişim Potansiyeli'nin değerlendirilmesi yönünde bir sunum gerçekleştirdi.
Proje ortaklarından Letonya Ülke Turizmi Kırsal Turizm Derneği Temsilcisi Asnate Ziemele ise 'Sürdürülebilir Kalkınma için Aktif Turizm Projesi'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Bir diğer proje ortağı BEST Mesleki Eğitim Enstitüsü (Avusturya) temsilcisi Helmut Kronika ise Protour Projesi'nin Tanıtımı ve En İyi Uygulamaları hakkındaki deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı.
Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil Yağcı tarafından yapılan sunumda öncelikle Türkiye'nin turizm potansiyeli değerlendirilerek kırsal turizmin bu potansiyel için nasıl bir katma değer sağladığı, bu katma değerin oluşturulmasında uygulanan projenin rolü, proje kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler ve projenin somut çıktıları anlatıldı.
Konferans Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müşaviri Ali Hıdır'ın 'Eko Turizmde Sertifikasyon' konulu sunumu ile son buldu. - GİRESUN