Endeavor Derneği tarafından geliştirilen ve Akbank Ana Sponsorluğunda hayata geçen uygulamalı girişimcilik programı CaseCampus'ün bahar dönemi son konferans ile tamamlandı.
Akbank'ın desteğiyle, farklı kültürlerden ve alt yapılardan gelen girişimci ve iş insanlarını ortak bir hedef için birleştiren, etkin girişimcileri destekleyen uluslararası girişimci ağı Endeavor tarafından geliştirilen uygulamalı girişimcilik programı CaseCampus Bahar 2016 Dönemi'nde Endeavor Ağı'nda yer alan her biri önemli başarılara imza atmış Türk girişimciler, bugüne kadar yaşadıkları süreçteki zorlukları, başarıları ve mücadeleleri genç girişimci adaylarıyla paylaştı.
Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, CaseCampus, Akbank desteğiyle girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak düşünen tüm üniversitelerin 3. – 4.sınıf ve lisansüstü öğrencilerini sekiz hafta boyunca online modüller ve yüz yüze konferanslar aracılığıyla buluşturdu ve 2016 Bahar Dönemi mezunlarını verdi.
Bahar dönemi konferansı, Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, Endeavor Yönetim Kurulu Üyesi Cansen Başaran-Symes ve Akbank Kobi Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz'un katıldığı ekosistem brunch ile başladı. Etkinlik, sırasıyla Yrd. Doç. Dr. Ahmet Murat Fiş'in "Toplumsal Kültür ve Girişimciliğe Etkisi" adlı konuşması; Atölye İstanbul, Girişimcilik Vakfı ve ODTÜ'den girişimcilik ekosistemi temsilcileri paneli, ardından Ahu Serter, Ali Karabey, Melih Ödemiş ve Borsa İstanbul Özel Pazar Direktörü Recep Bildik'in yer aldığı ekosistemde yer alan yatırım ağları, melek yatırımcılar ve girişim sermayeleripaneli ve Hay Group'tan Sezai Kayaoğlu'nun duygusal zeka(EQ) ve kariyer üzerine yaptığısunum ile devam etti.
Konferansın, iş modeli çalıştayı ve programın bahar döneminde işlenen vakaların girişimcilerinin yer aldığıyuvarlak masa görüşmelerinin ardından sertifikaların dağıtıldığı mezuniyet töreniyle sona erdiği belirtilen açıklamada, "CaseCampus Bahar 2016 Dönemi katılımcıları program sonrasında da Akbank ve Endeavor'dan destek almaya devam edecek. CaseCampus'ün parçası olan MentorCampus ile Endeavor Ağı'nda yer alan uzman kişilerden mentorluk almaya, TalentCampus ile ekosistemdeki girişimci şirketleri, kuluçka merkezleri, girişim sermayelerinde ve Akbank'ta staj fırsatlarına ulaşmaya devam edecek" denildi.
Açıklamaya göre, CaseCampus Bahar 2016 Dönemi'ne başvuran 900'e yakın girişimci adayından programa 100 öğrenci kabul edildi. Programa katılan öğrencilerin yüzde 33'ünün kadın, yüzde 50'sinin İstanbul dışından ve yüzde 65'inin de işletme dışı bir alandan oldukları belirtelen açıklamada, "Bu oranlar Türkiye'de girişimciliğe artan ilgiyi ve girişimci profillerindeki çeşitliliği yansıtıyor" denildi ve CaseCampus Programı'nın amaçları şöyle sıralandı:
• En meraklı gençlerien donanımlı akademisyenler ve en güncel içerikle buluşturmak,
• Gençlerinuygulamalı öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek,
• Girişimcilik akademisyenlerini, farklı disiplinlerden gelen öğrencileri, girişimcileri ve ekosistemin önemli oyuncularını Girişimcilik Eğitmenleri Network'ü ortamında buluşturmak,
• Günümüzün ve geleceğin inovatif iş dünyası liderlerini güçlendirmek,
• Girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak ele almaya destek vermek.
Akbank'ın, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında, "girişimcilik" konusunu üç öncelikli alanlarından biri olarak kabul ettiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Girişimcilik konusunda Endeavor ile devam eden işbirliklerinin yanında, Sabancı Üniversitesi ile yürütülen Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile de büyüme aşamasında sorunlar yaşayan şirketlere 5 günlük bir eğitim programı düzenleniyor. Sonbahar döneminde de devam edecek olan CaseCampus Programı üniversite öğrencilerinin başvurularını bekleyecek. Program ile ilgili detaylı bilgi ve gelecek dönem başvuruları için casecampus.org adresi ziyaret edilebilir."
(Fotoğraflı)