Haberler

Gençleri iş hayatına hazırlayan örnek işbirliği

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BUÇAD'ın, Uludağ Üniversitesi Kariyer Merkezi işbirliğiyle ikincisini bu yıl düzenlediği 'İş Hayatına Hazırlık' programı, yapılan son panel ve ardından düzenlenen sertifika töreniyle tamamlandı.

Uludağ Üniversitesi'nde çeşitli bölümlerde eğitim gören yaklaşık 40 öğrenci, Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD) ile Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen 'İş Hayatına Hazırlık' programını başarıyla tamamlayarak, sertifikalarını aldı.

Sertifika töreni öncesi Faveo Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül'ün moderatörlüğünde, TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Onur Özkul, Aktaş Holding CEO'su Sami Erol, Halatlı Taşımacılık Genel Müdürü Çiğdem Palalı ve Bosch Rexroth Proje Müdürü Afşin Dakiki'nin katıldığı son panel gerçekleştirildi ve katılımcılar öğrencilerle tecrübe paylaşımında bulundu.

Panelin ardından sertifika törenine geçilirken, öğrenciler sertifikalarını Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Kariyer Merkezi Müdürü Memet Zencirkıran ve BUÇAD Başkanı Başak Biçer ile BUÇAD üyeleri ve panelistlerin elinden aldı.

ULCAY: MOTİVASYON BAŞARIYI GETİRİR

Sertifika töreninin ardından konuşan ve bu programı hayata geçiren BUÇAD'a teşekkür eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Özellikle bu iş için emek harcayan dernek yöneticilerimize, koordinatör hocalarımıza, buraya kadar gelen işadamlarımıza ve de en önemlisi genç arkadaşlarıma teşekkür ederim. Öğrenci iken, iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelmek önemli bir fırsattır. 70 bin öğrencisi olan bir üniversitenin içerisinde böyle bir çalışmanın parçası olmak sizi ayrıcalıklı hissettirmiştir. Bu imkâna öğrenciyken ulaşabilmek önemli avantajdır. Bu tür programlar ayrıca eğitim alma noktasında sizlere bir motivasyon verir. Zevkle ve isteyerek yapmış olduğunuz zaman başarı daha yüksek oluyor" diye konuştu. Prof. Dr. Ulcay, programa katkı sunan BUÇAD ve eğitimcilere yönelik olarak da "Gençlerimiz, bugün üniversite talebeleri ama yarın sizlerin çalışma arkadaşları olabilecek kimseler. Hem çalışma arkadaşlarınızı seçme ve seçerken de yetiştirme imkânı veriyorsunuz. Öğrenciler açısından da, iş dünyası açısından da programın verimli sonuçları olacaktır" dedi.

BİÇER: İŞBİRLİĞİ EKONOMİK KALKINMA İÇİN ÖNEMLİ

BUÇAD olarak gençleri iş hayatına hazırlamayı amaç edindiklerini ifade eden BUÇAD Başkanı Başak Yeğin Biçer ise, "Türkiye'de 180 kadar üniversite ve bu üniversitelerde kayıtlı yaklaşık 6 milyon öğrenci var. Diğer taraftan bizler yetkin işgücü arayışı içindeyiz. Bu sebeple Sanayi ve Üniversite işbirlikleri ekonomik kalkınma için son derece değerli. BUÇAD olarak biz bu süreçteki yerimizi katalizör olarak alıyoruz. Sizleri iş hayatı ile tanıştırırken diğer taraftan, işletmelere adaptasyon sürecinizi kısaltıyoruz. Yetkinliklerinizi bilerek doğru işleri tercih ettiğinizde ve kendinize uygun işler ile buluştuğunuz zaman yaratıcılığın ve verimliliğin artacağını biliyoruz" şeklinde konuştu.

Biçer, "Burada İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri olarak bir aradasınız, aynen iş hayatında olduğu gibi. Bulunduğunuz üniversite ortamı dışında, farklı profillerden eğitmenler ile bir araya geldiniz ve onların deneyimlerini dinlediniz. İş hayatına atıldığınızda göreceksiniz ki, üniversitede aldığınız bilgiyi iş hayatında uygulamanın ötesinde etkin iletişimi sağlamak, farklı profilleri yönetmek size önemli katkı sağlayacak. Çünkü iş hayatında, sizden farklı yöneticilerle, farklı çalışanlarla karşılaşacaksınız. Çeşitliliğin katılımdaki önemini bilerek atıldığınız iş hayatında, işletmelere çok şey katacaksınız. Hepinizi bu programa katıldığınız ve tamamladığınız için ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

Program kapsamında BUÇAD profesyonelleri ve iş dünyası temsilcileri, Mühendislik ve İİBF'de okuyan üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilen paneller vasıtasıyla, iş yaşamlarındaki birikimlerini paylaştılar. Programda işe alım süreçlerinden satış, satın alma, kalite, lojistik, sürekli iyileştirme gibi konularda aktarımlar yapıldı. Programa katılan öğrencilere hem mentörlük desteği, hem de staj imkânı sağlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close