Gençler Politika İçin Bursa'da
'Yerel Gençlik Politikaları" Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ev sahipliğinde başladı.
Gençlerin yerel ve ulusal politikada daha fazla söz hakkına sahip olması amacıyla başlatılan 'Yerel Gençlik Politikaları" Projesi Marmara Bölge Toplantısı, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ev sahipliğinde başladı.
İçişleri Bakanlığı, AB Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortağı olduğu, İzmit Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen "Eylem 5,1 Yerel Gençlik Politikaları" Projesi Bölge Toplantısı, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonla Marmaralı gençlere anlatıldı. Bursa Kent Konseyi ofislerinde düzenlenen toplantıya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Genel Sekreter Enes Battal Keskin, Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu, Kocaeli, Sakarya/Akyazı, Düzce, Kırklareli, Yalova, Balıkesir, Tekirdağ/Malkara, Bilecik Gençlik Meclisi temsilcileri ile Bursa'dan İznik Gençlik Meclisi, Tanıtım Gönüllüleri Derneği, E-Gençlik Derneği, Avrasya Gençlik Federasyonu ve Bursa Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.
Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar, 'Yerel Gençlik Politikaları' Marmara Bölge Toplantısı'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Yerel demokrasi kültürünün en önemli öğelerinden birinin de gençlik meclisleri olduğu söyleyen Darılmazlar, "Gençlik meclislerine katılan gençler istihdam ve kariyer alanında, yerel yönetime katılım alanında projeler üretiyor ve kentlerine katkı sağlıyor" dedi.
Son yıllarda Türkiye'de gençlik adına önemli adımlar atıldığının da altını çizen Darılmazlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençler adına önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, gençlerin her zaman yanında olduklarını söyledi. Türkiye'nin en güçlü ve dinamik kent konseyi olduklarını hatırlatan Pala, 4 meclis ve 34 çalışma grubu ile örnek bir model olduklarını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin destekleriyle kurulduğu günden bu yana 3 bin 500'e yakın etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Pala, "Belediye ve konsey arasındaki uyumun en güzel örneğini Bursa'da sergiliyoruz" dedi.
Kent Konseyi kavramının ülke ve demokrasi için önemli olduğunu ifade eden Pala, toplumun meselelerinin idarelere aktarılması ve çözüm üretilmesi noktasında kent konseylerinin önemli bir yapı olduğunu söyledi.
'Yerel Gençlik Politikaları' Projesi Koordinatörü Mehmet Beyhan ise gençlerin yerel yönetimlere katılması için rol model belirlemeyi hedeflediklerini ifade etti. Proje kapsamında 'Marmara Bölge Toplantısı'nı Bursa'da yaptıklarını dile getiren Beyhan, "Bursa bizim için örnek bir il. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi de Türkiye'deki en demokratik mekanizmalardan bir tanesidir.
Toplantılarda, yereldeki tüm gençleri bir araya getirerek yerelin sorunlarını tartışıyoruz. Çıkan sonuçlara yine kendimiz çözüm önerileri getiriyoruz. Çıkan sonuçları kitapçık haline getireceğiz. Paydaşlarımız arasında yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs'a kadar gençlik politika belgesi çıkartmayı hedefliyor. Yaptığımız toplantılarda çıkan çıktılarda, belgeye önemli katkı sunacaktır" diye konuştu.