Haberler

Gençler Girişimcilik Hikayelerini Dinliyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen 'İşini Şana Bırakma Zirvesi, başarılı girişimcilerden duayen iş adamlarına kadar birçok başarı hikayesini gençlerle buluşturdu.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu tarafından bu yıl altıncısı yapılan 'İşini Şansa Bırakma Zirvesi', 'Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik' temasıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'nda başladı. Programa Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Gençlik Meclisi Başkanı Kıvanç Cakalıoğlu, gençlik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversitelerin gençlik toplulukları ve çok sayıda genç katıldı.

Türkticaret.net ve Scorp gibi girişimcilik hikayelerinin, Durmazlar Holding, Doğanlar Yatırım Holding, TURKCELL, THY ve Türk Silahlı Kuvvetleri Geliştirme Vakfı gibi büyük başarı serüvenlerinin konuşulduğu zirvede, gençler gün boyunca bilgi ve birikimlerden istifade ederek önemli isimlerle birebir görüşme imkanı bulacak. Zirve kapsamında ayrıca çeşitli firmalar da stant açarken, gün boyu staj başvuruları da yapılabilecek.

"Gelecek sizsiniz"

Zirvenin açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, İşini Şansa Bırakma Zirvesi ile gençlerin ilmik ilmik örülmüş hayatın içinden süzülmüş kıymetli tecrübeleri paylaşan isimlerle buluştuğunu söyledi. Gençlere bu tür programları değerlendirmesini tavsiye eden Çepni, "Gençler iyi niyetleriyle geleceğe hazırlanmaya çalışıyor. 6. İşini Şansa Bırakma Zirvesi de bu açıdan önem taşıyor. Eğitim sonrası için fırsat sunmuş oluyor. Bursa Kent Konseyi'nin en önemli özelliği de bilgi paylaşımıdır. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. 1071'den beri sıkıntılar peşimizi bırakmadı. Bırakacak gibi de durmuyor. Stratejik konumumuz sebebiyle sorumluluklarımız da fazladır. Gençlerimize de bu yüzden büyük sorumluluk düşüyor. Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisini ve büyük hedefleri olduğunu unutmayalım. Bunların gençlerin omuz vermesiyle olacaktır. Gelecek sizsiniz" dedi.
Bursa Kent Konseyi'nin yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Çepni, ayda 200'ün üzerinde faaliyeti gönüllüleriyle birlikte yaptıklarını anlattı. Şehrin ve toplumun yararına olan projeler yürüttüklerini belirten Çepni, zirvede katkısı bulunan tüm gençlere, firmalara ve konuşmacılara teşekkür etti.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kıvanç Cakalıoğlu ise, yerel ve ulusal alanda başarılı çalışmalara imza atarak gençler için çatı kuruluşu haline geldiklerini ifade etti. Sivil toplum kuruluşlarının günden güne önem kazandığını dile getiren Cakalıoğlu, gençler arasında sivil toplum anlayışının yayılması amacıyla çalıştıklarını aktardı. Zirveyle gençler için faydalı işler yapmayı sürdüreceklerini söyleyen Cakalıoğlu, programa katılan konuşmacılara ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu Temsilcisi Ahmet Kahraman, programın hazırlanması için günler öncesinden koşturmaya başlayan genç katılımcılara teşekkür etti. Bir kar tanesi olarak başladıkları çalışmanın günden güne büyüdüğünü belirten Kahraman, bu çalışmanın meyvelerini önümüzdeki süreçte tüm gençlerin alacağını dile getirdi.

"Önce hayal etmeliyiz"

Konuşmaların ardından zirvesinin ilk oturumu olan 'Girişimcilik' oturumuna geçildi. İlk konuşmacı olan TURKTICARET.net İcra Kurulu Başkanı Murat Yanıklar, gençlerle bir arada olmaya önem verdiğini söyledi. Hayatı hakkında bilgi veren Yanıklar, gençliğinden itibaren hep kendi işini yapma isteği taşıdığını belirtti. Üniversite zamanında internetle tanıştığını, Türkiye'ye internetin geldiği zamanlara denk gelmesinin de kendisi için büyük şans olduğunu söyleyen Yanıklar, "Bursa'ya dönünce kendi işimi yapmak istedim. O zamanlar internet şirketleri de yeni yeni faaliyetlerde bulunuyordu. Kendi hayallerime ulaşabilmek amacıyla bu firmalardan birisinde işe başlamak istedim. Proje hazırlayıp görüşmeye gittim. Genel Müdür Yardımcısı bana 'hedeflerin nedir?' diye sorunca 'Sizi yanımda çalıştırmak isterim' dedim. Girişimcilik hayallerim orada tekrar başladı. Bu sektörde kendi işimi kurdum. Yaklaşık 20 senedir hizmet veriyoruz. Türkiye'nin ilk internet firmalarından birisiyiz" diye konuştu.
"Önce hayal etmeliyiz" diyen Yanıklar, daha sonra gerçeğe dönüştürmek gerektiğini anlattı. Çok çalışmak gerektiği kadar hayal etmenin de önemli olduğunu belirten Yanıklar, "Önce düşünün, tasarlayın ve bunları plan dahilinde uygulayın. Yeniliğin peşini bırakmayın. Yeniliğin ne anlama geldiğini unutmayın. İnsanlar tarih boyunca hep iz bırakmayı tercih eder. Çünkü takip etmeyi seven çok kişi var. Bugün sosyal medyada herkes birbirini takip ediyor. Bunu iş ve bireysel hayatınızda unutmayın. Hayal etmekten çekinmeyin" diye konuştu.

"En önemlisi ise zamanlamadır"

Scorp kurucuları Sonat Kaymaz ve Tuncay Arda ise Scorp'un ne olduğu, kuruluş serüveni, nerelere geldiği ve neler planladığı hakkında bilgi verdi. Scorp'un Türk yapımı bir sosyal medya olduğunu ve fikrin öğrencilerden çıktığını söyleyen Sonat Kaymaz, 15 saniyelik videolarla her türlü konunun konuşulabildiği özgür sosyal medya olduklarını belirtti. Şu anda 8 milyon kişinin Scorp'u kullandığını, bunun iki buçuk milyonunun yurtdışından olduğunu, Latin Amerika'da ciddi çalışmaların olduğunu ifade eden Kaymaz, kuruluş hikayesini anlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close