Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

8 kişinin öldüğü aile katliamıyla ilgili çarpıcı detay: 30 dakikada bir cinayet işlemiş

Türkiye'yi sarsan aile katliamında kan donduran 30 dakika detayı

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Görüntü Türkiye'den! Yolun ortasında donan at, kaskatı kesildi

At donduran soğuk

Gençler "Bende Gelecek Var" Dedi!

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş dünyasını daha yakından tanıyarak kendilerini nelerin beklediğini öğrenmek, kariyerlerine iyi bir başlangıç yapmanın ve yükselmenin yollarını keşfetmek isteyen gençler 20 Mayıs'ta Pfizer'in İstanbul Ortaköy'deki merkezinde ağırlandı.

Bir eğitim ve bir panelin düzenlendiği etkinliğe 14 farklı üniversiteden birçok üniversite kulübü ve kariyer merkezi katıldı. Panelde tecrübeli İK profesyonelleri iş hayatında edindikleri tecrübeleri gençlerle paylaşırken, gençler de şirketlerden beklentilerini dile getirdiler.

Pfizer Türkiye yöneticileri 20 Mayıs'ta "Bende Gelecek Var" adlı etkinlikte gençlerle buluştu. Etkinlikte deneyimli uzmanlar ve Pfizer çalışanları, geleceğin liderlerine iş hayatını, ilaç sektörünü ve Pfizer departmanlarını anlattı.


Etkinlikte önce Kariyer Koçu, Danışman Elif Duru Gönen gençlere etki ve iknanın psikolojisini anlattı. Ardından Pfizer Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya İnsan Kaynakları Direktörü Bahar Özen Şansal, İK Danışmanı İpek Aral ve gençleri temsilen de Pfizer Pazarlama Yönetici Adayı Ensar Okumuş kariyer yolunda gençlerin merak ettikleri soruları cevapladı; işe alım süreçleri, iş hayatına hazırlanma, part-time çalışmanın faydaları, üniversite ile kurumsal hayat farkları ve yurtdışı olanakları hakkında tavsiyelerde bulundu.

Her yıl 100 bine yakın başvuru alıyoruz

Pfizer Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya İnsan Kaynakları Direktörü Bahar Özen Şansal, her yıl yaklaşık 100 bine yakın başvuru aldıklarını belirterek "Bugün Türkiye'de her 4 yeni mezundan biri Pfizer'e başvuruyor" dedi. Bahar Özen Şansal, gençlere şu önerilerde bulundu: "Yeni mezunların en sık yaptığını gördüğümüz hata, sadece pozisyona bakarak başvurularını yapmalarıdır. Pozisyonun dışında, sektörün trendleri, şirketin bulunduğu pazar ve şirketin kurumsal bakış açısı gibi konularda araştırma yapmadan geliyorlar. Size ilk tavsiyem şudur: Bir hayaliniz olsun. İlk girişteki pozisyonu değil, geleceği düşünün ve hayal edin. Kendimi ileride nerede görüyorum sorusunu mutlaka sorun. Bu vizyon doğrultusunda pazar ve şirketin konumu ile ilgili araştırma yapın ve kendinizi besleyin." İşveren markası 'Pfizer'de Gelecek Var' ile gençlere ulaştıklarını ve www.gelecek-var.com platformuyla koçluğa ihtiyacı olan gençlere yol gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kariyer Koçu ve Danışman Elif Duru Gönen etkiyi oluşturabilmek için güven oluşturmaya, güven oluşturmak için de uyum sağlayabilmenin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: "Kurumsal hayat, okul yaşamından farklı ve gençler profesyonel yaşama başladıklarında bazen adını koyamadıkları farklı bir atmosfer içinde kendilerini buluyorlar ve uyum sağlamakta zorlanabiliyorlar. Etki yaratmak için Sun Tzu'nun söylediği gibi 'hem kendini hem de karşındakini' tanımak çok önemli. Bugünkü çalışmada önce, gençlerle kendilerini tanımaları ve davranışlarının nasıl bir etki yarattığını keşfetmeleri üzerine odaklandık, ardından da diğerlerinin davranışlarını nasıl gözlemleyebileceklerine dair ipuçları paylaştık."

İnsan Kaynakları Danışmanı İpek Aral yaptığı konuşmada etkili iletişimin önemini vurgulayarak "İş hayatının kalbinde yer alan ileri iletişim yetkinliği, mesleği ne olursa olsun bütün gençlerden ortak beklentimiz" dedi. Ayrıca gençlerin iletişim kavramını sadece güzel konuşmak olarak algılamamaları, kendilerini dinlemek, okumak, yazmak, soru sormak ve beden dili konularında da geliştirmeleri gerektiğini ifade etti. İş arama sürecinde teknoloji okuryazarlığının önemini ise şöyle vurguladı: "21. yüzyıl iş dünyasını en güzel özetleyen iki kelime 'teknoloji' ve 'hız' olsa gerek. Her geçen gün gelişen teknoloji üretimden, tasarıma, ofis ortamlarından iletişim süreçlerimize kadar her alanda bizi zorluyor. Dolayısıyla üniversite gençliğinin kariyer yapmak için yola çıkarken artık mezun olduğu bölüme dair edindiği akademik bilgiler yanında bir de teknoloji bileziğini koluna takması ön koşul haline geldi. Bir genç, rekabetçi iş piyasasına stajlar ve yarı zamanlı çalışmalar yolu ile ne kadar erken adım atarsa, proje yapma dinamikleri ile ne kadar erken tanışırsa o kadar avantajlı konuma geçiyor. Ve elbette yabancı dil. Küreselleşen bir dünyada asgaride İngilizceye hakim olmadan o üstüne büyük hayaller kurduğumuz iş oyununa dahil olamıyoruz."

En genç Pfizerli!

İTÜ Endüstri Mühendisliği Mezunu ve 1 yıldır Pfizer'de Management Trainee (Yönetici Adayı) olarak çalışan en genç Pfizerli Ensar Okumuş, "Pfizer'e ilk girdiğimde 20 yaşındaydım. Şu anda 23 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyken 18 ay Pfizer'de part time çalıştım. Şimdi 1 senelik bir MT sürecinin içerisindeyim. Bir öğrencinin part time olarak çalışması iş hayatına başladığında ayaklarının üstünde durabilmesine yardımcı olan bir etken. İş hayatına da birdenbire mezun olur olmaz başlamak aslında bir bocalama dönemine sebep olacaktır. Bu yüzden part time çalışmak aslında iş hayatına insanları hazırlayan ve öğrencilikten iş hayatına geçiş dönemindeki bocalama süresini kısaltan yararlı bir etkendir. Tüm öğrenci arkadaşlara projeler ve çeşitli yarışmalarla kariyer etkinliklerine katılmalarını tavsiye ederim. Akademik başarılarının temelini oturtacakları ilk yıllarda daha serbest olsalar da son iki yılda profesyonelliğe adım atmaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Panele katılan öğrencilerden Koç Üniversitesi Kimya-Biyoloji Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Miray Şenol ilaç sektöründeki firmaların pazarlamada ne yaptıklarını öğrenmek, sektörü görmek ve çalışanları tanımak için Bende Gelecek Var etkinliğine katıldığını söyledi, "Burada kendi eksiklerimi keşfettim. Birinci kısımda iletişim konusunda kendimi nasıl geliştirmem gerektiğini öğrendim, ikinci kısımda yüksek lisans ve iş hayatı konusunda kafamdaki belirsizlikleri netleştirmiş oldum" dedi. Aynı üniversitede ve bölümde son sınıf öğrencisi Egemen Şerbetçi "Kendimi tanımam açısından çok önemli bir seminerdi" diyerek mezuniyet aşamasına gelen öğrencilerin ne yapacakları konusunda kafalarında soru işaretleri ve endişeler olduğunu söyledi. "Bu açıdan mülakatlara nasıl hazırlanılır, doğru adımlar nasıl atılır gibi konuları öğrenme açısından çok değerli bir seminerdi" dedi.

Pfizer'in bu kadar rotasyona açık bir şirket olduğunu bilmiyordum

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 5. (Son) Sınıf Öğrencisi Esra Küçük "Pfizer'in bu kadar rotasyona açık bir şirket olduğunu bilmiyordum. Bende Gelecek Var etkinliği benim ilaç sektöründeki farklı alanları görebilmem açısından yeni bir vizyon kazandırdı. Bu toplantıda profesyonel hayatıma yön verebilecek konuları İnsan Kaynakları Danışmanları'ndan dinleme fırsatı buldum. Bundan sonra kazandığım yeni vizyonla mülakatlara gireceğim ve bu zorlu süreçleri daha başarılı şekilde tamamlayabileceğim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title