Geleceğin Ustaları, Eğitimlerini Bilgisayar Ortamında Alıyor
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Yahşihan Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden görüntüler Öğrencilerin ders alması Teknik öğretmen Yaşar Demir'in konuşması Okul Müdürü Murat Özsoy'un konuşması Geleceğin ustaları, eğitimlerini bilgisayar ortamında alıyor Yahşihan Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrenciler, uygulamalı eğitimlerini son teknolojik cihazlar ve bilgisayarlı ortamlarda tamamlıyor Teknik öğretmen Demir: "Öğrenciler ileri düzey programlarda yaptıkları iş ve işlemleri makineye yaptırmayı da öğrenmiş oluyorlar.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Yahşihan Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden görüntüler
Öğrencilerin ders alması
Teknik öğretmen Yaşar Demir'in konuşması
Okul Müdürü Murat Özsoy'un konuşması Geleceğin ustaları, eğitimlerini bilgisayar ortamında alıyor
Yahşihan Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrenciler, uygulamalı eğitimlerini son teknolojik cihazlar ve bilgisayarlı ortamlarda tamamlıyor
Teknik öğretmen Demir: "Öğrenciler ileri düzey programlarda yaptıkları iş ve işlemleri makineye yaptırmayı da öğrenmiş oluyorlar. Ortamı seven öğrencilerimiz bilgisayar oyunlarına ilgi duyar gibi öğrenim görüyorlar"
Yahşihan Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde geleceğin ustaları, son teknolojik cihazlar ve bilgisayarlı ortamlarda eğitim alıyor.
Okul Müdürü Murat Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleceğin mühendis ve ustalarını yetiştirmek için büyük çaba gösterdiklerini belirterek, kentte alanında tek okul olması nedeniyle öğrencilerin geleceklerinin iyi olacağını söyledi.
Okulun 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete girdiğini dile getiren Özsoy, "Okulumuzda raylı sistemler ve makine teknolojisi alanında kız ve erkek olmak üzere 323 öğrenci eğitim görmektedir. Okulumuzun sanayi bölgesi yerleşkesinde olması hem öğrencilerimiz hem de işletmeler açısından bir avantaj sağlıyor. Öğrencilerimiz 11 ve 12'inci sınıfa geldiklerinde bölgedeki işletmelerde uygulamalı eğitimlerini alarak daha kapsamlı bilgi ve becerilere sahip olarak mezun olabilecekler" diye konuştu.
Teknik öğretmen Yaşar Demir de öğrencilerin alanlarına uygun atölyelerde müfredat programlarına göre eğitimlerinin birebir yapıldığını anlattı.
Öğrencilerin birçok özelliklere sahip bilgisayarlı cihazları ilk defa kullandıklarını aktaran Demir, şunları söyledi:
"Derslerin bir kısmı öğrencilerin temel imalat işlemlerine ait uygulamaların olduğu atölyelerde yapılmaktadır. Öğrencilerimiz günümüze modernize edilmiş Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (CNC) tezgahlarında eğitim öğretim alarak konvansiyonel takım tezgahlarında çalışma becerisi de kazanarak bilgisayar ortamında gerekli eğitimlerini tamamlıyorlar. İleri düzey programlarda yaptıkları iş ve işlemleri makineye yaptırmayı da öğrenmiş oluyorlar. Ortamı seven öğrencilerimiz bilgisayar oyunlarına ilgi duyar gibi öğrenim görüyorlar. Yaptıklarının sonuçlarını gören öğrencilerimizde öz güven gelişerek bu sayede kendilerine bir hedef de belirlemiş oluyorlar."
Demir, öğrencileri bir mühendisle yarışabilecek teknik bilgi ve donanıma sahip olarak mezun etmeyi amaçladıklarını ve raylı sistem teknoloji alanında rayla çalışan her türlü sisteme öğrenci yetiştirdiklerini dile getirdi.