Haberler
RTÜK'ten yayıncılık ilkelerini ihlal eden 4 diziye ceza

RTÜK'ten 4 diziye ceza

Rusya tüm dünyaya duyurdu: Derhal son verin yoksa herkes için çok tehlikeli olacak

Rusya tüm dünyaya duyurdu: Derhal son verin yoksa herkes için çok tehlikeli olacak

Hasan Arat, Beşiktaş Futbol A.Ş. başkanlığından istifa etti

Hasan Arat istifa etti

Yenidoğan çetesi sanığı doktordan tüyler ürperten sözler: 'Erkenden öldüreceksin, sorun çözülecek' diyordu

Çetenin, bebekleri nasıl katlettiğini tüyler ürperten sözlerle anlattı

Geleceğin Diplomatları, 'Türkiye ve Dünyadaki Yenilikçi Eğitim Uygulamalarını' Değerlendirdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleceğin Diplomatları, 'Türkiye ve Dünyadaki Yenilikçi Eğitim Uygulamalarını' değerlendirdiİSTANBUL - Bu yıl Türkiye ve dünyadaki yenilikçi eğitim uygulamaları temasıyla düzenlenen IV.

Geleceğin Diplomatları, ' Türkiye ve Dünyadaki Yenilikçi Eğitim Uygulamalarını' değerlendirdi

İSTANBUL - Bu yıl Türkiye ve dünyadaki yenilikçi eğitim uygulamaları temasıyla düzenlenen IV. Genç Diplomatlar Konferansı, Bahçeşehir Kolejinin farklı illerden gelen lise öğrencilerinin katılımıyla Bahçeşehir Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

IV. Genç Diplomatlar Konferansı, lise öğrencilerinden oluşan toplamda 90 delegenin katılımıyla yapıldı. Konferansta "Türkiye ve Dünyadaki Yenilikçi Eğitim Uygulamaları" başlığı altında, "Eğitimde Teşkilatlanma, Uygulamalı Eğitim, Eğitimde STEM+A ve Eğitimde Kademeler Arası Geçiş" konuları işlendi. Konferansta her delege bir ülkeyi temsil etti ve temsil edilen bu ülkelerin eğitim sistemleri üzerine yapılan çalışmalar sunuldu. Böylece toplamda 30 farklı ülkenin eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, konferansın ikinci günü delegeler halinde ittifak kurarak ideal eğitim sistemini belirledikleri ortak bir bildirge yayınladı.

Eğitim sistemindeki sorunlara karşı birçok çözüm önerisinin sunulduğu ve her aşamasını gençlerin yürüttüğü konferansa, BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof .Dr. Şirin Karadeniz, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ve BAU Rektör Danışmanı Turgay Polat katıldı.

"Eğitimde 'Yaparak ve yaşayarak modelini' uyguluyoruz"

Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdür Yardımcısı Nuray Şahin son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte eğitim sisteminde de yeniliklerin takip edilmesi gerektiğine değinerek, "Bahçeşehir Kolejinim eğitimdeki yenilikçi eğitim modellerini, buna uygun teknolojik alt yapı desteğiyle uyguluyoruz. Derslerimizin uygulamalarında teknolojiden yararlanıyor, öğrencilerimizin çok yönlü bir eğitim almasını sağlıyoruz. Okullarımızda drone alanı kurduk. Böylece öğrencilerimizin öğrendiklerini uygulayarak pekiştirmelerine katkı sağlıyoruz. Bunun dışında tam donanımlı laboratuvarlarımız, robotik atölyelerimiz ve STEM Center'larımız var. Kampüslerimizdeki teknolojik altyapı ile öğrencilerimizin proje üreten, araştıran ve projelerini hayata geçirebilen bireyler olmasını sağlıyoruz. Öğrencilerimizi teknolojiye ne kadar hakim bir şekilde mezun edersek, hem Türkiye hem de dünya için yararlı, ülkemizi geleceğin dünyasında temsil edecek donanımda liderler yetiştirmiş oluruz." dedi.

"Eğitimin sabit kalması bizleri gelecekten alıkoyuyor"

Gençler olarak kendi gelecekleri hakkında değerlendirmelerde bulunmak ve eğitim konusunda söz sahibi olmak için bu konferansı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Genç Diplomatlar Konferansının Koordinatörlerinden Berk Sürücü, "Bizler eğitim hayatının içinde en fazla bulunan kişileriz. Fakat bu konuda en az söz sahibi olan yine bizleriz. Bu nedenle bu yılki konu başlığımızı eğitim olarak belirledik. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 90 delegemiz var ve 150 kişilik bir ekibiz. Konferansta bulunan delegelerimiz eğitim sistemlerindeki problem ve avantajlarla ilgili çalışmalarını sundular. Konferansın sonunda delegeler bir araya gelip ittifaklar oluşturarak eğitimdeki problemleri nasıl çözebileceklerini belirleyecekler. Böylelikle çalışmaların sonunda ortak maddeler belirlenecek ve ardından da ortak bir bildiri oluşturulacak. Her şey hızlı bir şekilde değişirken eğitimin sabit kalması bizleri geleceğe hazırlamaktan alıkoyuyor. Bu konferansta sunduğumuz fikirlerin eğitimin günümüz koşullarına, bilimine ve teknolojisine ayak uydurmasına katkı sağlamasını hedefliyoruz" dedi.

"Eğitim alanında vizyonumuzu genişletmeyi hedefliyoruz"

Eğitim ve sınav sistemindeki değişikliklerin eğitim hayatlarını olumsuz etkilediğini belirten Genç Diplomatlar Konferansının koordinatörlerinden Ülkü Uğurlu, "Eğitim sistemi ve sınav sisteminde sıkça yapılan değişiklikler eğitim hayatımızı çok yakından etkiliyor. Bizler genç diplomatlar olarak bu konudaki fikirlerimizi duyurmak istiyoruz. Eğitim konusunda öncelikli hedefimiz farkındalık yaratmak ve 'Bizler de söz sahibiyiz' diyebilmektir. Bu amaçla hazırladığımız konferansımızda, delegelerimizden hazırlık aşamasında belirlediğimiz 30 ülke hakkında bizleri bilgilendirmelerini istedik. Doğru bir eğitim sistemini bulmak adına konferans sürecinin interaktif olmasını istiyoruz. Bu nedenle delegelerimiz kendi aralarında ittifak kurup, tartışma yapacak ve günün sonunda her komiteden birer bildirge sunacaklar. Amacımız farklı ülkelerde eğitim sistemlerinin nasıl işlediğini ve ülkelerin eğitim sistemlerindeki farklılıkları ortaya koyarak eğitim konusunda vizyonumuzu genişletmektir"dedi.

Geleceğin Diplomatları, 'Türkiye ve Dünyadaki Yenilikçi Eğitim Uygulamalarını' Değerlendirdi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title