Gaziantep Zabıtası İlk Yardım Eğitimi Aldı
Her alanda kendini hissettiren Gaziantep zabıtası, şimdi de ilk yardım personeli oldu
Kent yaşamının ayrılmaz parçası olan ve vatandaşın yardımına koşan Gaziantep zabıta personeli sunduğu bu yardımlara bir yenisini daha eklemek için kolları sıvadı.
Esnafın denetlenmesi, kent içi ulaşımın düzenlenmesi, hava kirliliği ile mücadele, seyyar satıcı denetimi gibi daha bir çok alanda hizmet veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Zabıta Personeli, robocob eğitiminden sonra şimdi de rahatsızlanan vatandaşların yardımına koşmaya hazırlanıyor.
Kent içerisinde insanların huzuru için verdiği hizmetin kalitesini yükseltmek için birçok eğitim alan Gaziantep zabıtası, bu eğitimlerine bir yenisini daha ekleyerek ilk yardım eğitimi derslerine başladı.
SANKO Hastanesi'nde İlk Yardım Mesul Müdürü ve Eğitmeni Kerime Dayan tarafından "İlk Yardımda Müdahale Teknikleri" konusunda düzenlenen eğitim programında zabıta personellerine bu tür durumlarda yapılması gereken ilk müdahalelerde teorik ve pratik bilgiler verildi.
SANKO Hastanesi eğitim salonunda düzenlenen ve üç gün süren seminere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Oğuzeli Belediyesi zabıta personellerinden oluşan 280 kişi katıldı.
PARKTA FENALAŞAN BİRİSİNE NASIL MÜDAHALE EDİLİR
Park, bahçe veya bir yolda aniden rahatsızlanan, trafik kazasında yaralanan, kan şekeri düşen bir kişiye nasıl ilk yardımda bulunulması gerektiğinin uygulamalı olarak anlatıldığı seminerde, zabıta personelleri de örnek uygulamalar yaptılar. Gıda zehirlenmesi, arı, akrep ve yılan sokmalarına karşı nasıl müdahale edilmesi, müdahaleden sonra neler yapılması gerektiği gibi konuların da anlatıldığı seminerde zabıta personellerine de pratik yaptırıldı.
Yemekte bir çocuğun ve yetişkin birinin boğazına kaçan lokmanın nasıl çıkarılması gerektiğini uygulamalı olarak zabıta personellerine anlatan Dayan, "Bunlar basit bir şekilde hepimizin yapabileceği uygulamalar. Bunların yanında bir de imkanlarınızın yetersiz olduğu durumlarda yapmanız gereken ilk yardım müdahaleleri var. Kişiye yapılacak kalp masajı ve suni teneffüs gibi müdahalelerle ilk yardım ekipleri gelinceye kadar hastaya zaman kazandıracak temel uygulamalardır. Bunlar hepimizin bilmesi gereken ve kolaylıkla uygulayabileceği ilk yardım yöntemleridir" diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım ise, rutin eğitimlerine bir yenisini daha eklediklerini ve personelin ilk yarım konusunda bilgilendiğini söyledi.
Gaziantep zabıtası olarak kentin her alanında hizmet verdiklerini, vatandaş ile iç içe olduklarını vurgulayarak, "Bu hizmeti daha iyi nasıl verebiliriz diye düşünüyoruz. Daha önceki programlarımızda bazı eksiklerimizin olduğunu görmüştük. Bunlardan bir tanesi de ilk yardımdı. İnşallah yararlı bir eğitim olmuştur." ifadelerini kullandı.
Ömer Yalım, trafik, esnafın düzeni ve denetimi, dolmuş ve otobüslerin denetimi gibi bir çok alandaki hizmetlerini sağlık alanında da yaptıklarını belirtti. Bu anlamda tüm zabıta personelin ilk yardımı öğrenmelerini ve karşılaştıkları olaylarda uygulamalarını istediklerini ifade eden Yalım, bunu da 3 günlük seminerle sağladıklarını kaydetti.
Zabıta Komiseri Mehmet Öztürk ise, 40 yıllık zabıta personeli olduğunu ve ilk kez ilk yardım konusunda bir eğitim aldığını belirterek, "Benim için çok yararlı bir eğitim oldu. Bu alanda az çok bir şeyler biliyordum ama bu eğitim ile daha doğrusunu öğrendim." dedi.
AR–GE Zabıta Amiri Hakan Ercan da, sahada yaşanabilecek olayların senaryosunu bu eğitimde öğrendiklerini belirtti. Ercan, eğitimi alan tüm ekip arkadaşlarını sahada daha duyarlı ve yardımcı bir pozisyonda olacağını kaydetti.
Seminer sonra katkılarından dolayı eğitmen Kerime Dayan'a Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım tarafından teşekkür plaketi verildi.