Haberler

Gaziantep?te Sgk Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Düzenlemesi Anlatıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te SGK borçlarının yeniden yapılandırılması düzenlemesi anlatıldıResmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun gereğince Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bazı alacaklarına yönelik çıkartılan kanun Gaziantep'te bulunan muhasebecilere anlatıldı.

Gaziantep'te SGK borçlarının yeniden yapılandırılması düzenlemesi anlatıldı

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun gereğince Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bazı alacaklarına yönelik çıkartılan kanun Gaziantep'te bulunan muhasebecilere anlatıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 6736 sayılı kanun değişikliği ile yapılandırılmaya gidilmesi sonucundaki bazı değişiklikler Gaziantep'te bulunan muhasebeci ve mali müşavirlere anlatıldı. Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya; SGK Sigorta Pirimleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu, muhasebeciler ile mali müşavirler katıldı.

SGK Sigorta Pirimleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, katılımcılara yapılandırma konusundaki bazı değişiklikleri anlattı. 6736 sayılı kanunun yayımlanması sonrasında gidilen borç yapılandırması ile ilgili bazı tartışmaların da kamuoyunda çıktığını kaydeden Açıkgöz, şöyle dedi:

"Kamu kurumları hizmet yapmak için prim alırlar. Ama işverenlerimiz, esnafımız, çiftçimiz tabii ki ekonomik konjonktürler ve ana nedenlerle, özel durumlardan kaynaklanan nedenlerle pirim ödeme noktasında sıkıntılara düşebilirler. Nihayetinde evet bir takım tartışmalar var. Zamanında ödeyen ile ödemeyen arasında adaletsizlik olduğu gibi bir takım farklı düşünceler var. Ama nihayetinde toplumsal bir ihtiyaç olması neticesiyle bu tür düzenlemeler de çıkıyor. Bizler uygulayıcılar olarak kurumlar olarak çıkmış olan bu düzenlemeyi en iyi şekilde en güzel şekilde öncelikle bilgilendirmesini yapmak ve sonrasında uygulamasını yapmak zorundayız. İşverenlerimiz, çiftçilerimiz bu uygulamadan yararlanacaklar ama özellikle meslek mensubu arkadaşlarımızın burada köprü vazifesini çok iyi yaparak bu yapılandırmadan borçların ödenmesi noktasında yardımcı olmaları gerekiyor."

Açıkgöz, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı ve yapılandırma kapsamında; İdari para cezalarında ana paranın yüzde 50'sinin silinmesi, 36 aya varan taksit imkanı ile borçların ödenebilmesi, Genel Sağlık Sigortası borçlarındaki yapılandırmalar konusunda bilgiler verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close