Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Lübnan Dışişleri Bakanı'ndan ateşkes umudu: Nihai karar İsrail'in

Gözler Orta Doğu'da! Saatler içinde her şey değişebilir

Gaziantep Avukat Atay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kumpasa Kurban Gitti

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te 2012 yılında sahte para soruşturması kapsamında açılan davada 8 yıl hapis cezasına çarptırılan ve halen firarda olan Abdullah Sabri Kocaman'ın avukatı Sermet Atay, müvekkilinin 'Kumpas kurbanı' olduğunu ve usulsüzce dinlenip, haksız yere cezalandırıldığını öne sürdü.

Gaziantep'te 2012 yılında sahte para soruşturması kapsamında açılan davada 8 yıl hapis cezasına çarptırılan ve halen firarda olan Abdullah Sabri Kocaman'ın avukatı Sermet Atay, müvekkilinin 'Kumpas kurbanı' olduğunu ve usulsüzce dinlenip, haksız yere cezalandırıldığını öne sürdü.

Avukat Sermet Atay düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep'te 22 istihbaratçı polisin gözaltına alınmasıyla, müvekkili olan eski Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve yerel Hakimiyet Gazetesi sahibi Abdullah Sabri Kocaman'ın kumpasa kurban gittiğinin belirginleştiğini ileri sürdü. Müvekkili gazeteci Kocaman'ın, Gaziantep'te hukuksuzlukları deşifre etti için hedef haline geldiğini ileri süren avukat Atay, "Abdullah Sabri Kocaman, Gaziantep'te yapılanmanın ilk kurbanı oldu" diye konuştu. Atay, Kocaman'ın mahkumiyetiyle sonuçlanan soruşturmanın profesyonel, kurumsal, çalışılmış, adliye ve emniyet ayağı olan bir soruşturma olduğunu ileri sürerek şöyle dedi:

"Bu da paralel yapılanmayı işaret ediyor. Dosyaya baktığımız zaman ilk telefon dinlemesinin Narkotik Şube tarafından 'Uyuşturucu kaçakçılığı' için yapıldığını gördük. Yani; 'Gazeteciler Cemiyeti Başkanı uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor' diye dinleme kararı alınıyor. Bu dinleme kararının alınmasının sebebi de ceza mahkemeleri usulü kanununda 'Şablon suçlar' dediğimiz yani bir kişinin dinlenmesi için bazı suçlarla suçlanması lazım. Bu suç da narkotik suçu olarak yansıtılmış ve Abdullah Bey aralıksız olarak dinlenmiş. Abdullah Bey'in konuştuğu kişiler arasında uyuşturucu suçuna karışmış kişiler de var. Olaylarla ilgisi olmayan Abdullah Bey, telefon konuşmalarındaki sözleri yorumlanarak bu şahıslarla irtibatlaştırılmaya çalışılmış. Ancak daha sonra bu kez dinleme sırasında bazı kişilerin sahte para mevzusu olduğu saptanınca, dosya Mali Şube'ye devrediliyor. Polis operasyon yapıyor ve Abdullah beyin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınıyor. Abdullah Bey, gözaltına alınan kişilerden biri dışında kimseyi tanımıyor ve diğer kişiler de bunu teyit ediyor. Ev ve işyerinde yapılan aramada suç unsuruna rastlanmayan Abdullah Sabri Kocaman, dosyadaki şüphelilerden tek tanıdığı ile telefon görüşmeleri yorumlanarak olayla ilişkilendirilmiştir. Müvekkilim bir konuşmasında 'pilavı beğendiler mi?' sözü sahte parayı beğenip beğenmediği şeklinde yorumlanarak suça ve dosyaya dahil edilmiştir."

Kocaman'ın yargılanma sürecinin hızlı geliştiğini kaydeden avukat Atay, yargılamanın hukuksuz ve kanunsuz olduğunu öne sürdü. Atay, müvekkili adına Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları yeniden yargılanma başvurusunun da sonucunu beklediklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title