Haberler

Gazeteci Bülent Keneş Serbest Bırakıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl Ocak ve Şubat aylarında Twitter hesabı üzerinden attığı mesajlarda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın dünkü duruşmasına katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı verilen ve bu sabah gözaltına alınan gazeteci Bülent Keneş, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Geçen yıl Ocak ve Şubat aylarında Twitter hesabı üzerinden attığı mesajlarda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın dünkü duruşmasına katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı verilen ve bu sabah gözaltına alınan gazeteci Bülent Keneş, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz yıl Ocak ve Şubat aylarında attığı üç ayrı tweet ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında Bakırköy 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Today's Zaman'ın eski Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Bülent Keneş, dünkü duruşmaya katılmadığı için hakkında "İfdesi alınmak üzere yakalama" kararı çıkarılmıştı.

BAŞBAKAN'A HAKARETTEN 4 YIL 1 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Attığı tweetlerde, "Kamu görevlisine görevinden dolayı sesli veya görüntülü ileti ile alenen hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 3 aydan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın dün görülen ikinci duruşmasına katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan Keneş, bu sabah saatlerinde İzmir'e uçmak üzere gittiği Atatürk Havalimanı'nda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler tarafından gözaltına alındı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, oradaki işlemlerinin ardından da Bakırköy Adalet Sarayı'na getirilen Keneş, burada dün yapılan duruşmaya katılmadığı için hakkında yakalama kararı veren 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemenin Hakimi Rüveyde Çakmak Kaner, yakalama kararını Keneş'in yüzüne okudu ve savunmasını yapmasını istedi.

SUÇA KONU TWEETLERİ ATTIĞINI KABUL ETTİ

İddianamede bahsi edilen suç konusu tweetleri kendisinin attığını kabul eden Keneş, "Ben, doktora tezi danışmanım da olan Başbakan'a hakaret etme kasıt ve niyetinde değildim. Çünkü yazmış olduğum şeyler daha önce onun açıklamış olduğu somut konularla ilgili açıklamalardır. Yüzde 79 ile ilgili yazı ise bir anket araştırması sonucudur, benim kişisel tespitim değildir ve bu durum medyada yer almıştır. Ben yazılarımla dünyada da itibar gören bir sivil toplum oluşumunun ilham vericisi, alim bir şahsiyet için sayın Başbakan'ın yapmış olduğu açıklamalar dikkate alındığında, ki bu kişinin bugüne kadar hakkında verilmiş mahkumiyet kararının da bulunmayışı gözetilirse ve eğer Türkiye bir hukuk devleti ise benim yazılarımda bahsettiğim hususlar da hakaret olmayacaktır. Aksi durumda sayın Başbakan da kendi açıklamalarıyla ilgili olarak böyle bir suçtan yargılanması gerekirdi. Suçsuzum, beraatime karar verilmesini, mahkeme aksi kanaatte ise hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını talep ederim" dedi.

'GAZETECİLERİN HABER KONUSU OLMAKTAN BIKTIK'

İfadesinin ardından serbest bırakılan Bülent Keneş, çıkışta gazetecilere bir açıklama yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesi ile yargılandığı davanın dünkü duruşmasına hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirten Keneş, şunları söyledi:

"Gazeteciler olarak yine bir adliye avlusunda gazetecilerin karşısındayız maalesef. Gazeteciler olarak gazetelerin konusu olmaktan bıktık usandık. Gazeteciler haber yapar, haber olmaz. Ama biz birkaç yıldır özellikle Türkiye'de gazeteciler olarak sürekli haberin konusu haline geldik. Bizi bu konu haline getirenlerin bundan utanç duyması gerekiyor. Bir süredir özgür ve bağımsız gazetecilere yönelik bir yıldırma bir sindirme kampanyası yürütülüyor sistematik bir şekilde. ve bu kampanyalar çerçevesinde sadece bu yılın ilk 11 ayında 103 gazeteci gözaltına alındı. Bulardan 25'i kadın çalışan arkadaşlarımızdı. Bunlardan 32'si tutuklandı. Şu an cezaevlerinde 32 gazeteci var. Bunlar arasında yayın yönetmenleri var, yazıişleri müdürleri var. En son da Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül arkadaşımızın, meslektaşımızın başına gelenler herkesin malumu."

"Gene Hidayet Karaca, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı bir yıla yakın bir süredir cezaevinde. Mehmet Baransu 7-8 aydır cezaevinde, Gültekin Avcı cezaevinde. ve dışarıda kalanlar da mesleklerini gereğince ifa edemeyecekleri şekilde yıldırma, sindirme hareketleriyle karşı karşıyalar. Ben bugün yeni bir tanesiyle muhatap oldum. Yazılarımdan, fikirlerimden, soysal medya paylaşımlarından dolayı hakkımda açılmış pek çok dava ve soruşturma var. Dün de bir duruşmam vardı ve duruşmalarda sanıkların bazı hakları vardır. Eğer çok ciddi mazeretleriniz varsa bu mazeretinizi bildirirsiniz ve duruşmanı bir sonraki celsesine katılmayı talep edersiniz. Biz de bu hakkımızı dün kullanmak istedik ancak bu talebimiz belli ki kabul edilmemiş ve hakkımızda yakalama kararı çıkarılmış. Enteresan olan şey benim İzmir'de bir programım vardı ve sabah 7 uçağıyla İzmir'e gitmek üzere evden çıktım. Havaalanına geldiğimde havaalanına henüz girmeden terörle mücadele ekiplerinden 6-7 polis arkadaş GBT uygulaması yapmak istediklerini söylediler. Bana özel gelindi. Bu kişiye özellik, bu seçicilik, bu ekstra motivasyonun kaynağı nedir. Bugün bir gazeteci olarak günlük programımdan alıkonuldum. Sistematik bir hal aldı bu ve ben buna şiddetle itiraz ediyorum, buna boyun eğmeyeceğimi tekrarlamak istiyorum." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close