Gayrimenkul ve enerjide geleceğin projelerine imza atıyor
3S Kale Holding, kentsel dönüşüm ve jeotermal enerji gibi Türkiye için çok önemli dinamiklerden hareketle ülke ekonomisine katma değer sağlıyor.
Her yıl iki yeni gayrimenkul projesi geliştirmeyi, Türkiye'nin jeotermal elektrik enerjisi üretiminin yüzde 10'unu 3S Kale olarak tek başına gerçekleştirmeyi hedefleyen grubun 2016 yılsonu ciro hedefi ise 217 milyon TL.
3S Kale, gayrimenkul ve enerjide geleceğin projelerine imza atıyor
Gayrimenkul ve enerji alanlarında faaliyet gösteren 3S Kale Holding, kentsel dönüşüm ve jeotermal enerji gibi Türkiye için çok önemli dinamiklerden hareketle ülke ekonomisine katma değer sağlıyor.
Her yıl iki yeni gayrimenkul projesi geliştirmeyi, Türkiye'nin jeotermal elektrik enerjisi üretiminin yüzde 10'unu 3S Kale olarak tek başına gerçekleştirmeyi hedefleyen grubun 2016 yılsonu ciro hedefi ise 217 milyon TL.
Türkiye'den çıkan önemli bir dünya markası olan Kale Kilit'in kurucusu Sadık Özgür'ün girişimcilik hikâyesini takip eden kızları Sema Gürün, Sefa Çizer ve Sedakat Özgür, gayrimenkul ve enerji alanlarında faaliyet gösteren '3S Kale' markasını Türkiye'ye kazandırdı.
Türk ekonomisindeki dinamikleri yakından takip ederek 2011 yılında 3S Kale Holding'in temellerini atan kurucular, her yıl iki yeni gayrimenkul projesi geliştirmek ve jeotermal enerji alanındaki yatırımlarla ülkemizin bugüne kadar yeterince değerlendirilmeyen bir kaynağını ekonomiye kazandırmak amacını taşıyor.
3S Kale Holding'in yatırımlarının ve yakın dönem projelerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan 3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün, "Köklü geçmişimizden gelen güvenilirlik ve yüksek kalite anlayışını sürdürmeyi, faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda seçkin ve fark edilir işlere imza atmayı amaçlıyoruz" dedi.
3S Kale Holding Genel Müdürü Alp Gürün de 2016 yılsonu itibarıyla 217 milyon TL ciro hedefleyen grubun kendi öz kaynaklarıyla yoluna devam ettiğini söyledi.
3S Kale Gayrimenkul Geliştirme şirketinin halen Beylikdüzü ve Fenerbahçe'de kentsel dönüşüm kapsamında projeler yürüttüğünü, 2016 yılında 171 milyon lira ciro hedeflediğini dile getiren Alp Gürün, "Hedefimiz, her yıl iki yeni gayrimenkul projesi geliştirmektir. İnsanımızın yaşam kalitesini yukarı taşıyacak, şehir yaşantısına değer katacak seçkin projeler üretmeyi planlıyoruz" dedi.
Avcılar'ın en özel projesi, 3S Kale'den…
2016 sonbaharında Avcılar'ın en özel projesini başlatacaklarını kaydeden Genel Müdür Alp Gürün, "İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesinin arkasında, ulaşım ana akslarına çok yakın bir bölgede, 28.000 m2 arsa üzerinde proje başlatıyoruz. 72.000 m2 satılabilir alanıyla yatırım değeri 350 milyon TL olan projede, toplam 523 adet daire ve 12.000 m2 mağaza alanı olacak. 2017 yılının ilk yarısında ise Topkapı projemizi tanıtacağız. Topkapı'nın en gözde yerlerinden birinde yükselecek projemizin 250 milyon TL yatırım değeri bulunmaktadır" şeklinde konuştu.
Gürün, 3S Kale Yapı şirketi bünyesinde de bir ilköğretim binasının yanı sıra bir alışveriş merkezi, muhtelif sayıda mağaza ve 6 iş merkezinden oluşan toplam 98.000 metrekare kiralanabilir alan bulunduğunu, 2015 yılında 33 milyon lira kira geliri elde edildiğini açıkladı.
Hedef, Türkiye'nin jeotermal elektrik enerji üretiminin %10'luk kısmını karşılamak…
3S Kale Enerji şirketi ile elektrik enerjisi üretmek ve şehir ısıtması sağlamak amacıyla jeotermal kaynaklara yöneldiklerini vurgulayan Alp Gürün, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
"Aydın ruhsat sahamızda tek bir kuyuda 3,5 MW gücünde bir keşfimiz oldu. Önümüzdeki bir yıl içinde tamamlanacak 20 milyon dolar yatırım tutarında 6 adet derin sondaj kuyusuyla keşif bölgesini geliştireceğiz. Bu lokasyonda toplam 50 milyon dolar yatırımla 20 MW gücünde bir elektrik enerji santralini, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde devreye almayı planlıyoruz. 20 MW elektrik gücü, bir başka deyişle 4 kişilik 50.000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılamak demektir. Tüm ruhsat sahamız düşünüldüğünde, 5 yıl içinde 50 MW güce erişeceğimizi hesap etmekteyiz. Volkanik bir bölge olan ve daha önce yeterince araştırılmadığı için oldukça bakir kalan Niğde ve Aksaray illerinde de jeotermal ruhsat sahalarımız bulunuyor. Bu yılın ikinci yarısında Niğde-Aksaray bölgesinde 7 milyon dolar tutarında iki adet araştırma kuyusu açacağız. Burada da bir keşif yapmamız durumunda bölgenin kaderinin değişeceği aşikârdır. Orta vadede hedefimiz Türkiye'nin jeotermal elektrik enerji üretiminin % 10'luk kısmını 3S Kale olarak tek başımıza karşılamaktır."