Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Olay iddia: 7 kişiyi öldürüp intihar eden cani 'Karım beni aldatıyor' demiş

7 kişiyi öldüren cani tek bir cümle sarf edip silahına sarılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yeni dava

Erdoğan, mahkemedeki o sözleri affetmedi

Gayrimenkul Geliştirme Merkezi Açıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GYODER ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde, Türkiye'nin ilk Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde Türkiye'nin ilk Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde gayrimenkul sektörüne uzman yetiştirmek ve ihtiyaç duyulan araştırma konularını belirlemek amacıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü'nde protokol imzalandı. İmza törenine, GYODER Başkanı Aziz Torun, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, GYODER Eğitim ve Yayınlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Feyzullah Yetkin ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Baz katıldı. Gayrimenkul

sektörünün yapısının, özelliğinin ve kalitesinin ne kadar iyileşirse ve güçlenirse hem ulusal hem de küresel boyutta ekonominin de diğer sektörleri

küreselleştirip, kalitesinin güçlendiğini vurgulayan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, "Bu durum ekonomik faaliyetleri tetiklediği için büyüme, istihdam gibi değişkenleri de hızla etkilediği için özel bir konuma sahip durumda. Bundan dolay gayrimenkul sektörünün yapısı ve özelliğini son derece dikkatli incelemek, değerlendirmek ve uygulamak gerekiyor. Protokolün üzerinde duracağı ana çerçevelerden bir tanesi de bu. İkinci önemli konu gayrimenkulle ilgili konut sektörü. Konut sektöründe hem vatandaşlarımızın hem Türkiye'de yatırımı tercih eden yabancıların ihtiyacı olan büyüklükte ve özellikte yaşanabilir konutlar üretmek son derece önemli. Önümüzdeki 5 ya da 10 seneyi kapsayacak olan Türkiye'nin tümünde geçerli olması planlanan kentsel dönüşüm kendi başına ayrı bir olgu" diye konuştu.

İSTANBUL, FİNANSIN MERKEZİ

Gayrimenkul sektörü konuşulurken ihmal edilmemesi gereken bir diğer hususun da İstanbul'un finans merkezi olmasıyla gayrimenkul sektörü arasındaki ilişki olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ekren, "İstanbul'un önce bölgesel sonra küresel bir finans merkezinin ilerisinde özellikle ofis, otel ve rezidans gibi ihtiyaçların uluslar arası standart ve kalitede karşılanması için gayrimenkul geliştirme projelerinin özel bir önemi var. GYODER ile işbirliği yapmamızın önemli nedenlerinden bir tanesi de GYODER'in yaptığı eğitimlerin artık üniversite bünyesinde birlikte yapacağız. Yine GYODER'le bu işbirliği protokolü içerisinde düşündüğümüz en önemli projelerden bir tanesi de kentsel dönüşüm veya kentleşme sürecinin yapısı ve özeliğinin ne olması lazım, nasıl bir kentleşme lazım, dönüşüm nasıl planlanmalı ve kurgulanmalıdır, uluslar arası mukayeseleri de dikkate alarak bir çalıştay yapmayı planlıyoruz" dedi.

ALAYLIDAN EĞİTİMLİYE İLK ADIM

GYODER Başkanı Aziz Torun, " Türkiye'nin ilk Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurulması ile birlikte, GYODER'in çalışmalarına akademik bir boyut da kazandırmış olacağız. Gayrimenkul sektörü sürecine baktığımız zaman bir anlamda bu çalışma ve işbirliği sektörün alaylı bir anlayıştan, eğitimli bir anlayışa geçişinin önemli kilometre taşlarından olarak görüyorum. Özellikle altını çizmek istiyorum GYODER gayrimenkul sektörünün tüm oyuncularını çatısı altında bulunduran yani proje geliştirici, danışmanlık, değerlendirme, uygulama, sigorta, bankacılık gibi sektörün tüm oyuncularını çatısı altında bulunduran bir dernek" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE

6 MİLYON KONUT YENİLENECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından seçilmiş bazı ilçelerde yapılan araştırmalarda, bina incelemelerinde aşağı yukarı bina stoklarının 1/3'ünün deprem riski altında olduğunu dile getiren İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Baz, "Kabaca İstanbul'da 1 milyon 200 bin konuta tekabül ediyor. Bunu Türkiye geneline yansıttığımız takdirde de toplamda 18 milyon konutta 6 milyon üzerinde konut potansiyelinin dönüştürülecek olan konut sayısı olarak değerlendirebiliriz. Merkez sayesinde gayrimenkullerin yaşanabilir ve yarışan kentler haline dönmelerine zemin oluşturularak, katkı sağlanılacaktır" şeklinde konuştu.

MESLEK KOMİTELERİNİ DİKKATE ALIYORUZ

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin İstanbul Ticaret Odası'nın vakfının üniversitesi olduğunu belirten İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Tuna, "Dolayısıyla meslek komitelerinin taleplerini dikkate alıyoruz. Onlardan bir tanesi de gayrimenkul alanındaki faaliyetlere katkı sağlamamız istendi. Yüksek lisans programı açmamız ve bununla ilgili bir araştırma merkezi kurmamız öngörüldü. Biz de bunu gerçekleştirerek bugün imza törenini gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek ilgili alanlardaki sertifika programlarında lisansüstü programların için GYODER üyelerine yüzde 25 indirim yapılacak.

Prokotokolün imzalanmasının ardından, Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde verilen ilk eğitim sınıfı da ziyaret edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title