Haberler

Gar Saldırısı Duruşması Gecikmeli Başladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA Garı'nda 10 Ekim 2015'te IŞİD tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısı hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

ANKARA Garı'nda 10 Ekim 2015'te IŞİD tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısı hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşma, yoğun katılım ve bazı teknik sorunlar nedeniyle bir saat gecikmeli olarak başladı.

10'u tutuklu 36 şüphelinin yargılandığı davaya yoğun katılım nedeniyle, birleştirilen 10 ve 11. Ağır Ceza Mahkemeleri'nin salonunda görülüyor. Duruşmaya, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve çok sayıda CHP milletvekili, bazı HDP milletvekilleri, DİSK, KESK, TMMOB, TTB başkanları, taraf avukatları, ölenlerin yakınları ve AB İşkenceyi Önleme Komitesi adına bir temsilci, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü avukatları katılıyor.

SES VE GÖRÜNTÜ YAN SOLONA GİTMEYİNCE GEÇ BAŞLADI

Saat 10.00'da başlaması gereken duruşma, yoğun kalabalık ve ardından yan salona kurulan ekranlara ses ve görüntü gitmeyince geç başladı. Teknik sorunların çözülmesinin ardından duruşma saat 11.00'da başladı.

Duruşma başlamadan önce 12'si tutuklu 14 sanık salona alındı. Bazı sanıklarla SEGBİS yöntemi ile bağlantı kuruldu. Sanıklar salona jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında getirildi. İki sıra jandarma güvenlik önlemi oluşturuldu. Sanıklar girerken salondan "Katiller" sesleri yükseldi. Ailelerden bazıları gözyaşlarını tutamadı. "Yüzümüze baksınlar, vicdanen rahat mısınız? Hakim bey siz de tanıyorsunuz katilleri, katilleri koruyorsunuz" sesleri yükseldi. Oturma düzeni sağlandıktan ve yan salondaki ses ve görüntü sorunu çözüldükten sonra duruşma başladı.

POLİSLE 'ŞOV YAPIYORLAR' GERGİNLİĞİ

Mahkeme Başkanı, duruşmaya geçileceğini söylemesinin ardından salondan sesler yükseldi. Ön tarafta jandarmanın arkasında güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polislerinden birinin yanındaki arkadaşına, salondaki aileler için 'şov yapıyorlar' dediği iddia edildi. Bunu duyduğunu iddia eden bazı avukatlar polislerin salondan çıkartılmasını ve isimlerinin tutanağa geçmesini istedi. Mahkeme Başkanı da talepleri kabul ederek iki polisin ismini tutanağa geçti.

MAHKEME BAŞKANINA SEYİRCİ TEPKİSİ

Salondan sık sık sesler yükselmesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Seyirciler her şeye müdahale ederse" şeklindeki sözleri üzerine salondan yüksek sesle "Biz seyirci değiliz" şeklinde bağrışmalar oldu.

SANIK AVUKATLARININ ÇOĞU SAVUNMADAN ÇEKİLDİ

Mahkeme daha sonra salonda bulunan müştekilerin kimlik tespitini yaptı. Müştekilerin ardından sanık avukatlarının kimlik tespiti yapıldı. Bir avukat, kendisine tepki gösteren salondaki bazı kişilerin salondan çıkartılmasını istedi. Avukat mahkeme başkanına dönerek, "Nasıl ki az önce polis memurlarını çıkardınız, şimdi de savunma hakkına müdahale edenleri salondan çıkartın" dedi.

Bunun üzerine salondan yoğun tepkiler yükseldi. Müşteki avukatları ve mahkeme başkanını telkinleriyle salondakiler sakinleştirildi. Bu tartışmanın ardından baro tarafından atanan yaklaşık 15 avukat savunmadan çekilmek istediklerini ve söyledi. Avukatların çekilme talepleri salonda alkışlarla karşılandı. Mahkeme Başkanı da alkışlayanları uyararak, "Burası mahkeme, yargılama belli bir düzende yapılır, lütfen alkışlamayın" dedi.

SANIKLARIN KİMLİK TESPİTİ YAPILDI

Sanıklardan 12'si tutuklu 14'ü mahkemeye getirildi. Diğer sanıklarla bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla bağlantı kuruldu.

Sanıklardan Yakup Şahin, evli bir çocuk babası olduğunu ve muhasebecilik yaptığını belirterek 4 bin 200 lira geliri olduğunu söyledi.

İbrahim Halil Alçay, evli ve bir çocuk babası olduğunu, muhasebeci olduğunu ve 4 bin 200 lira aylık geliri olduğunu söyledi.

Resul Demir, 1980 doğumlu, evli iki çocuk babası olduğunu, muhasebecilik yaptığını ve 4 bin 200 lira geliri olduğunu söyledi.

Hüseyin Tunç, 1986 doğumlu, evli, 1 çocuk babası olduğunu ve nakliyacılık yaptığını söyledi.

Mehmedin Baraç, 1989 doğumlu, bekar olduğunu ve pazarlamacılık yaptığını söyledi.

Nihat Ürkmez, 1976 doğumlu, evli, 3 çocuk babası olduğunu ve inşaat işçiliği yaptığını söyledi.

Hakan Şahin, 1993 doğumlu ve bekar olduğunu söyledi.

Yakup Şahin, 1993 doğumlu, evli, 2 çocuk babası olduğunu ve fırıncılık yaptığını söyledi.

Metin Akaltın, 1984 doğumlu, evli, 2 çocuk babası olduğunu ve kasaplık yaptığını söyledi.

Erman Ekici, 1983 doğumlu, evli, 4 çocuk babası olduğunu ve inşaat işçisi olduğunu söyledi.

Burak Ormanoğlu, 1989 doğumlu, bekar ve elektrik ustası olduğunu söyledi.

Hacı Ali Durmaz, 1997 doğumlu olduğunu, bilgisayar tamircisi olduğunu ve ikametgah sahibi olmadığını söyledi.

Yakup Karaoğlu, evli ve 3 çocuk babası olduğunu ve emlakçılık yaptığını söyledi.

Talha Güneş, 1991 doğumlu ve öğrenci olduğunu söyledi.

Abdülmubtalip Demir, 1984 doğumlu, evli, 1 çocuk babası ve trikocu olduğunu söyledi.

Abdülhamit Boz, 1979 doğumlu, evli ve 7 çocuk babası olduğunu manav işlettiğini söyledi.

Suphi Alpfidan, 1981 doğumlu, eşinden ayrıldığını ve 2 çocuklu olduğunu ve emlak ve otomotiv işi yaptığını söyledi.

Yakup yıldırım, 1992 doğumlu, bekar ve dönerci ustası olduğunu söyledi.

Duruşma müştekilerin kimlik tespiti ile devam ediyor. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close