Haberler

G.Antepspor'da 22 Kişiye Tutklama Talebi

G.Antepspor'da 22 Kişiye Tutklama Talebi
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantepspor'da gözaltına alınan 22 kişi tutuklama isteğiyle mahkemeye sevk edildi.

Maliye Bakanlığı'nın geçen Kasım ayında Gaziantepspor Kulübü'ne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında operasyon yapıldı. Gaziantepspor'da gözaltına alınan 22 kişi, tutuklama isteğiyle mahkemeye sevk edildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Gaziantepspor yöneticilerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, as başkan ve kulüp basın sözcüsü Mehmet Kızıl ile yönetim kurulu üyeleri, kulüp çalışanları ve Kızıl Grup çalışanlarının savcılık sorgulaması tamamlandı.

Savcı, ifadelerini aldığı 22 kişiyi tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Mali Suçlar Araştırma Kurumu'nun yaklaşık 2 ay önceki operasyonunda Gaziantepspor ve yöneticilerine ait işyerlerine baskın düzenlenmiş ve çeşitli belgelere el konulmuştu

Geçen yılın ekim ayında Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'nın görevlendirildiği maliye uzmanları tarafından incelenen Gaziantepspor ve Kızıl Grup'a ait çeşitli belgelerdeki usulsüzlüklerle ilgili, aralarında Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'ın da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifdeleri alınan şüphelilerden, kulübün Mali yapısıyla ilişkileri bulunmayan 12 yönetici Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakılırken, gözaltına alınanlar arasında bulunduğu ileri sürülen Gaziantepspor İdari Menajeri Mehmet Bilgiç'in ise operasyonun dışında olduğu ve gözaltına alınmadığı belirtildi.

KULÜP PARALARINI ŞİRKETLERİNE AKTARIP KULÜBE BORÇ VERMİŞ

Sorguda, yönetim kurulu üyelerine takımın deplasman masraflarının ne şekilde karşılandığı, Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'ın yetki ve sorumluluklarını kullanarak sahibi ve ortağı olduğu Kızıl Grup bünyesinde faaliyet gösteren Türkoil, Kızıl Petrol, Kızıl Lojistik ve İrem K isimli firmalara kulübün hak ve alacaklarını aktararak, tekrar Gaziantepspor Kulübü hesabına borç veriliyormuş gibi muhasebeleştirme, hesaplarda doğan şişkinliği sahte belgelerle kapatma, ayrıca kulüpten gerçek olmayan ödeme şeklinde gerçekleştiği ileri sürülen eylemlerle ilgili bilgileri soruldu.

MİLYONLARCA LİRALIK ZARAR

Yoksuzluk ve usulsüzlüğün boyutunun 40 milyon lirayı bulduğu iddia edilen operasyonda, 18 Haziran 2008'de Kızıl Grup'a ait Türkoil'den gelen Gaziantepspor'a borç olarak aktarılan 600 bin liranın 592 bin liralık kısmının İbrahim Kızıl ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Aksu'nun talimatıyla tekrar Kızıl Petrol'e aktarıldığı ileri sürüldü. Ayrıca, 25 Haziran 2008'de İbrahim Kızıl ve Yönetim Kurulu üyesi Sabri Hamamcı'nın talimatıyla Gaziantepspor'un Fiba Factoring'ten kullandığı 500 bin lira ve 400 bin liralık kredilerin, aynı şekilde önce Kızıl Grup hesaplarına yatırılıp, daha sonra Gaziantepspor'un borç hanesine yazılarak kulübün 900 bin lira zarara uğratıldığını iddia edildi. Aynı yöntemle Gaziantepspor'un 9 Haziran 2008'de 1 milyon 195 bin TL, 5 Haziran 2009'da 488 bin TL, 23 Ağustos 2007'de 400 bin TL zarara uğratıldığı ileri sürülürken, kulübün reklam geliri olarak banka hesabına gelen 488 bin TL'nin de Mehmet Salih Kızıl'ın talimatıyla Kızıl Grup'a ait Türkoil hesabına aktarıldığı ve kulübün Türkoil'e reklam hizmeti sağlamasına karşın ve bu hizmetler karşılığında hiç bir fatura düzenlemediği, 2011 yılında ise emsallerine göre daha düşük bir fatura düzenlediği kaydedildi.

PARA MAKBUZLARINDA TAHRİFAT

Maliye müfettişlerinin incelediği Gaziantepspor'un defter ve belgelerinde futbolcuların transfer ödemelerinin çoğunlukla para makbuzu karşılığı yapıldığı belirtilirken, Olcan Adın adına düzenlenen 120 bin lira, İsmail Köybaşı adına düzenlenen 115 bin lira ve Pacheo adına düzenlenen 65 bin 900 lira tutarındaki makbuzların diğerleriyle kıyaslandığında çok yüksek olduğunun anlaşıldığı ve makbuzların detaylı incelemesinde ise ödeme yapılan tutarlara rakam eklenerek, kulübün hesabından ödemeden 260 bin lira fazla para alındığı da ileri sürüldü.

Sorguya alınan kişilere ayrıca Kızıl Grup çalışanlarının bir bölümünün Gaziantepspor kadrosunda gösterilerek kulübün zarara uğramasına neden olunduğu iddialarına yönelik olarak da çalışanların kimlerin kararıyla işe alındığı soruldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

title