İzmir'de Fotoğraf Teşhisi ile Cezaya Tepki
İzmir'de yaşayan Yılmaz Sığırcı'nın, kimlik bilgilerinin kullanılarak adına iki cep telefonu hattı çıkartılması, ardından da dolandırılmasıyla hayatı kabusa döndü.
İzmir'de yaşayan Yılmaz Sığırcı'nın, 2011 yılında kimlik bilgilerinin kullanılarak adına iki cep telefonu hattı çıkartılması, ardından da evlilik vaadiyle yaşlı bir adamın 5 bin TL'sinin dolandırılmasıyla hayatı kabusa döndü. Hakkında dava açılan Sığırcı, telefon hattı çıkarılırken atılan imzaların kendisine ait olmadığını kriminal laboratuvar raporuyla kanıtlamasına, suçun işlendiği yerler olarak iddianamede geçen Kütahya, Afyon ve Kırçağaç'a hiç gitmediğini tanıklarla ispatlamasına rağmen, mağdurlardan ikisinin fotoğraf teşhisiyle cezalandırıldı. Tepki gösteren Yılmaz Sığırcı, "Mağdur olan benim, ceza alan da benim" dedi.
İzmir'de büfe işletmeciliği yapan 48 yaşındaki Yılmaz Sığırcı'nın hayatı, 2011 yılının Eylül ayında, kimlik fotokopisiyle adına iki cep telefonu hattı çıkartılınca kabusa döndü. Adına cep telefonu hatlarının çıkartıldığından habersiz olan Yılmaz Sığırcı, 2012 yılında ifade için gittiği karakolda öğrendikleriyle şoke oldu. Kendisini Yılmaz Sığırcı olarak tanıtan ve bu hatları kullanan kişinin, evlendirme vaadiyle Afyon'da oturan Ömer Aslan'ı kandırdığı, halası olduğunu söylediği kadınla Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde buluşturup tanıştırdığı, başlık parası olarak ise 5 bin TL aldığı ileri sürüldü.
KIRKAĞAÇ'TA HAKKINDA DAVA AÇILDI
Bunların hiçbirinden haberinin olmadığını, ayrıca kendi adına hat çıkartan ve kullananlardan da şikayetçi olduğunu belirten Yılmaz Sığırcı hakkında, Kırkağaç Asliye Ceza Mahkemesi'nde, dolandırıcılık suçundan dava açıldı. Mahkeme süresince Sığırcı, hatlar alınırken kullanılan belgelerdeki imzaların kendisine ait olmadığını, kriminal labarotuvarın incelemesinden sonra aldığı raporla ispatladı. Ayrıca söylenen tarihlerde Afyon, Kütahya ve Kırkağaç'a hiç gitmediğini, şahitlerin anlatımlarıyla da tek tek ispat etti.
TANIK BEYANINA RAĞMEN CEZA ALDI
Yılmaz Sığırcı'nın İzmir'de çekilen fotoğrafları, teşhis edilmek üzere Kırkağaç'taki mahkemeye gönderildi. Burada duruşmaya katılan, evlilik vaadiyle kandırılan Ömer Aslan ve oğlu, parayı Yılmaz Sığırcı'ya verdiklerini söyleyip, fotoğraftan teşhis yaptı. Ancak evlilik için aracılık yapan ve dolandırıcıyla üç ay çalışan Necip Aslan ise, Sığırcı'nın fotoğrafına bakıp daha önce hiç görmediğine yönelik tanıklık yaptı. Mahkeme buna rağmen Yılmaz Sığırcı'yı dolandırıcılık suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıp, bunu erteledi. Ayrıca yine 168 günün karşılığı olarak da, 3 bin 500 TL adli para cezası verdi.
UMUDU YARGITAYDA
Mahkemenin kararının temyizi için başvuruda bulunan Yılmaz Sığırcı, yaşadıklarına tepki gösterdi. Cezaların yanında dolandırıcı damgası yediği için büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Yılmaz Sığırcı ŞUNLARI SÖYLEDİ:
"Benim adıma iki tane hat çıkartılmış, daha sonra adını M.T. olarak tanıtan bu kişi, inşaat işleri yaptığı Kütahya'nın Simav İlçesi'nde tanıştığı Necip Aslan'a, dul bir halasının olduğunu ve yalnız kalmasını istemediğini söyleyip yaşlı bir adamla evlendirmek istediğini söylemiş. Necip Aslan'ın da aracılık yapmasıyla, yaşlı adam, Kırkağaç'a gidip adamın evinde halam dediği kadınla tanışmış, kadınla anlaşmışlar. 5 bin TL başlık parası verip birlikte Afyon'a gitmişler. Kadın da üç gün sonra acil İzmir'e gitmesi gerektiğini söyleyip ayrılmış ve bir daha da kendisini bulamamışlar. Bundan sonra da şikayetçi olan yaşlı adam, benim resmimi görüp 'bu adama parayı verdim' demiş, Ben daha önce ne onları gördüm, ne de o söylenen yerlere gittim. Her şeyi ispatladım, ancak mahkeme yine de beni cezalandırdı. Hayatımı karartılar. Dolandırıcı damgası yedim. Mahkeme, polisin yok dediğini dinlemedi. Mağdur olan da benim cezalandırılan da benim. Yargıtay'dan olumlu bir karar çıkmasını bekliyorum." - İzmir