Haberler
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Milli Savunma Bakanı Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

5 yaşındaki kız çocuğunun ölümünde sır perdesi 6 yıl sonra aralandı

5 yaşındaki kız çocuğunun ölümünde sır perdesi 6 yıl sonra aralandı

FMV Galeri Işık'ta "Kaos"

FMV Galeri Işık'ta
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnce sabun filmlerinin makro objektiflerle fotoğraflandığı 40 adet çalışmadan oluşuyor "Kaos" sergisi.

Fotoğraf sanatçısı H. Nadir Ede ve Mehmet Akgül'ün ortak çalışması olan "Kaos" 22 Mayıs'ta -3 Haziran tarihleri arasında Feyziye Mektepleri Vakfı'na ait Galeri Işık Teşvikiye'de sergilenecek

İnce sabun filmlerinin makro objektiflerle fotoğraflandığı 40 adet çalışmadan oluşuyor "Kaos" sergisi. Fotoğraf sanatının farklı ve çarpıcı bir örneği olan çalışma, uzun yıllardır fotoğraf sanatına gönül vermiş iki eski dost H. Nadir Ede ve Mehmet Akgül'ün ilk ortak sergisi. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok çalışması sergilenen her iki sanatçı da alışılagelmişin dışında bir çalışmayla çıkıyor bu kez sanatseverlerin karşısına.

H. Nadir Ede ve Mehmet Akgül "Kaos"u şöyle anlatıyor: "Kaos bir düzensizlik halidir. Sistemler düzene girmeden önce düzensizdirler. Kaos düzenin başlangıcıdır ya da sonu. Nesnelere yakından baktığımızda düzenleri içinde bir düzensizlik, düzensizlikleri içinde bir düzen olduğunu görürüz. İçinde bulunduğumuz kainat bir düzensizlik durumundan düzen durumuna, düzen durumundan düzensizlik durumuna savrulur durur. Bir anlamda düzen düzensizlikten yani kaostan doğar ya da tam tersi. 'Her şey değişir, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir' ve biz değişimin kurallarını bulmaya çalışırız. Ara sıra küçük ipuçları bulsak da bu kuralların tamamını bilmiyoruz. Belki de hiç bir zaman bilemeyeceğiz. Doğanın kendiliğinden oluşturduğu karmaşayı her zaman biraz merak, biraz şaşkınlık ve biraz da hayranlıkla izleyeceğiz."

"Kaos" sergisini, 3 Haziran tarihine kadar Teşvikiye Galeri Işık'ta ziyaret edebilirsiniz.

ÖZ GEÇMİŞLER

H. NADİR EDE

1 Şubat 1945, Zonguldak doğumlu. Hemen hemen 60 yıldır İstanbul'da yaşıyor. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nü bitirdi. Fotoğrafla tanışması Işık Lisesi'nde okuduğu yıllara rastlıyor. Üniversite yıllarında arkadaş gezilerinde fotoğraf çekip satarak para kazanmaya başladı. 1969 yılında İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği "İFSAK"a üye oldu. 1979'da dernekten ayrılan arkadaşlarıyla "Grup F" i kurdu. 1982-2000 yılları arasında reklam fotoğrafları çekerek hayatını kazandı. 1985 yılından beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümün'de ders veriyor. 1987–2008 yılları arasında ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü'nde fotoğraf üzerine dersler verdi. 2007'den beri Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin fotoğraf hocalığı yapıyor.

14 yıl "Fotoğraf Dergisi"nin yayın yönetmenliğini yaptı. Ülkemizde yapılan pek çok fotoğraf yarışmasında (içlerinde Kültür Bakanlığınız tarafından düzenlenen "Devlet Fotoğraf Yarışması" da var) jüri üyeliği yapmakta. Fotoğraflarından bazıları Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan "Turkey" fotoğraf albümünün 1989 yılı baskısında yer aldı. Revak Firması tarafından yayınlanan "Türk Mutfağı", "İstanbul", "Topkapı Sarayı"ve Bazaar 54 firması tarafından yayınlanan "İstanbul", "Topkapı Sarayı", Mukaddes Emanetler" kitaplarının fotoğraflarını çekti.

Işık Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyeleri Sergileri'nde fotoğrafları yer aldı. İran'da Fransa'da, Belcika'da Türk fotoğrafçılarının eserleri ile katıldıkları bazı sergilere de fotoğraflarını verdi. Letonya ve Estonya'da kişisel sergileri oldu. Ahmet Selim Sabuncu ve Tuğrul Çakar ile birlikte iğne ile delinmiş kutularla yaptıkları makinelerle çektikleri fotoğraflarla "İğne Deliğinden İstanbul" sergisini yaptı. İstiklal Caddesi'nde çektiği İğne deliği fotoğrafları, Ressam Ömer Uluç'un kuratörlüğünü yaptığı "Beyoğlu 14-18" sergisinde yer aldı. "Solarizasyonlar", "Yüzyıl Önce Yüz Yıl Sonra İstanbul", "Çeşitlemeler", "Nadir Ede'nin Arşivinden 1950'lerin İstanbul'u" kişisel sergilerinden bazıları.

MEHMET AKGÜL

1952 İstanbul'da doğdu. 1963-1969 yılları arasında babasının memuriyeti sebebiyle Anadolu'nun çeşitli illerinde orta ve lise eğitimini tamamladı. 1969-1976 İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Yük. Müh. Bölümünü bitirdi. 1978-1986 İ.Ü. Fen Fakültesi Jeofizik bölümünde asistan olarak görev yaptı. 1973-1979 İFSAK'ta çeşitli görevlerde bulundu. Toplu fotoğraf sergilerine katıldı. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli fotogaf yarışmalarında fotografları sergilendi. 1979 Bir grup arkadaşı ile birlikte GRUP f'I kurdular ve birlikte bir çok fotograf sergisi açtılar.1985 İlk kişisel fotograf sergisini İstanbul Fotoğraf Evi'nde açtı. 1986-1990 Gültekin Çizgen Multivizyon Stüdyosu'nda çalıştı. 1990'dan beri de kendi fotoğraf stüdyosunda tanıtım fotografçılığı alanında çalışmalarını sürdürmektedir. Son beş yıldır mantar uzmanı Jilber Barutçiyan ile birlikte doğal makro mantarlar üzerine çalışmaktadır. Türkiye mantarları konusunda geniş bir fotoğraf arşivine sahiptir. Evli ve bir kızı var.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title