Haberler

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi'nden Sığınmacı Derneğine Ziyaret

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğini (SGDD) ziyaret etti.

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğini (SGDD) ziyaret etti.

Ziyareti sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Vaskunlahti, Türkiye ve Avrupa Birliği'nin Geri Kabul Antlaşması ile anlaşmaya varmasının memnun edici olduğunu belirterek, iki tarafın da sığınmacı sorunuyla yüzleştiğini, ortak kaygılar taşıdığını ve bir çözüm arayışı içinde olduklarını kaydetti.

"Türkiye'yi mültecilere ev sahipliği yaptığı, böylesi bir sorumluluğu üstlendiği için ve SGDD'yi de sığınmacılara yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı takdir ediyorum. Onlar sahada mülteciler ve sığınmacılar için aktif çalışıyorlar." ifadesini kullanan Vaskunlahti, SGDD'nin diğer ofislerini de gezdiğini, derneğin "Çocuk Dostu Alanlar" projesini çok beğendiğini belirtti.

Finladiya Büyükelçiliğinin, SGDD'nin "Çocuk Dostu Alanlar" projesine oyuncak desteği sağlaması adına bu ziyareti gerçekleştirdiğini bildiren Vaskunlahti, derneğin sığınmacı kayıt ofisindeki İran, Irak, Somali ve Afganistan'dan gelen çocuklara oyuncak hediye etti.

Derneğin Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak ise, SGDD'nin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye ofisinin uygulama ortağı olduğunu ve Türkiye'ye sığınma başvurusunda bulunmak isteyen, Suriyeliler hariç, sığınmacıların kayıt işlemlerini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

"Son 3 yılda kaydı yapılanlar 20 yılda gelenlerden fazla"

1995'den beri faaliyette olduklarını fakat ocak 2013'den bu yana sığınmacıların BM adına kayıtlarını yaptıklarını aktaran Kavlak, "Türkiye'de sığınmacılar ikili kayıt sistemi ile kayıt oluyorlar. Kişiler Birleşmiş Milletlere hem de Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne kayıt oluyor. Biz burada BM kayıtlarını yaptıktan sonra Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün belirlediği 62 uydu şehirlere sığınmacıları yönlendiriyoruz. Kişi gittiği şehirdeki Göç İdaresi İl Müdürlüğüne başvuruyor ve orada kimliğini alıyor." dedi.

Kamu kuruluşları ile mülteciler arasında köprü görevi kurduklarını vurgulayan Kavlak, sığınmacılara danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtti. Kavlak, "Ocak 2013'den beri yapılan kayıt, son 20 yılda yapılan toplam sığınmacı kaydından fazladır. 2008, 2009 ve 2010 yılında gelen mülteci sayısı yıllık 6-7 bin civarındaydı. 2010'da toplam mülteci sayısı 20 bindi fakat şu anda bu sayı kat be kat arttı. Türkiye'de son üç yıldaki sığınmacı kaydı, BM verilerine göre 20 yılda kaydı yapılan mülteci sayısından fazla" bilgisini verdi.

Kaynak: AA / Güncel
İstanbul'da katliam: 4 kişiyi öldürüp intihar etti

4 kişiyi öldürüp canına kıydı! İntihar anı kamerada

İstanbul'daki aile katliamında yeni detaylar! Kız kardeşi ve eşini de ağır yaralamış

Katliamda her bir detay kan donduran cinsten! Tüm ailesini öldürmeyi kafasına koymuş

27 ilimizde eğitime kar engeli

27 ilimizde eğitime kar engeli

Antalya Havalimanı'na iniş yapan yolcu uçağında yangın

İçi yolcu dolu uçak, inişten sonra alev aldı

title