Haberler
Putin, açık açık tehdit etti: Sabrımız bir gün mutlaka tükenecek

Putin, ilk kez bu kadar açık tehdit etti! Sözleri yaklaşan savaşın habercisi

Genel Kurul'da gerginlik: 'Asgari ücret en düşük memur maaşından az olmamalı' dedi ortalık karıştı

'Asgari ücret en düşük memur maaşından az olmamalı' dedi ortalık karıştı

Kırıkkale'de yere çöp atanlar güvenlik kameralarından tespit ediliyor

Bir ilde daha başladı! Caddede, sokakta kamera ile takip ediliyorlar

Güran ailesinin silinen kayıtlarındaki Kürtçe konuşmalar deşifre edildi: Bunu söylersen seni koruruz

Aileden Enes'in arkadaşına: Bunu söylersen seni koruruz

Finans Dünyası Konya’da Buluştu

Finans Dünyası Konya’da Buluştu
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14. Ulusal Finans Sempozyumu, Konya Selçuk Üniversitesi Evsahipliğinde Başladı

Konya Selçuk Üniversitesi evsahipliğinde ve İttifak Holding ana sponsorluğunda düzenlenen 14. Ulusal Finans Sempozyumu, finans dünyasının önemli isimlerini ve akademisyenleri Konya'da buluşturdu. Bugün başlayıp 6 Kasım'a kadar devam edecek sempozyumun ana konusu ise "Finans Sektörü ve Reel Sektör Etkileşimi".

Sempozyumda Şehir Endeksi oluşturmanın önemine değinen İMKB Başkanı Hüseyin Erkan; Türkiye'de dokuz ilde oluşturulan Şehir Endeksi'nin Konya da dahil diğer illlerde Sanayi Odalarının desteğiyle yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

14. Ulusal Finans Sempozyumu (Finans2010), Anadolu'nun en büyük holdinglerinden İttifak sponsorluğunda bu yıl Konya'da yapılıyor. Finans Bilim Platformu tarafından düzenlenen ve her yıl bir üniversitenin evsahipliği yaptığı sempozyum Konya Selçuk Üniversitesi'nde bugün başladı. Sempozyum 6 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Ana konusu "Finans Sektörü ve Reel Sektör Etkileşimi" olarak belirlenen sempozyumun açılış panelinde İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Tahir Şahin, Merkez Bankası Araştırma ve Para Politikası Ekonomisti Dr. Koray Alper ve İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz birer konuşma yaptılar.

Konuşmacılar, ekonomik gelişme ve sosyal kalkınmada reel sektör ve finans sektörü arasında karşılıklı faydaya dayalı işbirliğinin ve ortak çalışmanın önemine dikkat çekerek, iki taraf arasındaki ilişkilerin geçmiş yıllara göre çok daha etkin ve verimli olduğunu belirttiler.

Sempozyumda finans sektörü-reel sektör ilişkisi ele alındı

Finans sektörü ile reel sektör arasındaki karşılıklı etkileşim ve ilişkileri konu alan akademik çalışmaların paylaşıldığı 14. Ulusal Finans Sempozyumu'nda, büyük bölümünde güncel konuların değerlendirildiği çok sayıda panel düzenlendi, akamedik tebliğler paylaşıldı.

Düzenlenen panellerde, "Dünyada ve Türkiye'de sektörler ve sektörler arasındaki etkileşimin karşılaştırılması", "Finansal kurumların temel görevleri bağlamında reel sektöre sağladığı katkılar", "Merkez Bankası'nın finans sektörü ile reel sektör etkileşimindeki rolü ve etkinliği", "Basel II Kriterlerinin Türkiye reel ve finans sektörlerine muhtemel etkileri" gibi çeşitli konular ele alındı.

Hüseyin Erkan: "Şehir Endeksi oluşturulmalı"

Sempozyumun açılış panelinde konuşma yapan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan: "Yatırım aracı olarak Şehir Endeksi'ni kullanmalıyız. Şehir Endeksi oluşturulduğunda firmaların halka arzı daha rahat gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Türkiye'de dokuz ilde Şehir Endeksi oluşturulmuş durumda. Konya'yı da buna dahil etmeliyiz." dedi.

Sermaye piyasasını organize piyasalar ve tezgahüstü piyasalar olarak ikiye ayıran Erkan, tezgahüstü piyasalar üzerinde denetim ve düzenlemenin sağlanması ve bunların organize piyasalara dönüştürülmesi gerekliliğini vurguladı. Konuşmasında, halka açık şirketlerin daha hızlı geliştiğini, büyümeye daha yakın olduklarını belirten Erkan; şirketlerin halka arzına destek olmaları konusunda bankalarla da görüştüklerine değindi.

Prof. Dr. Karasioğlu: "Üniversite-sanayi işbirliğinin önemli bir yansıması."

Prof. Dr. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Fehmi Karasioğlu, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de finans alanında çalışma yapan çok sayıda akademisyeni ağırlayacakları sempozyuma ilişkin şunları söyledi:

"Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin evsahipliğinde gerçekleştirilecek olan 14. Ulusal Finans Sempozyumu'na Türkiye'nin bütün üniversitelerinden, çok sayıda akademisyen katılıyor. Üniversite-sanayi işbirliğinin önemli bir yansıması olarak gördüğüm bu sempozyumda çeşitli finansal konulara ilişkin çözüm önerileri de sunulacak. Sempozyumun Konya'da yapılıyor olmasının Konya halkı ve sanayicisi için önemli bir kazanım olduğuna inanıyorum.

Böylesine geniş çaplı bir organizasyonu destekleyen başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Okudan olmak üzere, değerli sanayici ve işadamlarımıza teşekkür ediyor, sempozyumun ülkemize hayırlı olmasını diliyor, reel sektör-finans sektörü ilişkilerine oldukça yararlı olacağına inanıyorum."

Korkmaz: "Bilginin üretimine ve paylaşımına destek vermekten gurur duyuyoruz."

Dört gün boyunca finansçıları buluşturacak etkinliğin ana sponsorluğunu, Konya'nın ulusal ölçekte en büyük holdingi olan İttifak Holding üstlendi. İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz,

14. Ulusal Finans Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, finans dünyasının kalbinin Konya'da atmasına vesile olan bu önemli etkinliğe destek vermekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "değerli akademisyenlerin ve finansçıların üretimleri olan değerleri, diğer bir ifadeyle bilgiyi paylaşmak adına İttifak Holding olarak katkı sağlayabiliyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi. Korkmaz, ekonomi ve finansın odağında insan unsuru olması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

"Bilgi paylaştıkça çoğalıyor; bizlerin hayata ve paylaşımın çoğaltılmasına ilişkin dünya görüşümüzün temelini de bu oluşturuyor. Bilgiyi çoğaltırken, elbette yeni sorular da beraberinde geliyor ancak bugün dünden farklı olarak iletişim imkânlarının artmasıyla, soruların yanıtını daha hızlı alırken, bilgilerin paylaşımını insanlığın ortak kütüphanesinde daha kalıcı kılabiliyoruz.

İttifak Holding olarak bilgiyi paylaşma felsefesiyle yol alırken, bilginin sunduğu gücün doğru ve olumlu amaçlar için kullanılmasını da önemsiyoruz. Bununla birlikte toplumsal, siyasi ve ekonomik alanda sahibine güç veren bilginin temeline insanı koymayı ise olmazsa olmaz bir yaklaşım olarak görüyoruz.

İnsanların refahı, esenliği için kullanılmayan, insanı odağına koymayan bilgi ve veriler, inanıyoruz ki; sayı ve göstergelerin, istatistiğin ötesine geçmeyecek. Dolayısıyla insana rağmen elde edilen kazanç ve finansal güç, hak ettiği verime ulaşmayacak. İşte bu bakış açısıyla, İttifak Holding olarak, bilgiye yatırım yapmayı, insana yatırım yapmayı, emeğe, üretime saygı duymayı temel ilkelerimiz arasında benimsiyoruz."

"Bilimin ışığında daha iyiyi aramak için 22 yıldır sürdürdükleri 'insan' temelli bu yolculukta, bilginin önem ve değerine samimiyetle inanmış, yayılmasına aynı samimiyetle destek vermiş bir kurum olarak kamu vicdanında kabul ve takdir görmüş olmaktan da her zaman onur duyduk ve duymaya devam ediyoruz" diyen Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"

Bugünkü gibi değerli buluşmaların yanı sıra, katkı sağlamaya çalıştığımız farklı sektörlerdeki yayınlarla, üniversitelerin araştırma-geliştirme ve sanayi işbirliğine verdiğimiz değerle, akademinin ve bilimsel bilginin yanında olmanın tarifsiz bir mutluluk olduğunu paylaşmak istiyorum.

Finans Bilim Platformu tarafından geleneksel olarak düzenlenen, Selçuk Üniversitemizin ev sahipliğinde güzel kentimizde gerçekleşen bu önemli buluşmada, inanıyoruz ki ekonomik ve finansal açıdan yeni değerleri tartışırken, aynı zamanda insanı ve hayatı geliştiren değerleri de tanımlıyor olacağız."

Kaynak: Bültenler / Güncel
title