Haberler
Bahçeli'nin çağrısına DEM Parti'den jet yanıt: İmralı'ya gitmek için başvuru yapacağız

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Fildişi Sahili'nde 3 Muhalife Hapis Cezası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fildişi Sahili'nde eski Devlet Başkanı Laurent Gbagbo yanlısı 3 muhalife 2 yıl 6'şar ay hapis cezası verildiği bildirildi.

Fildişi Sahili'nde eski Devlet Başkanı Laurent Gbagbo yanlısı 3 muhalife 2 yıl 6'şar ay hapis cezası verildiği bildirildi.

Abidjan Mahkemesi Başkanı Blanche Abane, yaptığı yazılı açıklamada, Gbagbo'nun partisi Fildişi Halk Cephesine (FPI) üye eski Ulusal Uzlaşma Bakanı Dano Djedje, eski Gençlik Kolları Başkanı Justin Koua ve eski Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Nestor Dahi'nin "yargı kararını itibarsızlaştırma" suçundan 2 yıl 6'şar ay hapse mahkum edildiğini duyurdu.

Abane, partililerin "isyana kalkışmak ve kamu düzenini bozmak" suçlamalarından ise beraat ettiğini belirtti. Partililer, 2015'te düzenledikleri izinsiz kongreden dolayı tutuklanmıştı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan savunma avukatlarından Ange Rodrigue Dadje ise yargının taraflı karar verdiğini ifade ederek, "Kötü ve siyasi bir karar. Yargı, hükümete siyasi yönde hizmet etmeyi bırakmalı." dedi.

Öte yandan ülkede primlerini talep eden eski ayrılıkçıların sözcüsü Diomande Megbe'nin gözaltına alındığı bildirildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Megbe, gözaltına alındıktan sonra Bouke Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Fildişi Sahili'nde 28 Kasım 2010'daki devlet başkanlığı seçimini kaybeden Laurent Gbagbo, tüm uluslararası çağrılara rağmen görevi seçimin galibi Alassane Vattara'ya devretmemişti.

Siyasi kriz sonrası çıkan olaylarda 3 bin kişi hayatını kaybetmişti. O dönemde ülkenin kuzeyini kontrol eden ayrılıkçılar da siyasi krizde Vattara'ya destek vermişti.

İç savaş sonrası ayrılıkçıların bir kısmı orduya geri dönme taleplerinin aksine terhis edilmişti. Orduya alınan eski ayrılıkçılar ise Silahsızlanma, Dağılma ve Reentegrasyon Programı kapsamında hükümetin vadettiği primleri ödemesi talebiyle 12-16 Mayıs'ta protesto gösterileri düzenlemişti.

Kaynak: AA / Güncel
title