Haberler

Fetö Yüzünden Kara Harp Okulu'nu Bırakıp Avukat Oldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AMASYA'nın Merzifon İlçesi'nde yaşayan 26 yaşındaki Yunus Emre Duman, Kara Harp Okulu'na girişte 49 günlük eğitimin 45'inci gününde gördüğü baskı ve ağır eğitim şartları nedeniyle okulu bıraktı.

AMASYA'nın Merzifon İlçesi'nde yaşayan 26 yaşındaki Yunus Emre Duman, Kara Harp Okulu'na girişte 49 günlük eğitimin 45'inci gününde gördüğü baskı ve ağır eğitim şartları nedeniyle okulu bıraktı. Ardından sınavla hukuk fakültesine giren Duman, bu yıl mezun oldu ve 1 ay önce de avukatlığa başladı.

Merzifon İlçesi'nde yaşayan Yunus Emre Duman, Maltepe Askeri Lisesini 2010 yılında bitirdikten sonra Kara Harp Okulu'na girişte intibak kampında verilen 49 günlük eğitime katıldı. İdidaya göre eğitim sırasında FETÖ'cü komutanlar tarafından ağır şartlarla zorlandı. Kendisine uygulanan baskı, disiplin cezaları ve ağır eğitim koşulları nedeniyle, 45'inci günde kendi isteğiyle okuldan ayrıldı. Ardından üniversite sınavına girerek Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Hukuk Fakültesi'ni bu yıl bitiren Yunus Emre Duman, bir ay önce Amasya Barosu'na kaydını yaptırararak avukatlık mesleğine başladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, kendisine baskı yapan iki rütbeli askerin TSK'dan atıldığını söyleyen Yunus Emre Duman, "Üzerimizde sadece şortla dikenli kayalıklarda sürünme eğitimi yaptırıyorlardı. Her eğitim esnasında kulağımıza eğilerek becereksiz, yeteneksiz gibi kelimelerle bizi rencide ediyorlardı. Bölüğümüzün önünde çocukların oynadığı 'Kutu kutu pense' oyununu bize oynatarak küçük düşmemiz için çabalıyorlardı. Öğlen dinlenme vakitlerimizde 2 saat boyunca güneş altında selam verme eğitimi yapıyorduk. Takım komutanlarımız her gün 'Ayrılın gidin buradan' tarzında söylemlerde bulunuyordu" dedi.

FETÖ mağduru olduğunu iddia eden Duman, "50 metre uzunluğundaki çakıllı asfalt bir alanda iştima yapıyorduk. Çıplak ayaklarımız dehşet verici şekilde yanıyordu. İçtima sahasında çakıllı zemin üzerinde sırt üstü sürünmemizi emrediyorlardı. Bu yüzden sırtlarımızda neredeyse kemik görünecek şekilde yaralar meydana geldi. Bazı eğitimlerde ise takım komutanları ağzımızı açtırarak elleriyle ağzımıza kum atıyorlardı. Bu yaşadıklarım yüzünden okulumu bırakmak zorunda kaldım. Mağdur oldum" diye konuştu.

- Merzifon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close