Haberler

Fetö Şirketinin İçini On Binlerce Havale ile Boşalttılar

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ’ye finansman sağladığı iddia edilen Dünya Pazarlama A.Ş.’ye ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak aralarında BOYDAK Holding eski yöneticisi Memduh Boydak’ın da bulunduğu 137 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

FETÖ'ye finansman sağladığı iddia edilen Dünya Pazarlama A.Ş.'ye ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak aralarında BOYDAK Holding eski yöneticisi Memduh Boydak'ın da bulunduğu 137 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianame şüphelilerin "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" suçundan cezalandırılmaları istenirken, şirketin içinin dikkat çekmemek için küçük parçalar halinde ancak on binlerce havale ile boşaltıldığı ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'ye finansman sağladığı iddia edilen Dünya Pazarlama A.Ş.'ye ilişkin 137 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Ercüment Erdoğan, Kadir Ordu ve Mahmut Budakoğlu adlı kişilerin 'müşteki' olarak yer aldığı iddianamede tüm şüphelilerin "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" suçundan 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapisleri istendi. Bu şüphelilerden, Atıf Salih Yiğit, Fatih Avvuran, Fevzi Gürses, İbrahim Balcı, İsa Kalaycıoğlu, Nihat Özdemir, Nureddin Gonca, Necat Gonca ve Nurfan Kartal'ın "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan 10'ar yıldan 15'er yıla kadar, 125 şüphelinin ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapisleri talep edildi. İddianamede ihbar tutanakları, hesap hareket incelemeleri, vergi denetim kurulu başkanlığı raporları ve MASAK Raporları deliller arasında gösterildi.

İddianamede soruşturmanın, BİMER'e yapılan FETÖ/PDY terör örgütüne ait firmalardan olan Dünya Pazarlama (Samanyolu Pazarlama) ile ilgili bir çok ihbar bulunduğuna değinilerek, yapılan ihbarlarda Fetullahçı yapıya ait firmada ürünlerin faturasız olarak satıldığı, tahsilatçılar aracılığıyla satılan bu ürünlerin paralarının müşterilerden toplanarak bölge sorumlularının Bank Asya'daki şahsi hesaplarına yatırıldığı, bölge sorumlularınca yatırılan paraların İstanbul merkezde bulunan Dünya Pazarlamaya bağlı şirketlerin hesapları ve yönetici kadrosundaki kişilerin şahsi hesaplarına yatırıldığı ifade edildi.

Bu şekilde İstanbul'a gelen paraların parçalara bölünerek örgütün üst düzey yöneticileri ve üyelerinin hesaplarına yatırıldığı, bu kimselerde toplanan paraların bir kısmının yurt içindeki FETÖ/PDY'e ait firma ve kurumlara aktarıldığı, bir kısmının ise yurt dışındaki FETÖ/PDY kurumlarına aktarıldığı anlatıldı.

İhbarlar üzerine soruşturma başlatıldı

İhbarlarda, Dünya Pazarlamanın bu şekildeki suç organizasyonunda kullanımında Ömer Serkan Çıplak'ın önemli role sahip olduğu, bu şahsın organizasyonda lider kadrosunda yer aldığı, ayrıca söz konusu firmada maaş ödemesinden tutun da tüm defter ve kayıtların tutumunda yolsuzluk yapıldığı ve ihbarlar üzerine iddianame konusu soruşturma başlatıldığı vurgulandı.

Dünya Pazarlama A.Ş. firmasının ortaklarının Abdullah Arı, Abdurrahman Uzun, Eyüp Kaynak, Abdurrahman Uzun, Eyüp Kaynak, Faruk İlk, Fevzi Gürses, Hızır Güngör, Hüseyin Fikret Şahin Başoğlu, Murat Aydoğan, Nihat Özdemir, Seliim Şenocak, Muharrem Atmaca ve Faruk İlk olduğu, 2014 yılında Faruk İlk'in şirketin yüzde 100, 2015 yılında ise Muharrem Atmaca'nın şirketin yüzde 100 hissesine sahip olduğunun tespit edildiği bilgisine yer verildi.

FETÖ üst düzey yöneticileri pay sahibi gösterildi

FETÖ/PDY terör örgütünün stratejisi, planlaması ve organizasyonuyla Dünya Pazarlama A.Ş ve bağlı şirketlerin kuruldukları ve bu şirketlerde FETÖ/PDY örgütü üst düzey üyelerinin pay sahibi gösterildikleri belirtilen iddianamede, "Sahte ve çelişkili beyanlar nedeniyle gerçek mali bilgilere ulaşılamamış olsa da ilgili şirketlerin FETÖ/PDY'nin devasa ekonomik gücü içerisinde önemli bir yer teşkil ettiği, FETÖ/PDY üst düzey görevlileriyle irtibatlı olan kimseler tarafından şirketlerin yönetim kadrosunun örgüt içerisinden belirlendiği; yönetime seçilenler tarafından da aynı şekilde şirket çalışanlarının görevlendirildiği" ifade edildi.

İddianamede, planlı organizasyon dahilinde büyük kısmı kayıt dışı alınan malların yine ülke sathında kayıt dışı yöntemlerle pazarlandığı; böylelikle kayıt dışı pazarlama stratejisi ile büyük rakamlara ulaşan gelir elde edildiği, ayrıca ticari hayat işleyişi perdelenmesiyle örgüte yapılan karışılıksız yardımların toplanarak örgüte ait yurt içi ve yurt dışı kuruluşlara aktarıldığı anlatıldı.

Denetimlerden kurtulmak için hesapları boşalttılar

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından düzenlenen 17/25 Aralık 2013 darbe teşebbüslerinin başarılı olamaması üzerine Dünya Pazarlama A.Ş ve bu organizasyona bağlı şirketlerin isim değiştirmek, hileli ve danışıklı devir işlemleri gerçekleştirerek yapılması muhtemel denetimlerden kurtulmak için çaba sarf ettikleri kaydedilen iddianamede, "Bu çabaların kısa vadede çözüm getirmeyeceğinin anlaşılması üzerine telaşa kapılan örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda, şirketlerin içlerinin boşaltılmasına, arşivlerin silinmesine yönelik operasyonların başlatıldığı, herhangi bir açıklama yapılmaksızın ve gerekçelendirilmeksizin yurt içi ve yurt dışındaki hesaplara yüksek miktarlarda havaleler yapıldığı, şirketlerin sahip oldukları gayri menkullerin yine hileli ve danışıklı olarak satışlarına dair işlemler gerçekleştirildiği somut delillerle kanıtlanmıştı" denildi.

Dikkat çekmemek için paraları on binlerce kez parça parça havale ettiler

Oluşturulan gayrimeşru organizasyonda şirketlerin mal ve hizmet alımlarının bir kısmının tespit edilebildiğine değinilerek, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından düzenlenen 17/25 Aralık 2013 darbe teşebbüslerinden önce dikkat çekmemek için şirketlerin içlerini boşaltmak amacıyla küçük parçalar halinde ancak yüzlerce, binlerce hatta on binlerce işlem gerçekleştirerek Bank Asya üzerinden havale işlemi yaptıkları, delillerin büyük kısmını yok ettikleri" anlatıldı. Dünya Pazarlama Holding ve bu holdinge bağlı şirketlerle terör örgütüne ciddi manada finansal destek sağlandığı vurgulandı.

Başsavcılıkça onaylanan iddianame İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul ya da ret kararı vermesi için 15 günlük süresi bulunuyor. İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler önümüzdeki haftalarda hakim karşısına çıkacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title