Haberler

Fetö'nün "Vıp" Dinleme Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de arasında bulunduğu 45'i tutuklu 185 kişinin...

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de arasında bulunduğu 45'i tutuklu 185 kişinin yargılandığı davada bazı sanıkların ifadeleri alındı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya aralarında Altıparmak'ın da bulunduğu tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Sanık müdafilerine ve sanıklara, gelen evraklara, mahkemeye iletilen ve bazı sanıkların da yer aldığı "ByLock" listesine ilişkin beyanları soruldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme ağı "ByLock"u kullananlar arasında yer aldığı belirtilen sanık Yılmaz Şimşek, iddiaları reddetti.

"ByLock" kullandığı belirtilen tarihlerde akıllı telefonunun bulunmadığını ifade eden Şimşek, "2014 yılı Ramazan Bayramı sonrasında akıllı telefonum bozulmuştu. O tarihten 2015 yılı ağustos ayına kadar akıllı telefon kullanmadım. Şahsımla ilgili düzenlenmiş evrak içeriğinin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum." dedi.

Sanık Erol Doğan da FETÖ üyesi olmadığını iddia ederek, yasa dışı dinlemelerin içinde bulunmadığını, kimseden emir almadığını ve kimseye de talimat vermediğini savundu.

Usulsüz dinlemeyle suçlandığını dile getiren sanık Harun Ayaz, mağdurlara yönelik herhangi bir işlem yapmadığını ileri sürdü.

"Dinlemelerin hiçbir kısmında görev almadım"

Tutuklu polis Mustafa Alptekin ise "İstihbarat Daire Başkanlığında kim dinleniyor, kimler dinliyor bunlardan hiç haberimiz yok. Bizim görevimiz dinleme talep formlarını mahkemelere iletmek. Dinlemelerin hiçbir kısmında görev almadım." diyerek savunma yaptı.

"ByLock" kullanmadığını ifade eden sanık Halil Adalı da önceden görev yaptığı Adıyaman Havalimanı'nda internet olmadığı için personeline kendi hattından internete erişim imkanı sağladığını ve bu personellerin "ByLock" ya da başka programları indirmiş olabileceğini iddia etti.

Örgüt üyesi olmadığını öne süren sanık Osman Gülbel, "Ne zaman üye olmuşum, kod adım ne, hangi faaliyetlerde bulunmuşum bu soruların hiçbirinin cevabı yok. Suçlamalarla ilgili somut bir delil yok." diyerek tahliye talebinde bulundu.

Bazı sanık avukatları ise beyanlarında, mahkemeye sunulan "ByLock" listesinde yer alan cep telefonlarına ait "IMEI" numaralarının müvekkillerine ait cep telefonu bilgileriyle uyuşmadığını iddia etti.

Duruşma yarın devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close