Haberler

Fetö'nün Medya Yapılanması Soruşturması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Murat Aksoy ve Mutlu Çölgeçen, "FETÖ örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Murat Aksoy ve Mutlu Çölgeçen, "FETÖ örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edilen 8 kişinin işlemleri sabaha karşı sona erdi.

Hakimlikçe ifadeleri alınan şüpheliler Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Murat Aksoy, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap ve Ayhan Şimşek haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, FETÖ örgütüne himmet-bağış yapmadıklarını ve Bylock gibi benzeri uygulamaları kullanmadıklarını öne sürdü.

Atilla Taş, hakimlik ifadesinde, sosyal medyada popüler biri olduğunu ve Twitter'da 1 milyon 600 bin takipçisi bulunduğunu belirtti. Kapatılan Meydan gazetesinin genel yayın yönetmeni Levent Kenez'in gazetede yazması için kendisine teklifte bulunduğunu anlatan Taş, uzun süreden beri işsiz olduğu için teklifi kabul ettiğini söyledi.

Şüpheli Taş, ifadesinde, FETÖ'nün hedefi ve amacı doğrultusunda herhangi bir eylemde bulunmadığını, "himmet" adı altında herhangi bir maddi desteği olmadığını ve 15 Temmuz darbe girişimine ilk tepki verenlerden biri olduğunu anlattı.

Taş ifadesinde şunları söyledi:

"Darbe girişimi gecesi evimdeydim, Twitter üzerinde öğrendim. Bu örgütün silahlı terör örgütü olduğu kanaatine 15 Temmuz tarihinden sonra sahip oldum. Kamuoyunun çoğunluğu da bu tarihten sonra bu örgütün silahlı terör örgütü sonucuna vardı. Eğer bu gazetede çalıştığım için suçluysam, benim devletim silahlı terör örgütünün gazete çıkarmasına neden izin vermiştir. Ben böyle bir yapılanma içinde olduklarını bilseydim, değil gazetelerinde çalışmayı, selam dahi vermezdim. CHP'nin Parti Meclisi üyesiyim. Sabit ikametgah sahibiyim, kaçma şüphem yoktur. Serbest bırakılmayı istiyorum."

Şüphelilerden Mutlu Çölgeçen de hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, FETÖ'ye yardım etmediğini, Bylock ve benzeri uygulamaları kullanmadığını öne sürerek, "Bank Asya'da 2012 yılında hesap açtırdım. 2013'te ise evimi sattım. 50 bin dolar hesaba yatırdım. Bu parayı da Ekim 2015'de hesaptan çektim." dedi.

Hakimlik, ifade işlemlerinin ardından Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Murat Aksoy ve Mutlu Çölgeçen'in, "FETÖ örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçunun işlendiği hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, suçun niteliği, delil durumu, bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını dikkate alarak, tutuklanmalarına karar verdi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ayhan Şimşek'e isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu dikkate alınarak, bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağına karar vererek serbest bıraktı. Şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri çerçevesinde, haftada bir karakola giderek imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ömer Şahin, Abdullah Alparslan Akkuş, Rasih Yılmaz ve Nurullah Öztürk savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close