Haberler

Fetö'nün İstanbul'daki Adliye Yapılanması Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye yapılanmasına yönelik 82'si tutuklu 129 sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 11'inci duruşmasında tutuklu bazı sanıklar etkin pişmanlıktan faydalanmak istediklerini...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye yapılanmasına yönelik 82'si tutuklu 129 sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 11'inci duruşmasında tutuklu bazı sanıklar etkin pişmanlıktan faydalanmak istediklerini belirterek, çeşitli itiraflarda bulundu.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki binada yer alan salonda görülen duruşmada söz alan bazı sanıklar 14 aydır tutuklu olduklarını belirterek, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediklerini anlattı.

Tutuklu sanıklardan Mehmet Doğan, etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini anlatarak, bildiklerini söylemeye hazır olduğunu kaydetti.

Adliyedeki mesleğine başladıktan sonra kendisini "Asım" olarak tanıtan bir kişinin telefonla arayarak buluşmak istediğini anlatan Doğan, bu kişiyle adliyenin karşısında buluştuklarını dile getirdi.

Asım'ın dini içerikli konularda haftada bir defa konuşacaklarını söylemesi üzerine bunu kabul ettiğini anlatan Doğan, bu kişiyle Mecidiköy'deki evinde buluştuklarını ifade etti.

Doğan, evinde Ahmet Tekman, Emre Önalan, Yunus Cicikara ile buluştuklarını dile getirerek, bir süre sonra Yunus Cicikara'nın 2014 Mart ayında evden ayrılması üzerine 3 kişi kaldıklarını ifade etti.

"FETÖ elebaşı Gülen'in kasetlerini dinliyorduk"

Asım olarak tanıdığı kişinin haftada bir evlerine gelerek sohbet verdiğini belirten Doğan, sohbetlerde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kasetlerini dinleyerek, dini konularda sohbet ve kitap okuma gibi faaliyetler yaptıklarını kaydetti.

Doğan, Asım'dan sonra yine gerçek ismini bilmediği ancak kendisini "Tarık" olarak tanıtan bir kişinin kendilerine sohbet verdiğini anlatarak, 2015'in sonlarında evden ayrılarak tek başına yaşamaya başladığını dile getirdi.

ByLock uygulamasını 2014 yılında kullanmaya başladığına dikkati çeken Doğan, "Asım isimli kişi, 'telefonuna bir uygulama yükleyeceğim bundan sonra buradan haberleşelim' dedi. Bunun yapının kullandığı bir uygulama olduğunu bilmiyordum. Asım da öyle bir şey söylemedi. Uygulamayı bir süre kullandıktan sonra hata vermeye başladı." diye konuştu.

Doğan, ByLock yüklü telefonunun kırılması üzerine değiştirdiği ve şu an adli emanette olan telefonuna da bu uygulamanın telefonunu verdiği biri tarafından yüklendiğini ifade ederek, bu programdan sadece dini içerikli paylaşımlar yaptığını savundu.

"Kim olduğunu bilmediğin adamlara kendini teslim ediyorsun"

Mahkeme Heyeti Başkanı Fikret Demir'in, "Bahsettiğiniz Asım isimli kişinin soyadını bilmiyor musun, kim bu?" sorusuna sanığın "Sadece Asım olarak tanıdım soyadını bilmiyorum." dedi.

Sanığa tepki gösteren Başkan Demir, "Kim olduğunu bilmediğin adamlara kendini teslim ediyorsun, onlar ne diyorsa o. Bir insan bilmediğim adamlarla bir hafta, iki hafta üç hafta bir araya geldim, o benim her şeyimi öğrendi ama ben onun hiçbir şeyini bilmiyorum diye düşünmez mi?" ifadelerini kullandı.

Doğan, bildiklerini tüm samimiyetiyle anlattığını belirterek, tahliyesini talep etti.

"ByLock'u sohbet abisi Tarık yükledi"

Tutuklu sanık Ahmet Tekman da daha önce verdiği ifadelerini değiştireceğini ve etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini söyledi.

Tekman, 2013 yılı Temmuz ayında "Asım" isimli bir kişinin kendisini arayarak dini içerikli sohbetlere davet ettiğini belirterek, kendisinin de dini duygularla büyümüş bir aile çocuğu olduğu için bu teklifi kabul ettiğini anlattı.

Bu kişiye kalacak yer sorunu olduğunu söylemesi üzerine kendisine adliye çalışanlarının kaldığı bir evi ayarladığını ifade eden Tekman, bu evde Emre Önalan, Mehmet Doğan, Yunus Cicikara ile kaldıklarını aktardı.

Tekman, 2014'te Mehmet Kösem'in de kendilerinde kaldığını belirterek, sohbetleri bu evde sürdürdüklerini söyledi.

Asım isimli kişinin, 2014'te kendilerine "sohbet abiliği" yaptığını bir süre sonra da onun yerine "Tarık" isimli kişinin geldiğini anlatan Tekman, telefonuna da ByLock uygulamasını Tarık'ın yüklediğini kaydetti.

Söz konusu uygulamanın telefonuna AppStore'dan indirildiğini aktaran Tekman, "Odada otururken, telefonumu alarak biraz kurcaladı ve yüklemesini yaptı. Nasıl yaptığını bilmiyorum telefonumla uğraşırken ona bakmıyordum. Güncellemeleri de o yapıyordu." dedi.

Tekman, 2015'te evlenmesi üzerine bu evden ayrıldığını ve eşinin de bu sohbetlere katılmasını istememesi üzerine bir süre sonra bu kişilerle görüşmediğini söyledi.

"Memuriyete başlayınca ulaştılar"

Tutuklu sanık Abdülkadir Şengül de duruşmada söz alarak etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini belirterek, bildiklerini anlatacağını ifade etti.

"Asım" olarak bildiği kişinin 2013'te memuriyete başladıktan sonra kendisine telefonla ulaştığını öne süren Şengül, buradan tanıştığı Asım'ın dini içerikli sohbetlere davet etmesi üzerine bunu kabul ederek Rami'de götürdüğü bir evde sohbetlere katıldığını söyledi.

Şengül, ByLock uygulamasını kendilerine "sohbet abiliği" yapan ve soyadını bilmediği "Ayhan" isimli kişinin yüklediğini ifade ederek, buradan dini içerikli mesajlaşmalar yaptıklarını belirtti.

Duruşma, sanık ve avukatlarının beyanlarının alınmasıyla sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close