Haberler

Fetö'nün "Emniyetin Mahrem İmamları" Yapılanması Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), emniyet yapılanmasının "mahrem imamları"na yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 13'ü tutuklu, 14 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), emniyet yapılanmasının "mahrem imamları"na yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 13'ü tutuklu, 14 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.

Duruşmada, kimlik tespitinin yapılmasının ardından sanıklar hakkında hazırlanan iddianamenin özeti okundu.

Sanıklar, iddianamenin özetinin okunmasının ardından haklarındaki suçlamalara yönelik savunma yapmaya başladı.

Tutuklu sanık Adem Topal, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

İddianamede hakkında 538 kez ByLock'a girişinin tespit edildiğinin yer aldığını ifade eden Topal, "Ş. D. komşumdur. 8 daireli apartmanda bir dönem oturduk. ByLock girişlerinin ADSL üzerinden yapıldığı belirtilmiştir. ADSL aboneliğinin Ş.D. üzerine olduğu sabittir. Fakat ByLock kullandığım iddiasının hiçbir geçerliği bulunmamaktadır. 1418 ile biten kullanıcı adının şahsıma ithaf edilmesini doğru bulmuyorum. Çankırılıyım ama Çankırı plaka koduyla aynı olan numaraları kullanarak ByLock kullandığım iddiası doğru değildir. 'AHMET1418' kullanıcı adının kod adındaki 'Ahmet' olduğu belirtilmesine rağmen Ankara'daki listede kod adım 'Harun' olarak belirtilmiştir. Beyanlarda çelişki olduğunu düşünüyorum." diye savunma yaptı.

Tutuklu Sanık Ahmet Eralp de Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İş Teknik Eğitiminden mezun olduktan sonra ihraç edilene kadar birçok okulda görev yaptığını belirterek, hakkındaki iddiaları reddetti.

Eralp, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ele geçirilen harici bellek içerisinde isminin hangi sebeple bulunduğunu bilmediğini ve dijital verideki bilgilerde yanlışlık olduğunu ileri sürdü.

Yaklaşık 1 yıldır tutuklu olduğunu da sözlerine ekleyen Eralp, kaçma ve saklanma şüphesinin bulunmadığı için beraatını ve tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanık Ahmet Güler ise Gerede'de öğretmen olarak görev yaparken görevinden ihraç edildiğini söyledi.

Hain darbe teşebbüsünü gerçekleştirenleri lanetlediğini ve bilerek veya bilmeyerek silahlı terör örgütünün üyesi olmadığını belirten Güler, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

FETÖ/PDY örgütüne müzahir olduğu için KHK ile kapatılan Aktif-Sen'e üye olduğunu kabul eden Güler, "Fakat bu yöndeki tespiti soruşturma aşamasında ben ifade ettim. Daha önce Eğitim Bir-Sen'e üyeydim. Aktif-Sen kurulunca söylemleri daha cazip geldi. Haklarımı daha iyi koruyacağını düşündüm. Anayasal hakkım çerçevesinde üye oldum. Suç işlediğimi düşünmedim. Sendikanın örgüte müzahir olduğunu benim bilmem olanaklı değildir. 15 Temmuz sonrasında da derhal istifa ettim." dedi.

Güler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ele geçirilen "mahrem imamlar" listesinde isminin ne sebeple bulunduğunu da bilemediğini belirterek, "Şahsıma ait bilgileri kullanan şahıslar hakkında şikayetçiyim. Bugüne kadar kod adı kullanmadım. Başkalarının yaptığı suçtan sorumlu tutulmayı kabul etmiyorum. Hakkımızda belirtilen bilgilere çok kolay erişilebileceği de malumdur. O nedenle listenin aleyhime kullanılmasını kabul etmemekteyim." diye savunma yaptı.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Mustafa Yıldız'ın yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartları ile tahliyesine karar verirken, duruşmaya diğer sanıkların da dinlenmesi için 5 Şubat Pazartesi gününe kadar ara verdi.

-İddianameden

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 42 sayfalık iddianamede, 13'ü tutuklu, 14 sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close