Haberler

Fatma Barbarosoğlu Kocaelili Okurlarıyla Bir Araya Geldi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaelili okurlarıyla buluşan Fatma Barbarosoğlu, toplumdaki iletişim sorununun ancak sözlü kültürün korunmasıyla ortadan kalkabileceğini söyledi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında vatandaşları birbirinden önemli kalemlerle buluşturuyor. Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde sosyoloji doktoru, hikâyeci, roman yazarı ve Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Fatma Barbarosoğlu Kocaelili okurlarıyla bir araya geldi.

DERNEK MERKEZİNDE DÜZENLENDİ

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi'nin düzenlediği söyleşi, Seka alanı içerisindeki dernek merkezinde gerçekleştirildi. Büyük ilgi gösterilen söyleşide Yazar Fatma Barbarosoğlu, sanattan edebiyata kadar birçok konuyu değerlendirdi.

İLETİŞİM SORUNUMUZ VAR

Toplumumuzda iletişim sorununun olduğunu dile getiren Yazar Barbarosoğlu, bu kapsamda sözlü kültürün gelişmesinin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Çağımızda nesiller arasında kopukluklar yaşandığını vurgulayan Barbarosoğlu, bu kopukluğun, çocuk gelişimine de menfi tesirde bulunduğunu ifade etti.

KÜRESEL SORUNLARA BİREYSEL ÇÖZÜMLER

Küresel dünyanın sorunlarına bugünden yarına büyük ölçekte cevaplar vermenin mümkün olmadığı üzerinde duran Fatma Barbarosoğlu, küresel sorulara karşı acilen bireysel çözümler bulmaya niyet edilmesi gerektiğini söyledi. Aile içindeki sorunların önemli bir bölümünün dinleme eksikliğinden kaynaklandığını belirten Barbarosoğlu, eşlerin birbirini, ebeveynin çocuklarını sadece dinleyerek, onların kendilerini anlatmasına imkân tanıyarak sorun alanının daralabileceğini anlattı.

TEKNOLOJİ ZARURET MİKTARI KULLANILMALI

Sosyal medyanın bireyler arası ilişkileri zorlaştırdığını, haset kültürü inşa ettiğini örnekler üzerinden anlatan Barbarosoğlu; "Kadim kültürümüzün zaruret ilkesini postmodern kültürde sürdürebilmeliyiz. Teknolojiyi zaruret miktarı olarak kullanma ilkesi üzerinde daha fazla durmalıyız" diyerek, yeni zamanların âdâb-ı muaşerât kitabının henüz yazılmadığını, bir an evvel yazılmasının aciliyet kapsamında olduğunu vurguladı.

YUSUF KAPLAN GELİYOR

Öte yandan TDED Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Yeşildal, dernekteki kültür sanat etkinliklerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini, medeniyet sohbetleri kapsamında Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan'ın 23 Kasım Cumartesi günü Türkiye'ye Dışarıdan Bakmak konulu söyleşiyle Kocaelililerle buluşacağını söyledi.

DERNEKTE HER HAFTA 8 ETKİNLİK YAPILIYOR

TDED Kocaeli Şubesi'nde, bilindiği gibi her Cumartesi Ney kursu, Tarihi Türk Müziği Topluluğu çalışmaları, Dîvân-ı Hikmet okumaları; her Pazar Farsça Kursu; her Pazartesi Arapça; her Çarşamba Osmanlıca; her Perşembe Mesnevî ve Semaver Sohbetleri ve Cumaları da Klasik okumalar yapılıyor. Her yedi günde sekiz etkinlik yapılan dernekten her hafta 300 civarında kültür ve sanat insanı, bu etkinliklerden faydalanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel
Yenidoğan Çetesi davasında ara karar! Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar açıklandı

Rusya yeni füzesine çok güveniyor: Dünyada kimsede yok, Avrupa'da her yeri vurabiliriz

Rusya cephesinden yeni tehdit: Avrupa'da her yeri vurabiliriz

Dışişleri Bakanı Fidan: Nükleer savaş riski var, bu bir şaka değil

Bakan Fidan'dan tedirgin eden savaş çıkışı

Bahis operasyonunda tutuklanan fenomenlerden paylaşım başına dudak uçuklatan kazanç

Fenomenlerin paylaşım başına aldıkları para ağızları açık bıraktı

title