Haberler
Suriye'deki operasyon sonrası Fransızların 102 yıl önce hazırladığı harita yeniden gündem oldu

102 yıl sonra ortaya çıkan harita Orta Doğu'yu karıştıracak

Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Yenidoğan soruşturmasında 2. dalga operasyonu: 14 şüpheli daha gözaltına alındı

Türkiye'nin kilitlendiği soruşturmada yeni gözaltılar var

Bahçeli'nin konuşmasını yırtan Özgür Özel'e MHP'den sert tepki

Bahçeli'nin konuşmasını yırtan Özel'e sert tepki: Bavulunu toplaması yakındır

Fadıl Akgündüz'ün Nitelikli Dolandırıcılık Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 6 sanığın, Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 6 sanığın, Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada 27 müşteki de hazır bulundu.

Sanıklar Akgündüz ve Obut ile müştekiler arasında çevik kuvvet ekibi önlem aldı.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Hatice Doğan, Bayrampaşa'dan aldığı devre mülke 16 bin 500 lira ödediğini belirterek, çocuğunun kalp hastası olması nedeniyle zor durumda olduğunu ifade etti.

Müşteki Faruk Yazar da 6 devre mülk aldığını, 600 bin lira para ödediğini, 250 bin lira kira geliri aldığını, tapularını alamadığını ve Akgündüz'den şikayetçi olduğunu söyledi.

Mehmet Yıldız da 2011 ve 2012 yıllarında aldığı 2 devre mülke 151 bin lira ödediğini, Nisan 2014'e kadar 28 bin lira kira geliri aldığını o tarihten itibaren hiçbir kira geliri olmadığını kaydetti.

Yıldız, "Ağabeyim ve yeğenim benim referansımla devre mülk aldı, dostluğumuz bozuldu. Hem ağabeyimle hem yeğenimle barışmak istiyorum. Aileler küsmesin, dostluklar bozulmasın, burada mahkeme heyetinin önünde barışmak istiyorum." dedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, tahliye nedenlerinden birinin mağduriyetlerin giderilmesi amacı olduğunu hatırlatarak sanık Fadıl Akgündüz'e söz verdi.

Şirket kaynakları ve yatırımcıların kaynaklarının olumlu olduğunu iddia eden Akgündüz, "Proje olarak yüzde 85, inşaat olarak yüzde 75 seviyesinde bitmiş. Projenin bitmesi için yatırım gerekiyor. Yurt dışındaki yatırımcılar sayesinde proje finale gelmiş. Tahliye olduğum 2-3 ay çok uzun bir zaman sayılmıyor. Tahliye olmam olumlu bir görüntü yansıttı. Ayın 7'sinde yurt dışından başka bir firmayla toplantımız olacak. Grubun kendi kaynakları da var, 1-2 yıl içerisinde mağduriyetleri gidereceğiz." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 2 Kasım'a erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı ancak sözleşme hükümlerinin yerine getirilmediği belirtiliyor.

Her iki projenin de tamamlanmadığı, müşterilerin mağdur edildiği ve paralarının geri ödenmediği ifade edilen iddianamede, sanıkların 349 müştekiye yönelik, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 698 yıldan iki bin dörtyüz kırk üçer yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülüyor.

Kaynak: AA / Güncel
title