Dolandırıcı Selçuk Parsadan'ın Oğlu Evsizlerle Yaşıyor
1995 yılında dönemin başbakanı Çiller'i dolandıran ve örtülü ödenekten 5.5 milyar alan Selçuk Parsadan'ın oğlu Hakan Parsadan, evsiz vatandaşlarla spor salonunda kalıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte sokakta yaşayan 18'i kadın 392 evsiz vatandaşı, Zeytinburnu Spor Salonunda misafir ediyor. Vatandaşların arasında dikkat çeken bir isim de var. O isim, bir dönemin ünlü dolandırıcısı Selçuk Parsadan'ın oğlu Hakan Parsadan'dan başkası değil.
EVSİZLER SPOR SALONUNA YERLEŞTİRİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve polis ekipleri tarafından sokaklardan toplanan evsizler, soğuk havadan korunmaları için spor salonunda ağırlanmaya başlandı. Sağlık kontrolleri ve kişisel bakımları yapılan evsizlerin giyecek ihtiyaçları da karşılandı.
PARSADAN'IN OĞLU SOKAKTA YAŞIYOR
Sokak, park, metruk bina ve cami avlularında yaşam mücadelesi veren evsizlerden bazıları, ilginç hayat hikayeleriyle dikkati çekiyor.
Eski basketbolcu ve ünlü dolandırıcı Selçuk Parsadan'ın oğlu Hakan Parsadan da Zeytinburnu Spor Kompleksi'nde misafir ediliyor. AA muhabirine açıklama yapan Hakan Parsadan, babasının ölümünün ardından zor duruma düştüğünü anlatarak, 3 yıldır sokakta yaşadığını ve soğuk hava nedeniyle belediyenin spor merkezine sığındığını söyledi.
(Hakan Parsadan)
"KENDİLERİNDEN BAŞKA KİMSEYİ TANIMIYORLAR"
Ailesini, işini ve varlığını kaybettiğini ifade eden Parsadan, "Bütün Türkiye hikayemizi biliyor. Basketbolcuydum ve 8-10 sene milli takımda oynadım. Birtakım terslikler oldu mesleğimi bıraktım. Basketbola da geri dönmek istemiyorum. Yıllardır parklarda, ATM'lerde sokaklarda yaşıyorum. Sokaklarda çok sıkıntılar yaşadım. Çok iş istedim ama olmuyor. Şu anda buradayım. Çevremiz çok yüksek ama insanlar öyle bir hale gelmiş ki kendilerinden başka kimseyi tanımıyorlar. Babam ölmeden önce peşinden ayrılmayan dostlar bana telefonu açmadı. Kızkardeşim Cansel Parsadan da Türkiye'nin en iyi televizyoncusu ve radyocusudur ama iş bulamıyor" diye konuştu.
SELÇUK PARSADAN KİMDİR?
Selçuk Parsadan 1972 yılında askerliğini İzmir'de havacı olarak yaptı, terhis olduktan sonra da amcasının yardımıyla Etibank'a girdi. 2 ay sonra istifa eden Parsadan bir yandan Galatasaray Spor Kulübü'nde basketbol oynamaktaydı. Ancak geçirdiği verem hastalığı nedeniyle form kaybına uğradı ve takımdan kesildi. 12 Eylül sonrasında Selçuk Parsadan Halkçı Parti'ye üye oldu. Bir süre sonra Halkçı Parti Beyoğlu İlçe Başkanı oldu. Sinema ve sahne sanatçıları ile ilişki kuran Parsadan bu dönemde bazı sanatçıların menajerliğini de üstlendi. 1984 yılında babasının Türk Basın Ajansı'nın başına geçen Selçuk Parsadan, 1993 yılında Ajansı Ankara'ya taşıdı ve küçük çaplı dolandırıcılık işlerine başladı. Sinema sanatçısı Perihan Savaş'ın adını kullanarak, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i, Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan'ı, dönemin Başbakanı Tansu Çiller'i, Adnan Polat'ı, dolandıran Parsadan, en büyük vurgununu örtülü ödenekten aldığı para ile yaptı.
ÜNLÜ "ÖRTÜLÜ ÖDENEK" DOLANDIRICILIĞI
2 Kasım 1995 günü emekli Orgeneral Necdet Öztorun'un sesini taklit eden Parsadan, Tansu Çiller'i telefonla arayarak, "Kemalistler Derneği" için 5 buçuk milyar lira ister. Para ertesi gün Başbakanlık Örtülü Ödeneği'nden Parsadan'ın hesabına yatırılır. Olayın emniyet tarafından öğrenilmesinin ardından Parsadan 10 Mayıs 1996'da Edremit, oradan Balıkesir'in Altınoluk ilçesine gider ve gizlenir. Bu arada cep telefonu ile canlı olarak bağlandığı televizyon programlarında Çiller için saf bayan tanımlamasını kullanan Parsadan, kendi deyimiyle "hükümet destekli ülkücü mafyanın" peşinde olduğunu bildiği için hayatından endişe ediyordu.
(Selçuk Parsadan)
Cep telefonu görüşmelerinden Altınoluk'ta gizlendiği tespit edilince polisin düzenlediği bir operasyonla ilçedeki 4000 ev tek tek aranarak 21 Mayıs 1996 günü yakalanır. Mahkemede basına ve hakimlere yönelik sert davranışları ile davanın sürekli gündemde kalmasını sağlayan ve hayatını garanti altına alan Parsadan, 1997 yılında 'Örtülü Ödenek' davasından 6 yıl 3 ay; mahkemeye hakaretten 2 yıl ve başka bir dolandırıcılık davasından 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
İnfaz yasasına göre 4 yıl 8 ay 28 gün cezaevinde kalan Parsadan 19 Şubat 2001 tarihinde tahliye edildi. Yakalndığı omurilik kanseri sebebiyle tedavi gören Parsadan, 25 Temmuz 2006 tarihinde İstanbul'da vefat etti.