Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Eskişehir - Cuntz: "Türkiye, Alman Yatırımcılar İçin Cazip Bir Ülke"

Eskişehir - Cuntz:
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Sanayi Odası (eso) Tarafından Düzenlenen 'türk-alman İşbirliği Günleri' Toplantısında Konuşan Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, "türkiye, Alman Yatırımcılar İçin Çok Cazip Bir Ülke. Şu Anda Türkiye'de Yaklaşık 4 Bin 200 Yatırımcı Bulunuyor. Bizler de Türkiye'den Yatırımcıları Ülkemize Bekliyoruz" Dedi.

ESKİŞEHİR Sanayi Odası (ESO) tarafından düzenlenen 'Türk-Alman İşbirliği Günleri' toplantısında konuşan Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, "Türkiye, Alman yatırımcılar için çok cazip bir ülke. Şu anda Türkiye'de yaklaşık 4 bin 200 yatırımcı bulunuyor. Bizler de Türkiye'den yatırımcıları ülkemize bekliyoruz" dedi.

ESO Meclis Salonu'nda bugün yapılan Türk-Alman İşbirliği Günleri toplantısına Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Eckart Cuntz, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Franz Koller, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Siemens Ankara Bölge Direktörü Serdar Bozkurt, T-Siemens Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu ile çok sayıda işadamı katıldı.

CUNTZ, "BİZLER DE TÜRKİYE'DEN YATIRIMCILARI BEKLİYORUZö

Büyükelçisi Eckart Cuntz, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Almanya'nın en büyük ekonomik partnerleri arasında yer aldığını söyledi. Cuntz, Türkiye'den Almanya'ya çalışmak için gidenlerin bir çoğunun Alman vatandaşlığına geçtiğini belirtti. Türkiye'nin Alman yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunu ifade eden büyükelçi Cuntz şöyle konuştu:

"Almanya, Türkiye'den sadece tarım ürünlerinden değil yüksek teknoloji ürünlerinden de alıyor. Türkiye, Alman yatırımcılar için çok cazip bir ülke. Şu anda Türkiye'de yaklaşık 4 bin 200 yatırımcı bulunuyor. Türkiye'nin komşuluk ilişkilerini de önemsiyoruz. İki ülke arasındaki vize konusu da çok önemli. İşadamlarının sık sık gidip gelmeleri gerekiyor. Biz Almanya olarak Türkiye'deki temsilciliklerimizde güvenilir ve tanınan işadamlarının uzun süreli vize almaları için çalışıyoruz. Sadece işadamları değil üniversite öğrencileri ve sanatçıları da istiyoruz. Bizler de Türkiye'den yatırımcıları ülkemize bekliyoruz. Biz Türkiye ile orta çağdan beri dost ülkeyiz. Bu dostluk üzerine çok şey koyabiliriz."

ESO Başkanı Savaş Özaydemir 'de konuşmasında düzenledikleri toplantının Eskişehir ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacak bir organizasyon olduğunu söyledi. Özaydemir, "Her iki ülke yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, oda üyelerimize sağlanmasını istediğimiz vize kolaylığı konusunda önemli adımlar attık" dedi.

BÜYÜKERŞEN,öALMANYA VE FRANSA'NIN TUTUMUNDAN RAHATSIZIZö

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin DSP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, Almanya ve Fransa'nın Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğine karşı tutumundan rahatsız olduğunu söyledi. Dostluğun her şeyin paylaşılması ile mümkün olacağını ifade eden Büyükerşen şunları kaydetti:

"Almanya ve Fransa'nın Türkiye'nin AB üyeliğine karşı tutumundan rahatsızız. Ben Eskişehirlilerin nabzını tutan bir insan olarak bunu açıkça ifade etmek durumundayım. Dostluk her şeyin eşit paylaşılması ile mümkün olur. Dengelerin olmadığı, terazi kefelerinin birisinin aşağıda birisinin yukarıda olduğu ekonomik ilişkilerde kalkınmanın ve refahın paylaşılması mümkün değildir. Bu toplantıda Türk yatırımcıların dışarıya yatırım yapmaları da tartışılacak. Eğer Türkiye'de dışarıya yatırım yapılabilecek sermaye var ise o zaman bizim dışarıdan yabancı sermaye aramamıza gerek yok. Adalet sadece hukuki konularda değil, ekonomide de, kalkınmada da, dostlukta da, siyasette de mutlaka şarttır. Ama ne yazık ki siyasetçilerimiz, devlet adamlarımız aynı şeyi düşünmüyorlar. Ama Türkiye'nin AB'ye üye olma konusunda yıllardan beri nasıl ağlayan çocuğa emzik verme politikası uygulanıyorsa bunun daha fazla devam etmemesini diliyorum. Bunu daha fazla sürdüremeyiz. Siz bize daha fazla gümrüksüz mallar satacaksınız, ama bizim mallarımıza kota uygulayacaksınız. Bu olmaz. Bunun mutlak suretle adil bir çözüme kavuşturulması lazım. Osmanlı İmparatorluğu'nun başına gelenlerin büyük bir kısmının Alman dostlarımızla yaptığımız stratejik işbirliğinin rolü olduğunu da hatırlatmak isterim. Dolayısıyla Almanya ile tarihin gerilerine giden dostluğumuzun bugün Federal Almanya Cumhuriyeti Başbakanı'nın Türkiye konusunda takınmış olduğu tavır bizi memnun etmemektedir. Dostluklar uzun sürmelidir. Tarihten gelen bu dostluğu ne yazık ki AB döneminde devam ettiremiyoruz. Bu daha fazla böyle gitmez."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title