Haberler

Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi sanık Zekeriya Yılmaz, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Yılmaz, duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanığın avukatı da Yargıtaydaki duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada, eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, eski HSYK üyesi Kerim Tosun ile eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem tanık olarak dinlendi. Okur duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılırken, diğer tanıklar salonda ifade verdi.

İbrahim Okur, dönem arkadaşı olduğunu söylediği sanığı 1992'den bu yana tanıdığını söyledi.

Okur, sanığın Yargıtaya 2011'de yapılan seçimde cemaat mensubu HSYK üyelerinin önerdiği isimler arasında bulunduğunu ve belirlenen ilk 80 kişi arasında yer aldığını ifade etti. Okur, bu yapıya karşı olan Yargıtay üyelerini bir araya getirdikleri yemeklere sanığı çağırmadıklarını anlattı.

Okur, soru üzerine normalde bakanlıkta çalışanların Yargıtay üyeliği için bakanlık tarafından önerildiğini ancak o seçimde bu teamülün yerine getirilmediğini ve sanığın isminin cemaat mensubu kurul üyelerince gündeme getirildiğini kaydetti.

Kerim Tosun ise sanığın Yargıtayda en az tanıdığı kişiler arasında olduğunu söyledi.

Sanığın ismini gazete ya da internette cemaat mensubu yüksek yargı üyelerine ilişkin listede gördüğü için verdiğini belirten Tosun, sanığı bu nedenle cemaatçi olduğunu tahmin ettiği isimler arasında saydığını aktardı.

Birol Erdem de sanık, Kanunlar Genel Müdürlüğünde çalışırken kendisinin Personel Genel Müdürlüğünde görev yaptığını, o dönemde de çevre bilgisi olarak sanığın cemaatçi olduğu yönünde kanaat sahibi olduğunu bildirdi.

Sanığın Yargıtaya 2011'de yapılan üye seçiminde cemaatçi kurul üyelerince seçilmesi istenenler arasında bulunduğunu anlatan Erdem, bu yapıdan olmayanları bir araya getirdikleri toplantılara sanığı çağırmadıklarını kaydetti.

Daha sonra gelen yazı cevapları okundu ve sanığın Adalet Bakanlığı tarafından yapılmış yurt dışı görevlendirmesinin bulunmadığı bildirildi.

Sanık Yılmaz, Bakanlıkta görev yaptığı dönemde 10-12 kez yurt dışına görevlendirildiğini, yazı cevabında bir hata olduğunu savunarak, yeniden bilgi istenilmesi talebinde bulundu.

Hakkındaki ifadelerin somut bilgi içermediğini ileri süren Yılmaz, uzun süredir tutuklu olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti aranın ardından 3'e 2 oy çokluğuyla sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 15 günlük ara sonrası yarın yeniden toplanıyor

Milyonların gözü Erdoğan'ın başkanlık edeceği bu toplantıda! Masada 2 kritik başlık var

Ankara-İstanbul yolunda yoğun kar nedeniyle trafik durdu, vatandaşlar dakikalarca yolda bekledi

Kar etkisini artırdı, onlarca araç karayolunda mahsur kaldı

Konya'yı 4 ile bağlayan kara yollarında ulaşıma kar engeli

Kar yağışı şehri resmen hapsetti! 4 ile giden yolların tamamı kapandı

Çin'in 9 milyar dolarlık gizli savaş gemisi ilk kez görüntülendi

Uydu görüntüleri 9 milyar dolarlık gizli savaş gemisini ortaya çıkardı

title