Haberler

Erzurum'daki 'Yasa Dışı Dinleme' Operasyonunda Müdür ve Emniyet Amirleri Adliyede

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da 2010- 2013 yılları arasında görev yapan ve haklarında 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında işlem başlatılan 21 Emniyet görevlisinden 16'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile 4 Emniyet Amiri adliyeye sevk edildi.

Erzurum'da 2010- 2013 yılları arasında görev yapan ve haklarında 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında işlem başlatılan 21 Emniyet görevlisinden 16'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile 4 Emniyet Amiri adliyeye sevk edildi. Polislerin avukatı Hakan Dişkeser, polislerin 'kişisel bilgilerin ifşa edilmesi, özel hayatın gizliliğin ihlali, resmi evrakta sahtecilik, suç işlemek için örgüt kurmakla suçlandıklarını bildirdi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde 2010- 2013 yılları arasında görev yapan, aralarında dönemin İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak'ın da bulunduğu 21 polis hakkında 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında işlem başlatıldı. İfadeleri alınan 16 polis serbest bırakılırken, Kahramanmaraş'ta görev yapan Emniyet Müdürü Hurşit Uçak ile Düzce, İstanbul, Ankara, Bolu'da görevli emniyet amirleri Yücel Bilgiç, Serdar Doğan, Aslan Kartal ve Soysal Aktürk eş zamanlı operasyonla gözaltına alınarak Erzurum'a getirildi. Geceyi merkez Palandöken İlçesi'ndeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde geçiren Emniyet mensupları, bugün sabah saatlerinde cezaevi aracıyla Adalet Sarayına getirildi. Emniyet müdür ve amirleri, arka kapıdan adliyeye alındı. Gözaltına alınan Emniylet görevlilerinin avukatı Hakan Dişkeser, soruşturma kapsamında gözaltına alınan Emniyet müdürü ve amirlerin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ifade vermeyi kabul etmediklerini bildirdi. Polislerin 'kişisel bilgilerin ifşa edilmesi, özel hayatın gizliliğin ihlali, resmi evrakta sahtecilik, suç işlemek için örgüt kurmakla suçlandığına dikkati çeken Dişkeser şunları söyledi: "Suçlamaların tamamı asılsız, mesnetsiz, delilsiz. Mahkeme kararlarıyla yapılmış olan dinlemeler maalesef kişisel verilerin kaydedilmesi ve ifşa edilmesi kapsamında değerlendirilmektedir. Bir cumhuriyet savcının önleme dinlemesiyle CMK kapsamında değerlendirilen adli dinlemeyi ayırt edemeyecek bir düzeyde olması bize üzüntü veriyor. Adli dinlemede herhangi bir somut bilgi, belge aranmaz. İstihbari kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda yetkili mahkemeye başvurulur. Mahkeme kararına göre dinleme yapılır. Bu kapsamda müvekkilerimizin üzerine atılı suçlarla ilgili hiçbir somut delil olmadığını belirtmek istiyoruz. Bugün de savcılık ifadesinden sonra yada en kötü ihtimal sorgu aşamasından sonra serbest kalacaklarına olan inancımız tamdır.

Nursima KESKİN- Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close