Haberler

Erzincan Şeker Fabrikası'nın Özelleştirilmesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili kentte bulunan bazı sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklaması yaptı.

Erzincan Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili kentte bulunan bazı sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklaması yaptı.

Türk-İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Bülent Bulut, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya gelen 14 sivil toplum kuruluşu temsilcisi adına yaptığı açıklamada, Şeker Fabrikası'nın doğrudan ve dolaylı olarak istihdamda 15 bin ila 20 bin kişiyi ilgilendiren, kentin ekonomisine yılda 100 milyon liranın üzerinde girdi sağlayan bir kurum olduğunu söyledi.

Bulut, gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

" Türkiye'de en küçük ölçekli fabrikalardan biriyiz. Bu durumda buralar özelleştiği an, bizim gibi küçük ölçekli fabrikalar, rekabet gücü olmadığından en kısa vadede kapısına kilit vurularak kapatılacaktır, korkumuz ve endişemiz bundan dolayıdır. Fabrikamızın teknolojisi yenilensin, kapasitesi artırılsın, üretimi uzun yıllar garanti altına alınsın, ondan sonra özelleştirilsin. Aksi takdirde buranın yaşama şansı yoktur." dedi.

Bulut, Türkiye'de şeker fabrikalarından Doğu Anadolu'da bulunanların sosyal amaçlı, İç Anadolu Bölgesi'ndekilerin ise kar amacı güdülerek açıldığını, yöre insanının bu fabrikaların misyonunu tamamladığına dair bir kanaat taşımadığını, Erzincan'da şeker fabrikası ölçeğinde bir sanayi tesisinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close