Haberler

Erü'lü Profesör 3. Kez Avrupa Biyoteknoloji Derneği Başkanı Seçildi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Munis Dündar 1996 yılından beri faaliyetlerini 47 ülkede sürdüren Avrupa Biyoteknoloji Derneği'nin (EBTNA,European Biotechnology Thematic Network Association) amacının biyoteknolojinin ana konuları arasında yer alan yaşam, doğa, sağlık bilimlerinin teknoloji ile birleştirerek disiplinler arası bir bilim dalı olduğunu göstermek olduğunu söyledi.

ERÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Munis Dündar 1996 yılından beri faaliyetlerini 47 ülkede sürdüren Avrupa Biyoteknoloji Derneği'nin (EBTNA,European Biotechnology Thematic Network Association) amacının biyoteknolojinin ana konuları arasında yer alan yaşam, doğa, sağlık bilimlerinin teknoloji ile birleştirerek disiplinler arası bir bilim dalı olduğunu göstermek olduğunu söyledi. Türk bilim adamı Dündar "Derneğimiz, hem bilimsel ve akademik çalışmaları hem de sanayiyi bir araya getirerek birlikte projeler hazırlamak; lisans ve yüksek lisans programları ile biyoteknoloji alanında uzman kişiler yetiştirerek bu alana katkı sağlamak için çaba göstermek. EBTNA himayesinde gerçekleştirilen bu yıl ki kongrede derneğin genel kurul toplantısı da yapıldı. Bu toplantıda dernek yönetim kurulu İtalya, Fransa, Slovakya, İspanya, İngiltere, Romanya, Hırvatistan, Avusturya ve Türkiye'deki üyelerden seçildi" dedi.

Erciyes Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, üçüncü kez iki yıllığına yönetim kurulu ve Avrupa Biyoteknoloji Derneği Başkanlığına yeniden seçildi.

Yönetim Kurulu;

Başkan: Prof. Munis Dündar (Türkiye)

Başkan Yardımcısı: Prof. Kevin Gartland (Birleşik Krallık) Genel Sekreter: Prof.Mariapia Viola Magni (İtalya)

Sayman: Prof.Tommaso Beccar (İtalya)

Üyeler: Prof.Oscar Vicente (İspanya), Prof.Michel Salzet (Fransa), Prof. Juraj Krajcovic (Slovakya), Prof. Dana Tapaloaga (Romanya), Prof. Ines Swoboda (Avusturya), Prof. Anita Slavica (Hırvatistan)

Prof. Dündar, global yaklaşımları ile dernek çok fazla sayıda araştırmacıya ulaşıp Avrupa'dan Yakın Doğu' ya; Pasifik Asya'dan Latin-Amerika'ya olmak üzere dünyanın her yerinden koordinatörlük sistemi ile faaliyetlerini sürdürerek Riga'daki toplantıya Türkiye' den çok sayıda araştırmacının katılmasının memnuniyet verici bir gelişme  olduğunu belirterek, "Bu yıl ki sözel bildiri ödülleri; 500'den fazla katılımcının yer aldığı bu kongrede, kendi alanlarında çok başarılı olan hakemler tarafından seçilerek ilk üç ödül Türkiye' ye verilerek bizlere ayrı bir gurur yaşattı" dedi.

Kaynak: Hürriyet / Güncel
title
Close