Haberler

Erol Evcil'e Vergi Kaçırma Cezası

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erol Eşrefoğlu (Evcil), Aliağa'da kurduğu paravan şirketler üzerinden vergi kaçırdığı iddiasıyla yargılandığı davada, 7 yakınıyla 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'daki Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olmaktan yargılanıp mahkum olan ve cezasını İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Şakran Cezaevi'nde çeken işadamı Erol Eşrefoğlu (Evcil), Aliağa'da kurduğu paravan şirketler üzerinden vergi kaçırdığı iddiasıyla yargılandığı davada, 7 yakınıyla 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, mahkeme kararı ile soyadını değiştiren Erol Eşrefoğlu'nun (Evcil) 2006 yılında Aliağa İlçesinde faaliyet gösteren bazı şirketlerin fiilen sahibi ve yöneticisi olduğunu; Erege Metal Demir Çelik A.Ş., Sider Demir Çelik Paz. ve Satış A.Ş., Sider Dış Ticaret A.Ş. ve Erg Bilgisayar İletişim Otomotiv Mat. San. Tic. Ltd. Şti'ni fiilen yönettiğini belirtti. Yönetim kurullarınında da kız kardeşleri Gülderen Ardıç ve Remziye Evcil Şengül ile enişteleri Fırat Ardıç ve Mustafa Şengül, Fettah Erdem, Oğuz Yenen, Ahmet Büyükdoğan, Öznur Çıtlak, Cengaver Yetim, Fatih İmal, Ali Doğan ve Ufuk Bilgeden oluştuğunu bildirdi.

Bunların paravan şirketler olduğunu, mal kaçırıldığını, isim değiştirerek kurulan şirketler adına bir bankanın şubesi ile imzalanan mevduat rehin sözleşmesinin de bir borca temine yönelik değil, tamamen muazalı sözleşme olduğu kaydedildi. Bu şekilde sanıkların alacağın tahsiline engel olmak suçunu işledikleri iddiasıyla yargılanmaları için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Şikayet üzerine soruşturma başlatan savcılık, 2009 yılında Erol Eşrefoğlu ve 12 kişi hakkında 'Malların bir kısmını veya tamamını kaçırmak' suçundan yargılanmaları için İzmir 26'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Son kararnamade bu mahkemenin kapatılması ile dava 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Aliağa Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade veren Erol Eşrefoğlu (Evcil), suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Eşrefoğlu, "İddianamede adı geçen şirketler ile ilgili hiçbir ortaklığım söz konusu olmadığı gibi yöneticisi de değilim. İşlemlerden sorumluluğum yoktur. İddia edilen suçlar 2003 yılı öncesine aittir. Dava zaman aşımına uğramıştır" dedi.

Fırat Ardıç da adı geçen şirketlerin yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda genel müdürü olduğunu, bu şirketler ile banka arasında mevduat rehin sözleşmesi imzalandığını, başka bir amaçlarının olmadığını söyledi. Ardıç, "Erol Eşrefoğlu, kayınbiraderim olur. Alacağın tahsilini engelleme gibi bir amacımız yoktu. Vergi borçları da ödendi. En son çıkan 6111 sayılı yasadan yararlanma başvurusu yapıldı. Bu takvime göre ödemeler devam etmekte" diye konuştu.

Başka illerde talimatla ifade veren diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Yargılama sonunda 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, sanıklar Erol Eşrefoğlu (Evcil), Ahmet Büyükdoğan, Gülderen Ardıç, Fırat Ardıç, Fettah Erdem, Oğuz Yenen, Remziye Evcil Şengül ve Öznur Çıtlak'ı 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların cezaları ertelenmeyip, paraya da çevrilmedi. Sanıklar Ali Doğan, Mustafa Şengül, Cengaver Yetim, Fatih İmal ve Ufuk Bilgen'in beraatine karar verildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
THY, İstanbul Havalimanı'ndan 38 seferini iptal etti

THY, İstanbul için 38 seferin iptalini duyurdu

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

title