Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Erken Teşhis Edilmeyen Alerji Görme Kaybı Nedeni

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da göz uzmanı Op.Dr. Sezer Özkan, gözde kızarıklık, çapaklanma, yanma, batma, kaşıntı ve sulanma gibi şikayetlerin alerjilerin habercisi olabileceğini söyleyerek, "Erken teşhis edilmediğinde ise görme kaybına kadar uzanan ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor" dedi.

Samsun'da göz uzmanı Op.Dr. Sezer Özkan, gözde kızarıklık, çapaklanma, yanma, batma, kaşıntı ve sulanma gibi şikayetlerin alerjilerin habercisi olabileceğini söyleyerek, "Erken teşhis edilmediğinde ise görme kaybına kadar uzanan ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor" dedi.

Bahar mevsiminde havada uçuşan polen ve tozlarla birlikte alerjik hastalıkların da arttığını söyleyen Dünyagöz Samsun Hastanesi'nde görevli Op.Dr.Sezer Özkan, en sık görülen alerjiler arasında ise alerjik göz nezlesinin geldiğini ifade etti. Gözde sulanma, kızarıklık, kaşıntı, ışık ve güneşe karşı aşırı hassasiyet gibi belirtileri olan göz nezlesinin geç teşhis edildiğinde göz kapaklarında düşme ve kısılma, korneada yaralar ve kalıcı göz bozukluklarına neden olabileceğini dile getiren Op.Dr.Özkan, "Açık havada gözlerimiz en korunmasız organımızdır. Rüzgarda uçuşan polenler ve tozlar alerjik göz nezlesini ortaya çıkartır. Alerjik göz nezlesi genellikle atopik bünyeli diye adlandırılan çocuklarda, çocukluk yaşlarıyla ortaya çıkıp yıllarca aynı mevsimlerde kendini gösterir. Alerjinin en rahatsız edici yanı göz kaşınmaları olduğundan, hastalar gözlerini kaşımaya ve ovuşturmaya doyamaz. Bu kaşımalar bazı kimselerde gözün önündeki saydam tabaka olan korneanın yapısında bozulmalara sebep olur ki bunların en ciddisi görme kaybına yol açan keratokonustur" dedi.

Op.Dr.Sezer Özkan, göz nezlesinin sadece alerjik kökenli olmadığını bulaşıcı, mikrobik göz nezlelerinin de ayrı bir formda bahar aylarında sık görüldüğünü söyleyerek, "Göz nezleleri el teması, öpüşme, hava, para ve havlu aracılığıyla kolayca bulaşabilir. Daha çok sıcaklığın yüksek olduğu yaz aylarında görülür. Viral göz nezlelerinde hastanın gözündeki kızarıklık, şişlik, sulanma çok fazla olabilir. Bazı tiplerinde gözlerde kanamalar ve kulak etrafı lenf bezlerinde şişmeler olabilir. Bu tür konjonktivitler yaz aylarında sıklıkla havuzlardan da bulaşabilir. Viral konjonktivitler bazen aylar boyunca tedavi gerektirirken bakteriyel konjonktivitler ise genelde bir hafta ile 10 gün içinde geçebilir. Baharı göz alerjilerine yakalanmadan da geçirmek mümkündür. Göz alerjilerinden korunmak için tozlu ortamlardan uzak durup şapka ve gözlük takarak dışarıya çıkılmalıdır" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title